Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

V. S. P.

/ #322 proti

2013-07-04 08:35

Na to psi mají nosit známky na obojku nebo kšírech, je tam adresa veterináře kde ho očkují, ti mají záznam adresu i telefon na majitele. A majitel si má hlídat, že pes neodchází ven bez známky. Nehledě na to, že pes pokud někoho pokouše a má známku pro daný rok, poškozený může nahlásit lékařům, že pes měl očkovací známku a bude pravděpodobně naočkován.A pokud majitel ví, že mu pes utíká vodí ho na vodítku a pouští ho na oplocených místech. To je můj případ, ne proto, že by mi utíkal, ale zacítí fenku a nevidí neslyší a mám ho v mžiku pod koly auta. Jako, že se mi to už mockrát stalo. Nemít ho na vodítku Falík už dávno nežije! Jak píšou v článku je to o zodpovědnosti majitele zvířete. Neříkám, že se nemusí stát náhoda a pes se zaběhne. Navíc vidím-li psa s obojkem na krku bez majitele na blízku, mám větší důvěru si psa osobně prohlédnout než psa bez obojku a známky tím je riziko, že očkován není! Až tam bude vestavěná gps s lokátorem a všechny údaje o majiteli + silikonové pouzdro, aby to v těle nedělalo paseku, tak o tom zauvažuju, ale jinak je to shit!!! a policie, co má tu čtečku stejně zjistí jen jméno, kolik lidí v čr se jmenuje Michal Slavík? Tuším 300!!!!!