Týdny občanského neklidu

Quoted post

skada

#1091 Demokracie

2016-10-29 17:27

Demokracie je, když uznám výsledky voleb byť se mi nelíbí a napříště udělám všechno proto, aby zvítězil můj kandidát. Pro autory a podporovatele petice je typický takzvaný doublethink. Kdyby vyhrál jejich Karel, tak by jeho kritika byla ohrožením demokracie. Čili přesně to, co dělají teď oni. 

A patříme na západ? Nebo na východ? Jediná možná cesta je obchodovat se všemi, hrdě si vyjednat dobré podmínky a zbavit se ideologií.

Rusko je agresor? Oni nás obsadili? Ano. A EU? EU je hlavně německo. A to nas neobsadilo. Počkat, neco se mi vybavuje. Můj děda mi o tom vyprávěl. Aha, ale to bylo uplně jiné německo. Jen to rusko je pořád stejné. To je jasný. 

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#1097 Re: Demokracie

2016-10-29 17:35:56

#1091: skada - Demokracie 

Proč sem pleteš Schwarzenberga? Co by se stalo kdyby.... neví nikdo a o něm diskuse není. Kdyby dělal stejnou ostudu, zasloužil by stejnou kritiku. Proč to řešíš? A Rusko není stejné, jen ho vede šéf KGB a funkci si drží pořád. A EU? Asi ti to nedošlo, ale třeba Francie taky leží v Evropě. Víc států asi až příště, dnes by toho bylo moc.

Dan Mach

#1101 Re: Demokracie

2016-10-29 17:45:53

#1091: skada - Demokracie 

Německo nás obsadilo a Rusko nás obsadilo. Do EU jsme vstoupili dobrovolně a vojska EU ani německá vojska u nás nejsou. Do EU jsme vstoupili na základě referenda. Dodnes to lidé jako vy rozporují. Miloš Zeman byl zvolen demokratickou volbou. To nikdo nerozporoval. Pokud vím, tak pan Schwarzenberg žádný protest nepodal a svoji prohru uznal.

Smyslem petic je donucení Miloše Bumbála Zemana, aby se choval podle toho, co mu úřad a pozicie ukládá. Když bych přišel do práce opilý, tak mě vyhodí. On se nechá natáčet do televize. A následuje stovka dalších připomínek k tomu, proč si myslím, že svůj úřad vykonává špatně. A podle české ústavy mám právo vysvat své senátory, aby se zabývali tím, jestli prezident země nejedná v rozporu se zájmy země. A pokud poslouchá, co mu diktují soudruzi z Pekingu, pak si myslím, že nejedná se zájmy České republiky.

Jsme malá země, ale měli bychom být hrdým národem. A obchod s Čínou v tom nehraje žádnou roli, protože jsme pouhé odbytiště jejich přebytků.