MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Nepřihlášený uživatel

#165526 Re:

2020-12-20 14:12

#165525: -  

A co říká nová mutace na staré očkování?

Nepřihlášený uživatel

#165527 Veselé Vánoce

2020-12-20 15:00

To byl tenkrát nejkrásnější vánoční dárek, když zdechnul Havel.

Nepřihlášený uživatel

#165528 Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 17:13

#165527: - Veselé Vánoce 

Už tenkrát nezastával veřejné funkce. Neměl to zapotřebí.

Nepřihlášený uživatel

2020-12-20 17:17

Videl jsem nejaky nemecky film, kde se dostal do ovzdusi vir z tajiciho ledovce, tak jestli to nesouvisi s tim globálnim oteplenim.

Nepřihlášený uživatel

#165530 Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 17:54

#165528: - Re: Veselé Vánoce 

Pozdě, ale přece.

Nepřihlášený uživatel

#165531 Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 19:06

odejdi konečně z této diskuse, udělalo se mi z tebe  silně nevolno!!!

Nepřihlášený uživatel

#165532 Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 19:50

#165531: - Re: Veselé Vánoce 

Mně je zase silně nevolno z takových havlohajzlů, jako jsi t!

Nepřihlášený uživatel

#165533 Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 19:51

Občané ČR

#165534 Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 20:00

Byly to pěkné Vánoce, moc rádi na ně vzpomínáme.

Nepřihlášený uživatel

#165535 Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 20:11

Ty už to máš zŕejmě taky "spočítané".

Nepřihlášený uživatel

#165536 Re: Obama by měl Nobelovu cenu míru vrátit za vyvolávání válek a převratů.

2020-12-20 20:13

Nepřihlášený uživatel

#165537 Re: Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 20:32

#165532: - Re: Re: Veselé Vánoce 

Soudruhu, hu hu hu, mysli na duhu 

Nepřihlášený uživatel

#165538 Re: Re: Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 20:53

Svobodu slova!!!

#165539 Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 21:46

Tvoje máma

#165540 Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 21:49

#165535: - Re: Veselé Vánoce 

už to má zŕejmě taky "spočítané".

Nepřihlášený uživatel

#165541 Rozhovor s politickým vězněm a disidentem o Václavu Havlovi, sametovém podvodu a hyenismu chartistů

2020-12-20 22:32

#165449: - 

Abychom vyvážili poněkud jednostranně vyznívající texty o Václavu Havlovi, které se záměrně vyhýbají jakékoli kritice, poprosili jsme o rozhovor bývalého politického vězně a disidenta Jiřího Wolfa. Ten je znám svým svědectvím, které je pro leckoho z disentu nepohodlné - svými historkami totiž boří zažité mýty o tom, že disidenti (především vůdci disentu) byli morálně bezúhonní lidé, kteří vlastními silami porazili komunismus. Pravda je totiž jako vždy poněkud jiná, než jak nám ji předkládají už přes dvě desetiletí masové sdělovací prostředky.

Rozhovor byl domlouván ještě před Havlovou smrtí, ale nakonec k němu došlo až v době po exprezidentově pohřbu. Nemohl tudíž začít jinak, než Wolfovým posteskem nad kultem osobnosti, kterého jsme byli v uplynulých týdnech svědky.

"Co předvedli s tou maškarádou (míněn Havlův pohřeb, pozn. red.), to byl neskutečný cirkus. Je v tom vidět rukopis bývalých komunistů. Ti, co zažili smrt Gottwalda a dalších komunistických prezidentů, ti, co si vzpomínají na tehdejší pláč a obrovské portréty - těm se okamžitě vybavilo: vrátila se komunistická léta s tou hnusnou propagandou a kultem osobnosti," říká pro server Prvnizpravy.cz znechuceně Jiří Wolf (více o Wolfovi pod článkem).

Wolf vzpomíná, že Havel o podobně slavném konci sám často mluvíval. Tvrdíval prý, že se vidí, jak ho povezou na lafetě a jak se na to těší. "To byl jeho sen, byl to těžký megaloman".

