ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

David Holiš Meďa

/ #70 Re: divná petice

2012-04-11 23:08

#68: - divná petice

Ahoj, nevím kdo jsi, ale k tomuto jen tolik. Skautského vedoucího jsem dělal zdarma asi 10 let a ani mně nenapadlo, že bych za to měl brát peníze - neměl jsem s tím žádné náklady!. Dělat instruktora je ale něco úplně jiného, právě kvlůli nákladům, zodpovědnosti, kdy při selhání se může vše zvrtnout až ve smrtelné úrazy. Licence mého nástupce bude stát i s dopravou 15 litrů z vlastní kapsy, bude muset odepisovat hromadu svého matroše a co tři roky svou licenci obnovovat. Mně obnovení stojí se vším všudy 7 litrů. To by pak dělal zdarma jen hlupák, co mu je jedno, že se mu z peněženky kutálí prachy. Všude na jiných stěnách (nepočítám bouldrovky) mají instruktory, co jsou normálně placení, aby se jim náklady vrátily. Jestli stavíš vše na komunistických pravidlech, kdy všechno je všech a nikdo nic nemusí, pak to bude asi beze mně v pořádku.

Petice je ale postavena jinak, a docela rychle se od jejich pilířních myšlenek uteklo.

Základní pilířní myšlenka byla, že i když já pro stěnu pracuji podnákladově a ostatní za volné vstupy (mimochodem volné vstupy mají hodnotu 1320Kč, které každý službař ušetří měsíčně neplacením vstupného), tak škola se na této charitě snaží vydělávat. Myšlenka byla - nejdřív zaplaťte lidi, co pro stěnu pracují a pak rýžujte. Takto by škola parazitovala na dobrovolné práci službařů, i mé.

Druhý základní pilíř petice byl, proč dodnes jsou zatajovány podrobnosti ohledně nákladů? O to školu žádám už od listopadu 2011. A taky proč se ve škole trvale přetápí o 5°C a prachy letí fuč?

Třetí pilíř byl, proč série klacků pod nohy, kdž já všechna dosavadní fungující pravidla dodržuji, ale škola přestala?

Místo toho tady dost lidí cupuje mně, jestli je 2270 měsíčně za moje úsilí moc, nebo příliš. Místo toho se tady bijí v hruď lidé, co na stěnu dojdou pomoct 1x za 14 dní a přitom dělají ve skutečnosti pětinu toho, co já. Místo toho tady píší lidé, jak by vše dělali pro lidi zadarmo - a proč teda nedělají????

Bude se někdo vůbec rýpat v tom, o čem petice je?