NE KONKURSU NA ZUŠ ČERNOŠICE!

výtvarník školy

/ #18 názor

2012-04-26 08:39

Dobrý den,
ráda bych veřejně vyslovila svůj názor ke konkurzu ředitele ZUŠ Černošice. Jsem výtvarný pedagog s 25 lety praxe na všech typech a stupních škol. Svou práci mám ráda a během své kariéry jsem poznala mnoho kolegů i nadřízených. Umělecká škola má svá specifika proto, že se pracuje s kolektivem citlivých lidí kteří jsou zároveň nejen pedagogy, ale i profesionálové ve svém oboru. Řídit takový kolektiv lidí není vůbec jednoduché. Neviditelná ruka trhu a autoritativní jednání by nadělalo víc škody než užitku. Pokud tito lidé nebudou mít vytvořeny podmínky pro tvůrčí práci, nebudou se cítit svobodně s perspektivou dobrých vztahů a důvěry, nebude škola dosahovat tak dobrých výsledků jako doposud. Ráda bych připomněla, že současné vedení buduje výtvarné i hudební třídy v Rudné a Všenorech. Ty využívá stále více žáků. Ve třídách vznikají kamarádské vztahy napříč všech věkových katagorií. S maximální podporou současného vedení má škola zajištěno veškeré materiální zázemí.
K jakýmkoliv pedagogickým námětům je paní ředitelka vždy vstřícná a chod školy se řeší profesiolálně, konstruktivně a to poslední důležité, především lidsky. Vždy je v popředí zájem o spokojeného žáka, rodiče, nebo i pochopení kolegy. Atmosféra školy je útočištěm před uspěchanou dobou, pohoda a dobré vztahy ve sboru se promítají i na žáky.
Proto se vyslovuji O POTVRZENÍ STÁVAJÍCÍHO VEDENÍ školy s Mgr. LUDMILOU PLZÁKOVOU.
Mgr. Helena Šusteková - výtvarný pedagog Rudná, Všenory