To, že vystavená rakev byla prázdná (jak je Wolf přesvědčen), je už podle něj spíše kuriozitka, takový malý podvůdek, dalo by se říci poslední podvod Václava Havla, byť za tento poslední už on sám opravdu nemůže.

Ovšem jedním z prvních podvodů bývalého prezidenta, za který může jednoznačně, bylo například vyhlášení velké amnestie v počátcích roku 1990, od které nedávno uběhlo 22 let. Tehdy bylo propuštěno 23 tisíc vězňů, často kriminálníků, kteří se do vězení zase brzy vrátili.

Havlův podvod podle Wolfa spočíval v tom, že tito obyčejní vězni byli prohlašováni za vězně politické. "V zahraničí byli tito vězni, samozřejmě kriminálníci, vydáváni za politické vězně. Havel a jeho parta prohlásil, že každý z těchto lidí byl nespravedlivě odsouzen," tvrdí Wolf.

"V tu dobu, když byla amnestie vyhlášena, bylo propuštěno dohromady asi 16 politických vězňů a dva nebo tři tam zůstali, které jsme ještě my dohledávali a propouštěli. Ale ve světě uvěřili tomu, že to bylo 23 tisíc politických vězňů. Naše země se tím ve světě velmi rehabilitovala. Najednou tu byl odboj, i když ve skutečnosti to byla vždy hrstka, vpodstatě 500 lidí, kteří se stále točili v kriminálech - já třikrát, Petr Cibulka taky třikrát a tak dále. A najednou se objevilo číslo 23 tisíc. Národ se tím morálně rehabilitoval, protože vznikl dojem, že se tu s komunisty nekolaborovalo," zlobí se bývalý politický vězeň.

Tedy bylo to hlavně gesto pro zahraničí? "Jistěže, hlavně pro Havla, který se tím neskutečně zviditelnil jako hrdina a osvoboditel, který nejen že dal svobodu národu, ale i politickým vězňům dal svobodu. A mělo to obrovskou morální sílu pro Československo nejen za hranicemi - venku si řekli: to musel být neskutečně statečný národ. Ale působilo to i doma. Proto lidé Havla tak milovali, protože vlastně rehabilitoval jejich svědomí," říká Wolf, který si ze všech politických věznů odseděl nejdéle - 9,5 let.

"Tak jako byla sametová revoluce podvod, který vyráběla státní bezpečnost, tak i amnestii ´vyrobila´ státní bezpečnost. To všechno bylo pod jakousi kontrolou, bylo to součástí dohody," dodává.

To je také podle Wolfa důvod obrovské Havlovy popularity v cizině. "To byla ta sláva, která šla před ním, když měl jet do Washingtonu, kde měl slavný projev. On se vlastně proslavil už tou amnestií. Jeho velikost měla tyto mezníky: jeden podvod s komunisty, tedy revoluce - to bylo všechno upletený, další podvod - amnestie. Potom už ty metály, které dostával, byly jen takové přílepky oné slávy. Havel své velikosti dosáhl podvody. Tvrdil o sobě, že nikdy vědomě nelhal - ale lhal vpodstatě neustále. Samé intriky a podobně," uzavírá znechuceně Wolf.

Vzpomíná také, že když před 10 lety ještě pracoval na pobočce Amnesty International a hledalo se, kdo by měl být navržen na symbolickou cenu za lidská práva, nepochodil se svým návrhem. "Havel už měl tehdy spoustu doktorátů a já jsem říkal - Pavel Wonka (1953-1988, disident, politický vězeň, poslední, který zemřel ve vězení, pozn. red.) nedostal nic, ten zemřel za svoji pravdu, byl to vlastně bojovník za lidská, politická práva. Já bych to dal jemu. A oni mi na to řekli: Pavlovi Wonkovi ne, protože on není známý. Musíme to dát někomu, kdo je známý a to je Václav Havel. Protože my se tím musíme zviditelnit. Stejným způsobem se pak chtěly zviditelnit všechny ty univerzity tím, že mu dávaly všemožné doktoráty a další různé instituce, které mu dávaly ceny a podobně. Říkám tomu politická korupce. Jestliže dávám někomu vyznamenání jen proto, abych se tím proslavil a zviditelnil, tak to už přece není pro záluhy. A jak přibývalo lidí a institucí, které se tou osobu zviditelňovali, tak tím stoupala cena Václava Havla strmě vzhůru. Oni z něho vlastně uměle udělali ikonu."

