ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV
Quoted post
Monika Holišová |
#150 Re: Re: Re: Odpoved Monice2012-04-16 22:07#149: Jirka - Re: Re: Odpoved Monice Jasně Jirko - neděláš chybu. Spočítala jsem rozdíl vybraných peněz a nákladů na energie. Výsledek je prostorem pro správu stěny (matroš a odměny, nebo klidně jen matroš, když odměny budou nula). Z výpočtu je jasné, že 62 tis. je moc a nelze je vyplatit bez dluhu. Ano, vznikl dluh. Máme stejný výsledek. Když můžu utratit 20 tisíc a utratím 60, vznikne dluh 40 tisíc. Souhlasím tu s tebou, nevidím rozpor. Navíc jsou tu ještě ty zbytečné odvody, o nichž nevím, zda-li jsou strženy s těch 62 tisíc, nebo jsou odvedeny navrch k tomu. Neřešila jsem to detailně, jen ilustračně - tolik vyberu, tolik protopím a tím pádem tolik mám na zbytek - více z nebe určitě nespadne... Nevím jestli škola ty peníze Davidovi vyplatila, nebo jestli je jen požadoval a nedostal. Ale je tu dluh. Zalepil ho buď brácha (za to, že nakupoval bez informací kolik může utratit aby se pokryly i energie), nebo škola (za to, že sama nevyčíslila ty sumy včas, když se po nich pídil, jak uvádí ve svých textech), nebo obě strany - to vůbec nevím. Prostě tu asi nebyla mezi nimi jasná komunikace a celé to bylo nastaveno blbě. Možná to tak museli nastavit kvůli dotaci, možná by ji jako fyzická osoba David nezískal a tak ho museli zaměstnat - to nevím. Možná to tak dlouho fungovalo bez potíží, neb energie byly levnější a stěna byla nová a až nyní je to neúnosné - nevím. Taky ty energie jsou vyčísleny jistě spíš na základě teoretických ukazatelů z hodnot celé školy a ne na základě přesných měření, jak jsem uvedla výše - já se tak domnívám - zase nevím. Souhlasím s tebou, že tvořit dluh není možné - teda v tomto světě to bohužel možné je, ale není to správné (myslím si soukromě, že ani dotace nejsou obecně moc morální, ač jsou dnes zcela normální a právně legální). Hospodaření bez dluhu do budoucna je jediné slušné řešení. Nelze požadovat po městu, resp. daňových poplatnících, aby lepili rozvoj stěny převyšující její výnosy. Mě se to, k čemu jste dospěli zdá být rozumné. Pokud to bude fungovat - a to ověří čas - bude to zřejmě pro všechny lepší než dosud. Nikdo nebude na nikoho doplácet - aspoň se domnívám - vím o tom jen z tohoto webu a doufám, že se to vyřeší. Zdá se, že už se to řeší - a držím palce. Taky Meďa je přetažený, myslím, a pokud bude trávit 450 hodin ročně se svou ženou a dětmi, určitě se mu to vrátí. Pokud nebude, vrátí se mu to taky. Všechno se všem vždycky vrátí, to je obecný princip fungování vesmíru - prostě rovnováha. Myslím, že ta petice má svůj smysl v tom, že se o tom začlo mluvit otevřeněji a že se hledá a nachází řešení. A podepsat se za záchranu stěny není nic nemorálního - nelituju toho. Neříkám tím, jak se má zachránit, ani kdo to má platit. Zachraňuje se tu tím, že se nacházejí podmínky pro její provoz a udržitelný rozvoj. A to je dobře. Já nepíšu, abych tvořila konflikty. Ani abych se vylévala jako sestra. Chtěla jsem tomu prostě trochu rozumět (když už jsem se podepsala pod petici - poprvé v životě), a chtěla jsem, aby došlo k roztřídění toho pomíchaného tutti frutti. A myslím, že nemáme konflikt nebo rozpor. Myslím, že tě chápu, že chápu i Meďu a že změny, na kterých jste se dohodli budou k dobrému. A ač nejsem horolezkyně, držím vám všem palce. To je celé. Ahoj Monika
|
Odpovědi
Jirka |
#151 Re: Re: Re: Re: Odpoved Monice2012-04-17 14:30:23#150: Monika Holišová - Re: Re: Re: Odpoved Monice Takový krásný závěr diskuse se mi líbí :). Díky za to, Moniko. Pro úplnost a úplně naposled: Odvody jsou strženy z těch 62 000 Kč, takže Méďa dostal podstatně méně. To ale nic nemění na faktu, že škola ty peníze dát musí, že ano. Měj se, Jirka. |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Otevřený dopis arcibiskupovi Janu Graubnerovi ohledně odvolání P. Marka Orka Váchy
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
Petice za zákaz rituálních porážek
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
115266 Vytvořeno: 2025-02-11
PETICE NA PODPORU MEDVĚDÍHO ÚTULKU NA ZÁMKU ČESKÝ KRUMLOV
1777 Vytvořeno: 2025-03-10
Nezavírejte nám E.T. Barrr
275 Vytvořeno: 2025-03-12
Petice za záchranu lomu Libeč
2405 Vytvořeno: 2025-03-06
Petice za zákaz rituálních porážek
27616 Vytvořeno: 2025-02-28
Petice občanů za uměleckou svobodu projevu
414 Vytvořeno: 2025-03-09
Petice na podporu ředitelky ZŠ Klenovice na Hané, Mgr. et Bc. Veroniky Hulové
81 Vytvořeno: 2025-03-11
Výzva zastupitelstvu F-M aby hlasovali proti zákazu žebrání a bivakování ve městě
327 Vytvořeno: 2025-03-07
PETICE ZA DODRŽOVÁNÍ MEZINÁRODNÍHO PRÁVA A PROTI POUŽITÍ ZMRAZENÉHO RUSKÉHO MAJETKU
186 Vytvořeno: 2025-03-07
Mluvte s námi!
371 Vytvořeno: 2025-03-10
PETICE za zachování kopce Skalka v Rožnově pod Radhoštěm pro veřejnost
237 Vytvořeno: 2025-02-16
Petice za spravedlivé prošetření ŠIKANY v nemocnici AGEL Prostějov
137 Vytvořeno: 2025-03-09
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
1867 Vytvořeno: 2025-03-02
Vraťte nám Zubra!!
22 Vytvořeno: 2025-03-12
STOP větrným elektrárnám v údolí Husího krku!
176 Vytvořeno: 2025-03-06
OTEVŘENÝ DOPIS UBOŽÁKOVI ANDREJOVI BABIŠOVI
14 Vytvořeno: 2025-03-12
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1838 Vytvořeno: 2024-11-12
Stop týrání zvířat
60 Vytvořeno: 2025-03-10
Vraťte vlaky na Dobříš!
311 Vytvořeno: 2025-02-26
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
2030 Vytvořeno: 2024-11-29