Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha

Nepřihlášený uživatel

/ #228 Dopis Davida Ratha adresovaný Jiřímu Paroubkovi

2012-06-28 11:51

Litoměřice 10. 6. 2012

Vážený pane předsedo,

chci Vám poděkovat za Vaše vystoupení ve Sněmovně. Jako jediný jste shrnul fakt, že Kubice už poněkolikáté prohrává ČSSD volby. Je to jako přes kopírák. A ti naši bývalí kamarádi sedí a mlčí. Tak nejdřív zlikvidoval Vás a přišel na mě. Na mně si dal vážně záležet. Ti naši si vůbec nedovedou představit, jak to bude pokračovat dál. To jim nedochází, že K. Pancová je (byla) členkou předsednictva? Když vyzývají středočeskou ČSSD k odstoupení, nemělo by se stejnou logikou odejít i celostátní vedení? Navíc po mém varování už začaly první úniky ohledně voleb. To není zdaleka vše. Myslím si, že vše uniká přímo z policie – teď to šlo ke Slonkové, pokud mám správné informace, a ta vždy s policií byla zadobře. Nikdo jiný na takových únicích nemá zájem. Je smutné sledovat, jak je vedení ČSSD paralyzované strachem a jak se předhánějí v tom do mě kopnout. Konečně jste to taky zažil, jen s tím rozdílem, že jste to neviděl z kriminálu.

Myslím, že se vydali rovnou cestou k vlastnímu pádu. ODS má šílený program, decimuje celou zemi, ale i když se nenávidí, tak drží v základech spolu. Když za Grosse zavřeli primátora Wolfa, tak to označili za grosstapo. Ti naši bývalí se předhánějí v tom, jak na mě plivnout. Taky zkušenost, bohužel v mé dnešní situaci dost depresivní.

Nechci Vás zatěžovat líčením toho, jak zde přežívám. Dost mě zaráží debaty v médiích o tom, že to tu vlastně není tak hrozné, strava ujde atp. Jakoby ztratili rozum. Zde je hrůzná ta sociální izolace. Měsíc jsem nedostal ani jeden dopis a rodina taky ne. Nedovolí mi ani zavolat dětem. Návštěvy, respektive termín sdělí tak tři dny předem, tak ani nevím, zda to doma stihnou, jsou některé dny služebně v zahraničí.

Strašné je tu sedět mezi čtyřmi stěnami a přemýšlet o tom, co se doma děje. Nuda a stesk po domově člověka zcela psychicky rozkládá. Navíc není žádný smysl vazby. Tvrdí, že mě chytli při činu, mají vše zdokumentované, tak může začít soud, ať ten rozhodne, ale proč vazba? Oba víme, že jediný důvod je demonstrovat, jak jsou dobří v boji s korupcí, jak se nebojí říznout do těch nejvyšších pater. K smíchu. Do vlády nikdy neříznou. Snaží se lidi oblbnout, bohužel bývalí naši na tuto logiku jdou a vůbec jí nečelí, nebo jen hodně nesměle.

Pokud byste uznal za vhodné, pak by možná v tomto duchu stála za to interpelace na premiéra a Pospíšila. Tedy zneužívání vazby k demonstraci vlastních domnělých úspěchů. Vše jen na odvedení pozornosti od vládních skandálů a hlavně od toho, že žádný není policie schopna řešit.

Nejde jen o mě, ale i o těch sedm dalších lidí. Myslím si, že vazbu nesou stejně těžce. Jsou tam mladé ženy, jedna má malé děcko, ředitel Konstruktivy má živit manželku na mateřské a dítě, další mají také malé děti. Ty rodiny to úplně rozloží. Vidím, co to dělá u mě doma. To je na tom celém nejhorší. Odvedou vás, aniž se člověk pořádně stačil rozloučit. Odvedou vás po celonoční domovní prohlídce, u které stojí rodina. Jak jsem Vám už psal. Nejhorší etapa mého života.

Děkuju, opatrujte se, pozdravujte Petru.

David Rath

http://www.vasevec.cz/vip-blogy/jiri-paroubek-novy-dopis-d-ratha-policejni-intermezzo-letosniho-jara