Heslo o pravdě a lásce ukradl Havel Gándhímu

Že byl "sametový převrat" plně v režii StB, o tom Wolf ani na chvíli nepochybuje. "Jsem na sto procent přesvědčen, že Havel spolupracoval s vojenskou rozvědkou GRU," tvrdí. "Plakáty, ty velikánské portréty s Havlem, ty tiskla státní bezpečnost," říká zasvěceně. "A heslo o pravdě a lásce? To řekl indický filosof Gándhí, Havel to jen ukradl, ale nikdy neřekl pravdu, že to nepochází z něho. Vydával to za svůj rozum, za svou velkou filosofii. Ale vzdělaní lidé, kteří znají něco o Indii, to věděli."

"Je s podivem, že Lech Walesa, který měl daleko větší zásluhy na rozpad komunismu v Evropě - za což dostal Nobelovu cenu za mír - nedosáhl nikdy takové slávy, jako Václav Havel. O tu se Havlovi postaral Římský klub, jehož byl Václav Havel členem," tvrdí také.

Nejen události 17. listopadu byly oganizovány státní bezpečností, ale vůbec i celý další vývoj - Občanské fórum a podobně. "Celé OF byli agenti státní bezpečnosti. Ministři byli estébáci, velvyslanci byli estébáci. Nejhorší na tom je, že dnes to ještě o lidech, kteří dělali revoluci, nevíme - myslím to, že byli skutečně agenti ruské vojenské rozvědky GRU, která to tady připravovala. Spousta materiálů byla totiž odvezena do Moskvy. Ale až se po dvaceti třiceti letech otevřou archivy, ukáže se to. Už to ale pro běžné lidi nebude zajímavé, spousta těch agentů bude zajímat jen historiky.

O tom, že se chystá změna režimu, nevěděli jen pracovníci StB, ale cítili to i sami političtí vězni, kteří ´seděli´. "Komunisté jezdili po kriminálech a dva tři roky před revolucí každý měsíc chodili a navštěvovali politické vězně a vyptávali se - jaký máte názor na to či ono, kdyby se to tady otočilo?" vzpomíná bývalý mukl Wolf. Je přesvědčen, že tímto způsobem si StB vytipovala Havla. "Našli si člověka, který byl alkoholik, který byl ještě ke všemu více na chlapečky (to byl třeba taky kamarád Havla Ivan Jirous, dodává) a pak člověk, který byl naprosto zbabělý a byl schopen kompromisů. Havel za pár facek řekl při výslechu všechno, byla to taková třasořitka, slečinka."

A jak toto víte? To o něm prozradili bachaři? "Ne, ale když se občas ožral, tak sám říkal takové věci, až člověk valil oči."

Myslíte, že měl nečisté svědomí a přiznával se k tomu, co ho trápilo? "Ano. Býval hodně ožralý a brečel u toho, když to říkal."

Wolf Havlovi vytýká, že měl fešácký kriminál, což nebylo normální. "Politický vězeň dostával tu nejhorší práci. Furt trestaný, furt po dírách. Ten ale, kdo spolupracoval s režimem, tomu zařídili fešácký kriminál, neměl výkonnou pracovní normu, ale dělal třeba v prádelně. Oni si tyhle lidi nenechali zničit, ale všemožným způsobem jim to ulehčovali. Nedělali těžkou práci. Byli například v prádelně. Jakmile šel někdo do prádelny, jako Havel, věděli jsme, že je to agent. Havel taky dostával cigára, balíky. Já za dva roky dostal jen jeden balíček," vypočítává.

