Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Krýdl Petr

/ #480 Re: Je třeba, aby člověk vyjádřil souhlas či nesouhlas nebo jen názor, ale naučme se komunikovat a n

2012-11-14 23:42

#469: nepotřebuji přezdívku, neskrývám se - Jiří Beneš - Je třeba, aby člověk vyjádřil souhlas či nesouhlas nebo jen názor, ale naučme se komunikovat a ne ub

Pane Beneši, podle Vašeho příspěvku je vidět, že jste vzdělaný a zkušený člověk a cením si toho, že se nestydíte vystupovat pod svým jménem. Myslím, ale že podstata Vámi sděleného problému je někde jinde, než ve vlastní profesní osobě pí. Baborové. Zde jde hlavně o princip předváděné a předkládané politiky lidu. Já nepochybuji o tom, že je pí. Baborová špatná metematička nebo fyzička. To jsou ale obory, kde nelze a nejde nic ošálit. V matematice když špatně dosadíte do rovnice, tak Vám vyjde blbost, nebo se nedopočítáte ničeho, ve fyzice když špatně zadáte do vzorce, tak to bude paskvil, nebo to natropí třeba i jinou neplechu. Já sám jsem pracovník v energetice a tam platí rovněž tyto pevné vazby a zásady, aby zařízení fungovalo a hlavně bylo bezpečné. No, ale v historii, v etické a v morální nauce se dají pomocí zdatných demagogů dělat zázraky. Nechci aby se tato debata zvrhla jiným směrem, ale když to přeženu tak přeci fašisti a nacionalisti byli taky chytří lidé, kteří vychovávali svoje děti a dali ostatním také obživu. Neuznávám ani jedno podobenství totality a proto nevidím rozdíl mezi zástupci a vyznavači hákového kříže a srpu a kladiva. Z historie mi jistě potvrdíte fakt, že Hitler se Stalinem si návzájem udžovali úctu a posílali si blahopřání k narozeninám. Jenom bych byl rád, aby se lidi nenechali vláčet za nos a nebyli jako stádo ovcí.