Odmítáme ideologizaci nových RVP

Kontaktujte autora petice

Pokračování petice

2024-06-13 12:42:04

Vážení rodiče, učitelé, babičky, dědové a další, kteří jste podepsali naši petici,

velmi si vážíme Vaší přízně a děkujeme Vám za podepsání naší petice i Vaše komentáře, které jsou pro nás často cenné a obohacující.

Rádi bychom vám předestřeli plán s naší peticí: původně jsme mysleli, že petici uzavřeme a předáme ji adresátům hned po ukončení veřejného připomínkování rámcových vzdělávacích programů.

Národní pedagogický institut ale oznámil ( https://press.npi.cz/tema/do-verejne-konzultace-k-navrhu-revize-rvp-se-zapojilo-9-000-lidi ), že dostal obrovské množství připomínek. Věřím, že tohle množství bylo i díky naší petici a že je NPI náležitě vyhodnotí. Chceme tedy počkat na vypořádání připomínek a na konečnou podobu RVP, které mají jít na ministerstvo školství k závěrečnému schvalování někdy během podzimu. Pokud materiál dozná výrazných změn a přestane propagovat ideologie a bude srozumitelnější a věcný, naše petice splní svůj účel. Pokud ne, budeme se dožadovat veřejného slyšení a podnikneme další akce k zastavení ideologizace RVP.

Petice tedy zůstane otevřená a poběží celé léto, dokud nebude jasné, jak Národní pedagogický institut připomínky zapracuje. Prosím, pokud jste to ještě neudělali, pošlete ji svým příbuzným a známým. Jde hlavně o naše děti! 

 

Se srdečným pozdravem

Petr a Michaela Novákovi


Ing. Petr Novák



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...