"Kdybych ti ty peníze neschovala, tak ty ku*vy to všechno rozkradou"

Z peněz, které na podporu politických vězňů posílali disentu lidé z ciziny, viděl jen málo. Ti, přes které peníze putovaly, si je prý nechávali.

"My na těch vazbách chcípali hlady a oni psali do zahraničí - ten a ten vězeň potřebuje peníze, protože nemá co jíst, potřebuje vitamíny. A ty peníze ze zahraničí skutečně chodily," vzpomíná Wolf. K vězňům se pak prý ale už nedostaly. "Byl to hyenismus. Dělali to skoro všichni, kteří se dostali k penězům. Kde jsou ty peníze, ty miliony? Dnes nikdo už neví, kde jsou. Za to se opravovaly Hrádečky a podobně."

Odvolává se přitom i na publikaci, ve které František Janouch uvádí evidenci všech peněz, které posílal do Československa. "On tam třeba píše, že Uhlovi a Šabatové posílal peníze na mne. Já jsem z toho neměl ani korunu. V disentu se skutečně děly každý den chlastanice, všechno utratili, prochlastali. A to nechodily jen peníze od Janoucha, ale i z Ameriky a od různých organizací. Kdokoli přijel do Prahy, tak přinesl prachy."

Wolf dává k dobru další historku. "Pamatuji se, když jsem se vrátil z vězení, tak si mne zavolala novinářka Marvanová a pak přede mnou rozpárala matračku: ´Tohle ti posílá Pavel Tigrid za články, co jsi napsal,´ řekla mi. ´Já jsem je musela schovat, já jsem je nedala té šlechtě Charty.´ Ona totiž žila na Žižkově, tam byla kontaktní adresa a dotyčný, který jel z Paříže, tak nechal peníze u ní. Ona mi doslova říkala: ´Jirko, kdybych ti ty peníze neschovala, tak ty ku*vy to všechno rozkradou.´ Byla jen řadová chartistka, nikdy nic nedostala, jen něco přepisovala na psacím stroji. To byli ti vojáci, kteří makali, nějakou korunu za to sice dostali, ale to nebyla ta ´šlechta´, které se dařilo dobře, která jezdila na výlety, bavila se..."

Na druhou stranu, nějakou pomoc Wolf získal, přiznává: "Občas jsem něco dostal, ale těch poctivců bylo málo. Například po svém propuštění z vězení mi dcera Karla Kyncla, která bydlela v Praze, osobně u sebe v práci předala peníze z USA, které pro mne našetřili studenti ze středních škol. Bylo to příkladné a chvalitebné gesto," vzpomíná Wolf. To však nebyly peníze, které by šly přes Chartu.

Zkrátka, chartisté podle Wolfa nebyli dobří lidé. "Já podepsal Chartu, to ano, ale nikdy jsem s nimi nechtěl mít nic společného. Což se pak potvrdilo, že ani nebyli schopni pomoci řadovým lidem, signatářům. Pomáhali si jen sami mezi sebou. Vlastně žili z politických vězňů," tvrdí zklamaně.

Havel sám měl peněz dost, dostával je ze zahraničí prý od svého strýce. Proto se kolem Havla vytvořila tak oddaná skupina lidí. "Kdo měl peníze, kolem toho se lidi točili. Byl štědrý a poměrně hodně platil, takže on si lidi, kteří neměli pořádnou výplatu, zaplatili nájem a jídlo a na víc už neměli, získal. Najednou tu byl člověk, který měl peníze a lidi si ho předcházeli. To byl takový moment, kdy se stal středem," myslí si Wolf.

