Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Sara

/ #458 čípování

2013-11-28 12:25

Ano mám stejný problém a taky obavy,co bude,pokud se vyhláška o povinném čípování,nezmění v dobrovolné,a po Novém roce budu mít strach se svými pejsky vůbec vyjít ven.Mám dva jokšírky,které u mně zůstali dosti zvlaštním způsobem.Řekněme,že jsem se jich ujala,když je původní majitel hodlal vyhodit.Oba jsou přihlášení a řádně za ně platím.A o tom to je.Jsem důchodkyně,a už i těch 500.- ktere ročně platím,je docela dost.A nevím kde bych měla vzít ještě na čipy ,na ně opravdu nemám.To opravdu mám ty drobky malé kvůli pánům konšelům zanést tam,kam vlastně původně směřovali? To snad ne.A to taky není všechno.Nechci jim ty čipy dávat..Nevěřím že by jim neuškodily,a hlavně,nač potřebuji pejsci,kteří jdou ven na voditcich,a s viditelnou známkou na krku,a to i o očkováni proti vzeklině,ještě nějaký čip.Ti se ztratit nemohou...A jako naschvál,tak policie ma svou kancelař dost blízko od našeho věžáku..A je pravda,co jsem zde už jednou četla.Kontroluji,i když zatim jen zda je pes na voditku,především malé pejsky.Na velké si netroufnou..