ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Re: Re: Nutnost licence

2012-04-12 11:33

#77: Maggie - Re: Re: Nutnost licence

Milá Maggie,

jak je to nyní na stěně? Méďa má licenci, ale fyzicky stejně není přítomen, službu má osoba poučená bez licence. Co když se něco stane?

I když nemám právnické vzdělání, tak si myslím, že si za to může kazdý sám (lezec do jednoho metru když si vyvrtne kotník nebo jistič, když lezec spadne z výšky nad jeden metr). Každý účastník podepisuje prohlášení, že byl seznámen se všemi pravidly, bezpečnosti jištění a pod.

Nevím jak to má nyní méďa uvedeno ve své pracovní smlouvě co se týče zodpovědnosti za zranění a případné následky návštěvníků stěny. Existuje nějaký provozní řád, návštěvník s ním souhlasí a jestli poruší pravidla provozního řádu se kterými souhlasil, tak je to přece jeho preblém. Důležité je, aby byl provozní řád dobře napsaný a nebyly v něm mezery. Jak je to nyní, kdo má zodpovědnost za provozní řád nevím, jestli škola tak podle mě není instruktor třeba.

Za to, že stěna vůbec stojí, a na jejím fungování nese velký podíl Méďa o tom nidko nepochybuje, Méďo díky. Jen je třeba oddělit provoz samotné stěny tak, aby nebyl ztrátový. Provozní náklady jak jsme se dočetli jsou 62100 - 12 x 2270 za stávající odměnu, tak mi vychází 34860 korun na nové chyty a měnění lan. Lana se nemění ani 2x za sezónu, když hodně přestřelím, tak budou za 8000,- zbývá mi 26860,- a to je 268 velkých chytů!! - kde jsou??

Provoz stěny by měl zajišťovat správce stěny, podřízený škole a městu a vést stěnu tak, aby byl její provoz bezztrátový. Poskytne-li město z našich daní finanční podporu stěně, podle mě by se za to měl koupit materiál, který bude sloužit všem na stěně.

Město Rožnov by zároveň mělo podporovat aktivity pro mládež, například Horolezecký kroužek. Ten ale musí fungovat samostatně.

Další aktivity jako jsou výlety do Tater, lavinové kurzy, lezení na skalách venku atd. bych s provozem stěny neslučoval. Jsou to Méďo tvoje vlastní aktivity, ty se rozhodni jestli máš na ně šas a jestli je budeš provozovat na komerční, nebo dobrovolné bázi.

Toť můj poslední příspěvek.

lezbě zdar, David Piska

Odpovědi

Ředitel ZŠ 5. května

#85 Re: Re: Re: Re: Nutnost licence

2012-04-12 12:05:11

#84: - Re: Re: Re: Nutnost licence 

Jen oprava Vaší nepřesnosti - provozní náklady nejsou jen 62.100 Kč (to jsou jen mzdové náklady pana Holiše). Je k tomu třeba připočítat i 49.950 Kč, což jsou náklady na energie.

David Holiš Meďa

#86 Re: Re: Re: Re: Nutnost licence

2012-04-12 12:31:07

Dejve, mícháš tady všechno dohromady. Horošlola (lavinové kurzy, vícedélkové lezení v Tatrách apod) se stěnou NIJAK  nesouvisí. V číslech máš taky hokej, o práci správce stěny toho víš taky jen okrajově.

Ale už vůbec nechápu, proč mateš veřejnost tvrzením, že na stěně vůbec nejsem??? podívej se do účetní knihy, kolikrát tam mám zapsané služby a záskoky za ostatní?? Mých služeb tam najdeš bezkonkurenčně nejvíc.

Nepřihlášený uživatel

#91 Re: Re: Re: Re: Nutnost licence

2012-04-12 13:29:18

nebo, pokud se bude vše hradit ze vstupného, může město přispět na snížení vstupného pro studenty, třeba.

Správce stěny, jeho povinosti, odbornost a a odměnu by měl určit majitel stěny. Měl by se udělat rozpočet a následně rozhodnou jak se to bude financovat

Mělo by se počkat na vyjádření majitele stěny, jaké  má se stěnou záměry. Možná chce mít stěnu s lezeckým kroužkem nebo ne, nebo přispívat na kroužek a na stěnu ne, nebo na nic, protože peníze v rozpočtu nejsou. doba je zlá.

frana