Zachování ochranné lhůty 6 měsíců pro zvířata v občanském zákoně

Nepřihlášený uživatel

/ #33

2011-10-14 20:33

Bylo by na místě, aby se při čipování automaticky zaznamenal a mohl být nalezen majitel. Přišla jsem na to náhodou, do rodiny jsem získala kocourka tak vyhublého, že mu byl čip nahmatán, čtečkou bylo zjištěno, že čipování bylo na Ukrajině, Dále se zobrazilo Rumunsko, kde zvíře uvedeného čipu neexistuje.Nechala jsem kocourka zapsat zpátky do registru, kde jsem zjistila, že k nalezeným zvířátkům s čipem nemohou najít majitele.K čemu je čipování, když majitele nelze dohledat,alespoň původního.Když se něco začne, tak se to má dotáhnout do konce, nebo, když se zjistí, že se dobrý úmysl minul účinkem, tak rychle zajistit nápravu. To je jako, že ten kdo přihlásí psa na úřadě, tak platí a ten kdo psa má a nepřihlásí se, tak se nic neděje.Měla jsem za to, že povinným čipováním psů se odhalí neplatiči. Někde se stala chyba. Nejde jen o placení, ale také o bezpečí zvířat to je přeci živý tvor, i když podle zákona věc. Auto je také věc a taky se musí přihlásit a odhlásit, a když to přestane fungovat, tak se zpřísní pravidla a je to.Myslím, že málokdo ví, že se do registru musí přihlásit sám. Měla jsem za to, že když se mi ztratí kočka, tak mě podle čipu najdou, nikdo mě neupozornil, že o majiteli ví jen veterinář, který zvíře čipoval a majitel zvířátka.Ani veterinář netušil, že to dál nefunguje.Pak tu jsou kteří množí za účelem zisku, neočkují, nic neplatí, množí, a když zjistí, že jsou zvířátka díky nemoci neprodejná, tak je vypustí do přírody na pospas osudu a koho to zajímá, kdo si uvědomí, že takový jsou nebezpečný nejen pro zvíře, ale pro všechny lidi, množí a rozšiřují nebezpečné nemoci.S nimi nikdo nic neudělá.