PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #3134 Re:

2015-04-17 14:24

#3133: -  

 K soudu, který přišel na řadu letos v únoru, za žalovanou stranu nikdo nedorazil, a to ani zastupující advokát.

Musí vrátit 2,6 milionu korun a zaplatit úroky

Uvedenou výší je právě částka 2,6 milionu, jak ParlamentnímListům.cz potvrdil také mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer. K těmto promrhaným milionům, které by mělo sdružení vrátit Libereckému kraji, je nutné připočíst ještě úroky z prodlení ve výši 8,05 procenta a 133 tisíc korun za soudní poplatky. Proti rozsudku se ještě může sdružení odvolat. 

Nabyde-li rozsudek právní moci a peníze nebudou vráceny, může kraj přistoupit k vymáhání například formou exekuce. Co by si ale po již nefunkční organizaci vzal, je otázkou. Pachatelé tak nakonec možná vyváznou bez trestu.

Bez zajímavosti není, že ředitelem sdružení byl Miroslav Kotlár, člen ČSSD, který za tuto stranu kandidoval v Liberci v komunálních volbách v roce 2010. Svou manželku Jitku na pozici účetní zaměstnal za superhrubou mzdu 99 000 korun. Ve hře byli údajně i další rodinní příslušníci "oranžového“ straníka.

Za sdružením stojí i hlasy těch, kteří se nedomnívají, že jeho vedení peníze zneužívalo. Například  bývalá personální pracovnice Marie Štajnerová se mimo jiné dříve vyjádřila pro server Romea.cz, že podle ní sdružení s penězi nenakládalo nijak nepatřičně. Že se kupoval například iPad za více než 15 tisíc korun, není nic divného. "iPad vlastnil hlavní koordinátor, byl na takové pozici a měl takovou zodpovědnost, že to k jeho práci patřilo. Fotbálky a karaoke tam také měly smysl. Uvědomte si, že LRS provozovalo nízkoprahová centra. Aby se do těchto center děti stáhly a udržely se zde, muselo se jim nabídnout něco zajímavého. Všechno bylo pro klienty," řekla před časem pro romský zpravodajský portál.