ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

Nepřihlášený uživatel

/ #58 Re: Jiříku, starat se o stěnu není jen mít tam službu. Je to starost o technRe: Odměna za práci na s

2012-04-11 14:28

#51: David Holiš Meďa - Jiříku, starat se o stěnu není jen mít tam službu. Je to starost o technRe: Odměna za práci na stěně 

Zdar Méďo, všichni příznivci šplhání,

chápu tvoje argumenty, ale vidím to trochu jinak. Jsem rád, že mě Drobo ve svém příspěvku podpořil a sdílím jeho názor.

Stěna může dobře fungovat buď na komerční bázi, nebo může dobře fungovat pomocí dobrovolníků. Obojí má svoje plusy a minusy, ani jedna možnost nezajistí dobré fungování jednou pro vždy.

Já jsem příznivec té dobrovolnické báze. Vzpomínám na lezení u Zbyni v garáži (před postavením stěny), kde jsme se sice dusili kouřem při topení, ale jinak lezení bylo skvělé, protože tam chodili skvělí lidi a chodili tam rádi. A o takovou atmosféru stojím i teď v tělocvičně. A nemyslím si, že by to peníze dokázaly zajistit.

Dodatečné peníze od města bych se snažil netahat. Konec konců, jsou to jen a jen peníze z našich daní, nikdo je negeneruje. Názory mladšich kolegyň, že město (=někdo) všechno zařídí místo nás, mi připadají naivní.

Jirka.