Petice Za zrušení soukromých exekutorů

Nepřihlášený uživatel

/ #485 Re: dejte nám šanci dluhy splatit

2012-02-15 16:21

#481: mac - dejte nám šanci dluhy splatit

Souhlasím, a také jsem to jedné instituci nabízela, že jim budu uklízet prostory bez vyplácení než se můj dluh vyrovná. Vysmáli se mi. Ale jiné řešení mi nedali. Tíží mě dluhy a situace od doby, kdy společnost ve které jsem pracovala zanikla. Kamkoli jsem se šla nechat zaměstnat už ani na stejnou pozici mi nikdy nenabídli výdělek adekvátní k dané pozici. Všichni šetří. Kdyby byl vypracován systém, který by umožnil dlužníkům pracovat třeba formou brigády, aby tak odčinili své dluhy.. plat by se jim nevyplácel, ale posílal se rovnou na splátky hned by se ulevilo. Je přece tolik nezaměstnaných kteří místo, aby seděli doma mohli touto formou mít alespoň příležitost za podpory úřadu práce mít možnost vydělat na své dluhy.  Tak jim raději dají pouze půlroční podporu a po půlroce nic. Žij jak chceš!! A ti kteří by nevyužili možnosti pak ať je tedy řeší jinou vymahací cestou. Asi by se tak vyselektovalo, kdo své dluhy chce a kdo nechce splácet. Jenom že, to už by nebyl businees, jaký dnes z vymáhání pohledávej je.