Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha

Nepřihlášený uživatel

/ #96 Výhrůžky Rathově ženě a situace jeho milenky. Hovoří ochránce Rathové

2012-05-22 15:46

Pět minut do mě kopali, pak přiznali barvu

Jak Šejnost sdělil pro ParlamentníListy.cz, v poslední době sílí útoky na celý Rathův tým. V pondělí večer byl společně s Evou Rathovou napaden v kladenské restauraci. Tam domlouvali podmínky spolupráce, když do restaurace vstoupili dva muži (server IDNES.cz citoval jeho slova, že se jednalo o „dva potetované darebáky s hákovými kříži“), kteří jak Šejnosta, tak Rathovou verbálně napadli. Snažili se přimět právníka, aby dal od Rathovy kauzy ruce pryč a totéž doporučil jeho advokátovi. „Vyvíjeli na mě nátlak, ať toho nechám,“ uvedl.

Následně Šejnost podle svého líčení vyšel z restaurace, aby zavolal policii. Muži však šli za ním, na náměstí jej napadli, povalili na zem, kde do něj mlátili a kopali. Právník se snažil bránit, ale údajně to bylo beznadějné. Asi po pěti minutách toho muži zanechali a stejně jako napadený právník se vrátili do restaurace. Tam mu prý přiznali, že na tuto akci byli najati a že se jedná o politickou objednávku. „Potvrdili mi, že je tam politický zájem, abych zmizel z pozice mluvčího,“ tvrdí zmocněnec. Poté restauraci opustili a za 10- 15 minut odešli i Šejnost s Rathovou. Proto neví, jestli poté policie na jeho volání přijela, nebo ne.

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Vyhruzky-Rathove-zene-a-situace-jeho-milenky-Hovori-ochrance-Rathove-233355