PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1356 Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 14:54

#1350: AndyO - Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

Petice NE:

Za zcela neodůvodnitelné z hlediska etického i lidského však považujeme zveřejnění předběžné informace o chystaném propuštění Kláry Vítkové - Rulíkové, a to aniž by o tomto záměru MPSV byla zpravena nejprve ona sama.

Nic takového nebylo zveřejněno oficiálně.

Ostatní ANO:

Neprofesionální placená pomoc státu. O děti do 3 let věku pečují dětské nebo zdravotní sestry, což nebylo zajištěno. Domnívám se, že by se to opravdu dalo nazvat sociálním experimentem s neblahými následky. Říká se, že vše zlé je k něčemu dobré, tak se pokusme aby to vše bylo k dobru všech dětí, argumenty na to máme.

Peníze na péči rodinám a ty si sami zajistí péči.

Určit pouze kolik pracovníků při vícerčatech může být zaplaceno ze státních peněz a výši příspěvků na pracovníka.

Celý zákon se nyní chystá a má začít platit za 2 roky.

A také požadovat porodné, přídavky na všechny děti a porody. Změna v zákoně, která byla několikrát udělána v neprospěch rodin a dětí je ten pravý důvod selhání a rozepří.

 

Odpovědi

AndyO

#1357 Re: Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 15:19:11

#1356: - Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

 

Ale vůbec ne, proč změny v zákonech? Neustálé změny neprospívají ničemu. Tyhle byly nastaveny tak, aby si lidé, schopní uživit sebe a ty, kteří jsou na nich závislí poradili sami a jedině v mimořádných případech, kdy vlastní síly nestačí pomohl stát. Pokud si pomůžou k živobytí prací, reality show z jejich kuchyně, žebrotou nebo čímkoliv jiným, co není v rozporu s platnými zákony, pak je to jejich věc a zcela správná. A nikdo, podotýkám NIKDO, tedy ani ti, co to sledují on-line a cítí se ukřivděni, nemají právo jim do toho kecat.

 


Nepřihlášený uživatel

#1358 Re: Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO

2015-02-26 15:22:24

#1356: - Re: Re: Re: Petici NE, Kláře a Klubu ANO, PATERČATŮM a RODINĚ ANO 

 Jsem asi nezodpovědná matka, nechala jsem si hlídat děti, abych mohla do zaměstnání , ale pochybuji, že chůva byla profesí zdravotní sestra. Stačila mi vizáž, dobrá pověst a to, aby se o mé děti starala poctivě a pečlivě.