Petice za odvolání ředitele ZUŠ Chlumec nad Cidlinou

Quoted post

Mojmír Drábek
Autor této petice

#56 Ukončení petice

2014-02-09 15:48

Děkuji všem, kteří podepsali tuto petici a tímto ji uzavírám a tento týden ji donesu na radnici v Chlumci nad Cidlinou. Děkuji za komentáře všem, kteří se nebáli podepsat a děkuji i těm, kteří se nepodepsali a chápu jejich strach ze msty pana ředitele. Dokonce mi pár lidí sdělilo, že s peticí souhlasí, ale nepodepíšou, protože jejich děti chodí do ZUŠ a nechtějí, aby se pan ředitel "po nich vozil", což chápu, ovšem u některých mě to překvapilo :-) V sobotu vyšel v Hradeckém Deníku, řekl bych, silně prosondovský článek, kde bylo zdůrazněno, že pan Sonda manažersky nepochybil a pan starosta v něm prohlásil, že pravděpodobně jsou sledovány jiné cíle a že v int. peticích často dochází k vyřizování osobních účtů. K tomu můžu říct toto: Žádné osobní účty s panem Sondou nemám, pouze jsem reagoval na stížnosti učitelů, dětí, rodičů a bývalých žáků této školy. Je mi celkem jedno, jestli má p. Sonda pořádek v papírech, ale není mi jedno jak se chová k lidem. Za další: To že dá učitelům větší prémie a některým tak zacpe ústa a přitom se tak nějak pozapomene na to, že se jim změnila pracovní smlouva na smlouvu na dohodu, takže na letní prázdniny šupajdí na pracák, takže se ušetří na sociálním, zdravotním a na výplatách a učitelé jsou nuceni si hledat brigády, místo aby si odpočinuli, to za moc dobrý krok nepovažuji. Proti panu starostovi nemám vůbec nic a i když s některými jeho argumenty nesouhlasím, velice si ho vážím. V prosinci jsem oslovil dva zastupitele, které znám, abych se jich zeptal, co se situací v zušce, jestli by pomohla petice. Oba dva nezávisle na sobě mi řekli, že nemůžou nic řešit, když nemají žádný podnět od nespokojených rodičů a že petice takový podnět určitě je a pokud ho budou mít na stole, že s tím můžou začít něco dělat. Tolik k tomu, proč jsem petici založil. Na závěr bych chtěl prohlásit, že jakmile zjistím, že se pan Sonda mstí nebo šikanuje za mou petici některého pedagoga nebo žáka, okamžitě zakládám petici klasickou podpisovou. Tato internetová petice bude dnes ukončena a bude zde pořád k nahlédnutí spolu s komentáři, zejména kvůli komentáři pana starosty. Děkuji za podporu všem, autor petice Mojmír Drábek.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Ukončení petice

2014-02-10 09:08:56