PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #933 Nepodpořím KVR

2015-02-19 11:44

 

Téměř všichni, kteří dokumentární seriál sledovali se po zhlédnutí prvních 3 dílů vyjadřovali o rodině kladně, všem byla sympatická také matka paterčat, která sympatie pomalu pro některé diváky ztrácela. Otec si oblibu u diváku „udržel déle“.

 

Těhotenství, porod a kojení 5 dětí, včetně péče o děti do 1 roku je náročná fyzicky, psychicky a emocionálně. Začala selhávat pomoc pečovatelek a s tím začalo přibývat problémů. K tomu nemoci dětí, operace matky.

 

Už tady se měla KVR zastavit a zamyslet se, jak situaci řešit, asi na MPSV.

 

Domluvila Saše 2 psycholožky z obavy, zda u matky nejde o laktační psychózu. Opravdu odbornice na vše. Pokud mám obavy z laktační psychózy, tak toto rozhodně nepatří do kompetence psychologa. Vzhledem k tomu, že se může jednat o velice vážný stav nikdo jiný než psychiatr by tento stav neměl řešit. Že by toto odbornice s dvacetiletou zkušeností s pomocí vícerčatům nevěděla?

 

V té době měla zřejmě Klára navštívit psychologa ona sama, neboť nezpracovaných témat a traumat má více než dost a matka paterčat ji pouze nastavila zrcadlo.

 

Jenže paní Kláře šlo hlavně o své zviditelnění, ona domluvila psychology, ona zajistila vše, co rodina potřebovala a nakonec nepochopena veřejnosti sdělí, že ztratila iluze o Romech a že nemohou počítat s pomocí státu, pokud budou vychovávat děti podle sebe a mnoho dalších názorů.

 

Rodiče paterčat ji požádali o ukončení spolupráce a Klára Vítková Rulíková se vyjádřila po svém.