Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Nepřihlášený uživatel

/ #3401 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poučme se z historie

2013-01-17 11:24

#3394: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poučme se z historie 

Pokud Vám byla má odpověď záhadou, je mi Vaše též:-)

I já jsem zklamán. Podivné vazby, občasné chování burana, opoziční smlouva, Šlouf, ... a "umění" vybrat si ty správné lidi ( Gross, Tvrdík,...) také není na jásání...

A krásný populismus ohledně nepřizpůsobivých? Proč Zeman neudělal něco v době, kdy měl mnohem větší moc, než bude mít jako potenciální prezident? Jako premirér se chlubil svým štědrým sociálním systémem ... a napadal současnou vládu ( která je mimochodem děsivá ), když tvrdší přístup zaváděla... Nerozumím teď jeho proměně:-)...

A samozřejmě strašně moc záleží na vzdělání.... jen to umožňuje zařazení se do společnosti. Já bych naopak nevyplácel žádné dávky podpory v nezaměstnanosti těm nezaměstnaným, kteří neposílají děti do školy, nedbají na jejich školní výsledky, hygienu,... Amerika ukázala, že tento přístup je lepší, než represe. Proto může dnes být i Obama prezidentem.

Jinak souhlasím, že ti, kteří odmítají dlouhodobě pracovat, nemají pobírat dávky. Naopak, ten, který pracoval vždy a chce, by neměl být šikanován a žít na nízkých dávkách, pokud třeba celý život přispíval do systému. Měla by mu být zachována jistá životní úroveň a důstojnost...tak já vnímám solidaritu. Nicméně, vyvážit sociální stát je velmi, velmi těžké...

Hlavně mi zase neříkejte, jak tomu bylo za komunistů líp:-)))