Petice za zrušení směrnice SM100 a návrat tradičního hlášení na českých nádražích

Kontaktujte autora petice

Pozor, pozor! SŽ se zase vyznamenala

2024-09-30 12:11:44

 

Pozor, vážení cestující! Správa železnic v rámci implementace směrnice SM100 provedla v systému His Voice závažné změny. Byly potlačeny důležité funkce hlášení, včetně „PŘÍJEZD“, „PŘÍJEZD+ODJEZD“ a dalších. To znamená, že cestující ztrácí klíčové informace o příjezdech vlaků, jejich trasách a dalších důležitých oznámeních.

Tato změna dramaticky snižuje informovanost cestujících a stěžuje orientaci zejména těm, kteří nejsou schopni sledovat aplikace dopravců nebo nemají přístup k dalším zdrojům informací. Mnozí se tak mohou ocitnout ve stresu nebo zmatku na nádražích a zastávkách, aniž by věděli, kam se obrátit.

Vyzýváme Správu železnic k okamžitému návratu těchto hlášení! Cestující mají právo na srozumitelné a včasné informace, které jim umožní pohodlně a bezpečně cestovat po železnici.

Prosíme veřejnost o podporu – podepište petici za zrušení SM100 a pomozte nám zajistit návrat plnohodnotných hlášení, která byla dříve samozřejmostí na všech našich nádražích. Společně můžeme obnovit to, co bylo dlouho součástí české železniční kultury!

 


Skupina přátel nádražních hlášení a znělek



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...