Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Franta

/ #2223 Komunista Štětina ji nechce.

2012-12-15 17:50

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/9921-ulisna-karieristicka-chamtiva-damicka-s-poruchou-osobnosti-politici-vypravi-o-karoline-peake.aspx

Úlisná kariéristická chamtivá dámička s poruchou osobnosti. Politici vypráví o Karolíně Peake
Autor: Lukáš Petřík | Publikováno: 7.12.2012 | Rubrika: Politika
Ilustrace

Předsedkyně strany LIDEM a vicepremiérka Karolína Peake v úterý oznámila, že pokud její strana v rámci směny resortů získá ministerstvo obrany, ráda by jej vedla právě ona. Kromě řízení armádního resortu by ráda dále dohlížela na protikorupční agendu a dál zůstala v čele vládního výboru pro boj s korupcí. Kumulaci funkcí kritizují ale mnozí opoziční politici.

Peake by chtěla na obranu přinést zejména agendu, o kterou se zajímá dlouhodobě- tedy zefektivnění státní správy. „Ať už je to protikorupční balíček, který se týká také obrany, nebo protikorupční agenda,“ plánuje dosavadní vicepremiérka.

S tím souvisí i to, že by vedle své ministerské funkce ráda řídila vládní protikorupční agendu. „Dál bych vedla vládní výbor pro boj s korupcí. Rozhodně chci tuto práci dokončit, například zákon o úřednících či zákon o financování politických stran. Tuto agendu bych nerada někomu předávala,“ říká vicepremiérka.

ParlamentníListy.cz oslovily koaliční i opoziční politiky, zda by se v případě, kdy by se Peake stala ministryní obrany a zůstala by v čele vládního protikorupčního výboru, nejednalo o kumulaci funkcí a zda lze obě funkce zodpovědně zvládat současně.
Kariéristická, nenasytná, chamtivá, úlisná dámička s poruchou osobnosti

Opozice tvrdě zpochybnila schopnosti Karolíny Peake. „Japonci si zvykli na zemětřesení, jinde si zvykli zase na tajfuny. Česká republika si stejně musí zvyknout na tuto dámičku a její kariérismus, chamtivost a nenasytnost. I úlisnost. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Smutné je, že ty prvně jmenované živly si lidé nevybrali dobrovolně. Ani podvodem, ani omylem, jako to ´zdejší české´,“ řekl ParlamentnímListům.cz poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Ani bývalý kolega Peake Jiří Štětina z poslaneckého klubu VV nepěje ódu na vicepremiérku. „Podle mě to hromadění funkcí hraničí s poruchou osobnosti. Nekritičnost, megalománie, touha po moci a tak dále. ´Protikorupční úřad´ nepřinesl žádné výsledky a stojí to daňového poplatníka hodně peněz. Na interpelaci ohledně stavu vyšetřování kauz jsem za tři měsíce nedostal odpověď. Pokud budou její výsledky stejné i na ministerstvu obrany, mám obavy o bezpečnost nejenom občanů, ale celého státu,“ říká Štětina.

Bohužel jsem se těžce zmýlil, když jsem říkal, že na prvním místě musí být etika, na druhém odbornost, dále zkušenost a teprve potom snad ekonomika. Dnes vidím po dvou letech v parlamentu, že to je úplně naopak. Politika, prachy, arogance moci a být stále někde vidět. Tak to není můj způsob života. Ztráta soudnosti a patologické ambice, to je opravdu konec demokracie v ČR. Neznám široko daleko nikoho z lidí kromě LIDEM, kdo si myslí, že to je rozumné a správné. Bůh s námi,“ dodal Štětina.http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/9921-ulisna-karieristicka-chamtiva-damicka-s-poruchou-osobnosti-politici-vypravi-o-karoline-peake.aspx