Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

kreja

/ #3040 kdyby pořádně makala tak má pořádný důchod

2013-01-05 13:31

http://ispigl.blogspot.cz/2012/03/ods-odmenila-jiraskovou-zivori.html
čtvrtek, 1. března 2012
ODS “odměnila” herečku Jiráskovou, živoří

„Jsem stará, důchod mám malý a je těžké s ním vyjít. Je to kruté, tak kruté! Člověk celý život dře a pak dostane takovou almužnu,“ postěžovala si herečka Jiřina Jirásková, která fandila ODS. Dokonce za ni kandidovala, ale neuspěla. ODS se jí nyní “odměňuje”… Ale nejen jí. Pokud projde návrh ministra financí Miroslava Kalouska na zmrazení výše vyplácených důchodů pro příští tři roky, který podporuje i premiér Petr Nečas, dostanou se do finanční tísně nejen ti, co žijí z podprůměrných penzí, ale i ti, o nichž by to možná nikdo ani neřekl. Deník Aha! oslovil známé osobnosti, které žijí už jen z důchodu, a zjistil, že i pro ně bude situace čím dál krušnější. Platí to i pro jednu z nejoblíbenějších českých filmových a divadelních hereček Jiřinu Jiráskovou, která už přes šedesát let ztvárňuje roli za rolí. Přesto si v žádném blahobytu rozhodně nežije. Jedenaosmdesátiletou herečku stojí nemalé peníze také častá péče, kterou vzhledem ke zdravotnímu stavu a pokročilému věku potřebuje od lékařů. „Je mi velice zle, držte mi palce,“ vzkázala svým fanouškům Jirásková. O nic lépe na tom není ani svérázný herec Pavel Landovský. O práci už dlouho nezavadil a přitom potřebuje peníze na nákladnou léčbu. Trpí totiž cukrovkou, trápí ho vysoký tlak a další neduhy. „Nestačí mi to, co čekáte? Je to verbež! Ať Kalousek vezme peníze Drábkovi a ať je Drábek vezme Kalouskovi,“ rozčiluje se Landovský.