Za ZACHOVÁNÍ původní výzdoby ve stanici metra Anděl v Praze

Kontaktujte autora petice

Jak to dopadlo?

2024-06-13 19:25:33

Vážení přátelé, chtěl bych moc poděkovat všem, kteří moji petici podepsali a přidali se tak k boji proti štvavé cenzuře a přepisování dějin.

Při zakládání petice jsem vůbec netušil, jak to nakonec všechno dopadne a jestli si mé petice vůbec někdo všimne. Nakonec se nás sešlo přes dvě stě. Psalo se o nás ve zprávách, měl jsem mít dokonce i výstup v České televizi, který byl nakonec ale bohužel zrušen. Nějaký otisk jsme ale přeci jen zachovali. A ten se nejvíce projevil v samotném výsledku - původní výzdoba podle konečného prohlášení DPP zůstane zachována. Jenže má to háček. Zatím DPP přidal pouze informační tabulku, nicméně do budoucna plánuje vypsat „výtvarnou soutěž pro uměleckou obnovu prostoru“. Zní to absurdně? Ono to totiž absurdní je. A ano, bude to stát nemalé peníze. Nedivil bych se, kdyby ta částka vystoupala až do milionů.

Zdá se tedy, že naše snažení a hlasy vyhráli nad zaslepenými a věčnými bojovníky s někým, kdo už tu není několik desítek let. Jak se ale Anděl promění? A nestane se z toho všeho nějaká necitlivá „umělecká“ rádoby šaškárna? Nezbývá než čekat.

Tato petice, ačkoli se jí nedostalo v médiích tolik prostoru jako petice šestnáctiletého Jana Boháče, však zůstává důkazem toho, že v naší společnosti jsou stále lidé, kteří přemýšlí nad veřejným prostorem trochu jinak, trochu více a trochu lépe. Děkuji Vám za to, a také za to, že jste nad tím jen nemávli rukou, ale projevili skutečnou občanskou iniciativu. Toho si cením nejvíce.

Lukáš Bařtipán


Lukáš Bařtipán

Důležitá zpráva

2024-05-08 07:37:53

Tak si představte, že rozhovor již proběhl. Nejdříve pozvání z České televize, a pak ticho. Nic. A dnes se dozvím, že rozhovor již natočili. České televizi asi na našem názoru nezáleží. Teď víc než dříve musíme dát najevo naši nevoli. Naše hlasy musí být hlasitější. DPP prohlásil, že plastiku zachová. Ale Zdeněk Hřib se začal angažovat a chce ji sundat. Je tedy ve vážném ohrožení a my musíme jednat. Tak podepisujete a sdílejte!


Lukáš Bařtipán

Události, komentáře dnes ve 22:40 na ČT24

2024-05-03 12:05:08

Vážení přátelé, sledujte dnešní Události, komentáře na ČT24. Na konci pořadu, ve 22:40, proběhne debata se mnou a Janem Boháčem (autorem opoziční petice). Tématem bude odstranění či zachování původní výzdoby ve stanici Anděl.

Bohužel Česká televize rozhovor dnes přesunula. Tomu říkám perfektní plánování hodno veřejnoprávní televize.

 


Lukáš Bařtipán



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...