Petice proti plánovanému vykácení 48 stoletých lip u Velkých Opatovic.

Petice proti plánovanému vykácení 48 stoletých lip u Velkých Opatovic. / Oznámení / Zpravodajství k aleji a výzva pro vás - signatáře petice / Komentáře

Nepřihlášený uživatel

2021-02-24 12:05

Ahoj Ájo, zkusím trochu vlastní tvorby. Mám už to rozepsané. Budu psát něco v tom smyslu o čem jsem mluvil do reportáže. Jiří Židů

Nepřihlášený uživatel

2021-02-24 14:06

Zminíte o "buď SÚS přijde o dotaci cca 80 milionů", napadá mě oslovit těm od koho ty penize mají příjit? 

Nepřihlášený uživatel

#3 Buď dotace nebo lípy?

2021-02-24 19:46

Argument s dotací mi přijde hodně nátlakový. I v dotačním projektu je možné zažádat o změnu projektu, jsou-li k tomu pádné důvody. Spíš jde o vůli chtít. Každopádně by asi nebylo od věci v tomhle ohledu zapátrat - zjistit přesně, o jaký dotační titul se jedná, pak zjistit u donátora, kdo to spravuje a u dotyčného úředníka celou situaci probrat. Je možné, že tento postup vyjeví nějaké další možnosti. 

Držím palce!

Anna

Nepřihlášený uživatel

2021-02-24 23:00

Mail jsme pravě p. hejtmanovi poslali, dekujeme za podnet! Radovan / Ludmila

Nepřihlášený uživatel

2021-02-26 11:30

Smekám, pan Grolich mi obratem odpověděl: Vážená paní Drápalová, děkuji za Váš dopis. Situace, do které jsme se dostali kolem Svárovské aleje už se nesmí opakovat. Musíme změnit myšlení a začít konečně přemýšlet tak, že Správa a údržba silnic JMK nemá na starosti jenom asfalt, ale i stromy. K tomu musíme udělat nějaké změny. Tzv. SUSka potřebuje mít odborníka, který bude mít jeden hlavní úkol: Zajištovat péči a výsadbu stromů kolem jihomoravských silnic. Jak jste psala, na místě to znáte a tento úsek nepatří mezi nejbezpečnější. A právě kvůli bezpečnosti místní chtějí, aby se se silnicí něco udělalo. Opravit se úsek musí. V tuhle chvíli hledáme nejlepší možné řešení se všemi subjekty. Jan Grolich hejtman Jihomoravského kraje

Nepřihlášený uživatel

2021-03-04 17:18

Panu hejtmanovi jsem dnes napsal. Tak uvidíme, zda naše snaha nebude marná. Kéž by se to podařilo a lípy zůstali na své místě alespoň dalších sto let.

Nepřihlášený uživatel

2021-04-02 13:30

Dobrý den Přesadit by asi nešli?

Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...