Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...

Nepřihlášený uživatel

/ #412

2013-10-06 21:10

Nerozumím tomu, proč by se měly stromy, aleje vykácet. Na hrázi je hlavně pěšina pro chodce a cyklisty. V Hradci Králové jsem se narodil a žil jsem tam 25 let. Je to hezké město díky architektuře, ale i zeleni, která Hradec vyplňuje a obklopuje. Aleje na březích Labe a Orlice dělají v létě přijemný stín a krásnou scenérii v jinak relativně rovné krajině. Po březích Orlice jsem často běhal a všechny stromy jsou mými kamarády! Bylo by špatné a smutné stromy vykácet. K velkému kácení došlo v Olomouci. Měla to na starosti firma pod názvem "Zdravé stromy", která tvrdila, že stromy jsou nemocné a nebezpečné, tak je nejdříve co nejvíc ořezala, aby se nějaká větev náhodou neulomila, nechala si zaplatit za prořezání a pak je úplně vykácela, protože stromy už nebyly zdravé a ty firma, se svým názvem, ve městě nestrpěla, za což vyinkasovala další peníze. Pokud i v HK jde někomu jen o zakázku na kácení, je to lumpárna a zodpovědné osoby na úřadech by měli podat demisi nebo by měli být vyhozeni z radnice!
Ota Nepilý, fotograf, Brno