Demise vlády a jmenování vlády skutečných odborníků.

Nepřihlášený uživatel

/ #1954

2012-08-01 17:32

Jmenování Lenky Bradáčové nic nezmění, protože je mocní chtěli !

Tak jako většina veřejnosti jsem očekával, jak dopadne jmenování paní Bradáčové do funkce. Dopadlo tak, jak jsem čekal. Zaslechl jsem před časem, že pokud padne Rampula, padne Vláda.

Rampula padl. Objevila se tak nová „kauza“, která začala hýbat společností – jmenování paní Bradáčové do funkce. To jmenování se protahovalo. Protahovalo se podle mne uměle, jen proto, aby se ve veřejnosti vyvolal dojem „klíčového boje“ dobra mezi zlem. Paní Bradáčová byla jmenována a dav to spolkl jako kapr návnadu.

Kolega bloger František Matějka to okomentoval ve svém blogu: „Lenka Bradáčová versus šmejdi... 2:0“ V mnoha věcech s Františkem Matějkou souhlasím, v málo ne. V tomto bodě s Františkem Matějkou nesouhlasím zásadně. Naopak, davu bylo předhozeno to co chtěl, bylo mu to dáno, aby byl uklidněn. I Císař Nero, pokud byl Řím neklidný, dal davu hry a ten dav se tak uklidnil. Dal davu něco, aby jej zabavil a tak mohl konat tak, jak potřeboval. A kyž to potřeboval, prostě zapálil Řím. Ideální pro nové investice.

To samé učinil „Nero“ jmenováním paní Bradáčové. Dal davu pocit, že dobro vítězí nad zlem. Že nastanou změny. Že „dav“ zvítezil a mocní byli poraženi, protože paní Bradáčová byla jmenována. Obrovský omyl. Ti „mocní“ potřebovali změnu a potřebovali paní Bradáčovou, jen naooko dělali drahoty.

Co se změní? Obdivuji se odvaze a neústupnosti paní Bradáčové. Ale ona se svým jmenováním stala jen kolečkěm stroje, který byl sestrojen v letech 1990 – 92 a má bezchybný chod. Strojem, kdy Václav Havel „bez krve“ převzal moc od komunistů za (dnes splněný) příslib, že jim bude zachována moc ekonomická. Žádná revoluce v roce 1989 nebyla, byl to jen první podvod novodobé ery na lidi. Pokud se někdo stane ozubeným kolečkem, tedy součástí tohoto stroje, musí se točit směrem, kterým se ten stroj točí. Pokud se to kolečko zastaví, nebo se začne točit zpět, je rozdrceno, ale stroj to nezastaví, protože má nazastavitelnou setrvačnost a dodávky energie, navíc je záhy nahrazeno a stroj běží dál.

Co to zmamená v praxi. Pan ministr spravedlnosti podmínil, že nechce žádné personální změny, či čistky ve chvíli, kdy velmi dobře věděl, že nemá šanci ani právo do toho paní Bradáčové mluvit a ve chvíli, kdy bylo logické, že si nová zástupkyně během krátké doby dosadí svůj tým. Jenže i tak to má svůj háček. Tím háčkem jsou sumci.

Jsem přesvědčen o tom, že nám tato Vláda nevládne, ale že tato Vláda a i státní správa jako taková realizuje částečně vědomě a částečně nevědomky cíle ekonomické sféry. Jsem přesvědčen, že státní správa je za období uplynulých 20 let tak propojena, ovlivňována a dokonce snad v některých oblastech i „nepřímo“ řízena ekonomickou lobby do té míry, že pokud by chtěl někdo najít skalpel a ten vlivový nádor ekonomiky vyříznout, že se zhroutí celý systém.

Causa Ráth je jen šidítko pro lidi. Diletant, co to dělal tak blbě, že se nechal chytit. A možná byl chycen i proto, že začal přerůstat přes hlavu vlastní partaji a tak jí začal ohrožovat. Díky jmenování paní Bradáčové se teď podaří policii tyto kauzy malých ryb dotáhnout do konce. A budou padat hlavy dalších malých (nepohodlných) ryb, budou kauzy v řádech milionů. Či jejich desítek Vyčistí se rybník od potěru, od plevele, ale o to víc sumci porostou.

Davu budou předhazovány „malé a nepohodlné ryby“ tak, aby se mu zavřely oči před těmi velkými. A tak sumci budou dál debužírovat, protože ti skutečně mocní to mají ošetřené a nedělají chyby, jako Dr. Ráth.

Jak se říká – vlk se nažral a koza zůstala celá. Přál bych si, aby jmenování paní Bradáčové v tomto státě něco změnilo. Ale dohužel nezmění nic. Stane se jen to, že více malých ryb skončí k kriminále jen proto, aby se dav uklidnil a sumci mohli v klidu dál debužírovat. Přes věškerou její zřejmě nezpochybnitelnou čestnost a odbornost se nakonec Lenka Bradáčová stane bičem jen na hloupé plotice, co si nakradly pár milionů jen proto, aby sumci mohli dále tloustnout.

A protože tuším jak tento systém funguje a protože si „laicky“ na dálku paní Bradáčové vážím a přejí jí úspěch, nepřeji jí, aby zasekla byť náhodou některého ze sumců. Protože i kdyby se jí to někdy podařilo, stahne ji ten sumec nenávratně pod hladinu. Pokud mi nevěříte, počkejte pár let a pak si možná na můj dnešní blog vzpomenete.

A pokud si myslíte, že dění v tomto státě ovlivňují voliči a Vláda, pak jste na obrovském omylu. Voliči jsou ovlivňováni medii a ta zase sumci, stejně tak,.jako Vláda. A pokud si myslíte, že spravedlivě a demokraticky zvolíte nového prezidenta, zase jste skočili na lep. Voliče zásadním způsobem ovlivní media. O tom kdo bude prezidentem nerozhodne volič, ale banky, sponzoři, jejich vlivy a tedy media a sumci. Nevěříte? Však se brzy dočkáte. Uvědomte si, že jste pouhým nástrojem systému. Jste ploticemi sumců. Sumci ovládají tento stát a pochopitelně i media. Media, aniž byste si to uvědomovali z 80 % ovlivňují vaše mínění a rozhodnutí.

Vy jste voliči, vy o ničem nerozhodujete, jen plníte prostřednictvím mediokracie cíle sumců, aniž by vám to došlo. Není podstatné kdo vyhraje volby, protože sumci pasou všechny jim vyhovující kandidáty. Michal Malý|