Nemůžeme mlčet!

J.K. Pce

/ #257

2016-10-26 21:39

Petici jsem podepsal a nemusel jsem se dlouho rozmýšlet. Je jasné, že poslední události a jednání našich nejvyšších představitelů jsou v rozporu s tím, k čemu dostaly mandát ve volbách. Vzpomeňme na plamenná prohlášení o sjednocování národa a smutnou skutečnost, že pravý opak je pravdou. Vážím si celoživotního postoje p. Bradyho, ale je mi jasné, že se stal ikonou a rozbuškou přehřátého kotle. Pod tento kotel přikládá vláda a prezident již dlouhou dobu a bylo jasné, že dříve či později se něco stát musí. Neustálé omezování osobních svobod takovým množstvím zákonů, že si nikdy nejste jisti zda některý z nich zrovna neporušujete a na to navazujících vysokých pokut. Omezování drobného podnikání v zájmu velkých firem a korporací. Nerespektování platných zákonů představiteli státu bez postihu, vysmívání se právu, pohrdavá a veřejná ukázka vlastní beztrestnosti. To vše nás má zatlačit do mlčení do obav o vlastní osud, jistoty a bezpečí. Demokracie není jednoduchá ani snadná a řídí se (podle mě) principy Darwinovi teorie vývoje druhů. Složitě se hledá ta života schopná správná cesta a často se daný vývoj dostane do slepé uličky. Ve správné demokracii to většina lidí vycítí a pozná, že je nutné se vydat jiným směrem, který snad bude ten správný. Tak pořád dokola a vylučovací, a často bolestivou metodou, se neustále posouváme ve vývoji vpřed. Nyní se zdá, že naši volení představitelé nás do takové slepé uličky vedou a čím dříve si to uvědomíme tím lépe. Proto má smysl podepsat tuto petici.