Další majetek pak Havel získal za odměnu - protože se podílel na sametovém podvodu, dostal pak zpět majetek zabavený jeho rodině před rokem 1948, tvrdí Wolf. "Havel se svým bratrem Ivanem dostal neoprávněně nazpět majetek, který podléhal Benešovým dekretům! Byla to odměna za zradu, kolaboraci s komunisty a podílnictví na sametovém podvodu. Jejich strýc, homosexuál Miloš Havel, se dal k Němcům a byl po roce 1945 odsunut do nové domoviny, tedy do Německa. Otec Václava Havla byl také německý kolaborant. Stále je otevřená otázka, která je tabu - kdo rozhodl o vrácení majetku dětem, jejichž rodiče prokazatelně kolaborovali s fašisty?" ptá se disident.

Wolf celý svůj text, ve kterém podobnými a ještě příkřejšími slovy kritizuje Chartu 77 i počínání Václava Havla (text lze najít pod názvem "Opilec Václav Havel", pozn. red.), tehdejšímu prezidentovi mailem zaslal. Prý, aby se k tomu vyjádřil. "On se k tomu ale nikdy nevyjádřil. Taky jsem mu řekl, aby to dal případně k soudu. Nic takového neudělal."

"A vůbec nikdo z Charty na ten můj text žádnou občanskoprávní žalobou či podáním trestního oznámení nereagoval. To je také zajímavé," uzavírá rozhovor Jiří Wolf.

Nepřihlášený uživatel

#165542 Re: Re: Re: Poručíme větru, deští!

2020-12-20 22:52

#165479: - Re: Re: Poručíme větru, deští! 

Nebo by mohl být pořád leden, to se dá zařídit.

Nepřihlášený uživatel

#165543 Re: Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-20 23:31

#165539: Svobodu slova!!! - Re: Re: Veselé Vánoce 

No tak táhni k čertu demokraticky.

Havel do pekla zajel

#165544 Re: Re: Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-21 11:15

#165543: - Re: Re: Re: Veselé Vánoce 

Tam už je Havel. Tam to teď smrdí.

Andrej

2020-12-21 11:42

Vážení spoluobčané, dámy a pánové. Já vás všechny zdravím a přeji vám krásnou čtvrtou adventní neděli. Vítám vás v mém pořadu Čau lidi.

Dnes ráno jsem navštívil 3 naše nemocnice v Praze, protože nás čeká pravděpodobně v novodobé historii nejdůležitější akce, a to je očkování občanů ČR, což je jediné řešení, jak se zbavit toho traumatu covid-19 a definitivně ho porazit.

Já bych ale začal nejdříve tím, co se událo minulý týden. Musím říct, že to bylo pro mě strašně náročné to, co se stalo ve Sněmovně. Já bych začal otázkou. Víte, co je to pokrytectví? Píše se o něm už v Bibli, a já jsem si teď schválně našel jeho moderní českou definici, podle které je pokrytectví prostě přetvářka, která se může projevovat jako rozpor mezi vědomým chováním osoby a jeho vnitřním přesvědčením. A přesně tak se zachovali opoziční poslanci při schvalování státního rozpočtu, což je samozřejmě, jak všichni víme, nejdůležitější zákon roku. Jsou to skutečně největší pokrytci ze všech.

Oni se totiž pořád přetvařují, jak jim jde o dobro naší země, o vaše dobro. Ve skutečnosti jim ale jde jenom o sebe. Hlavně o své funkce a vysoké platy. A potom si samozřejmě vezmou celou republiku a vás jako rukojmí. Jen proto, aby uškodili Babišovi. Naše opozice dělala všechno pro to, abychom spadli do rozpočtového provizoria. Nevadí jim to, oni zkrátka chtějí uškodit Babišovi, Babišově vládě, a mají z toho asi radost.

Já tomu nerozumím, já nechápu, proč v tomto nejtěžším období tohle dělají. V období pandemie, kdy samozřejmě hrajeme o budoucnost. Oni se chovají tak, že čím hůř pro naši zemi, tím hůř i pro Babiše. To je jejich cíl. A já skutečně nechápu, jak se mohou takto nezodpovědně chovat. Velice slušně jsem je poprosil, aby umožnili vznik našeho rozpočtu, který si myslím že je velice dobrý. Velice dobrý v tomto období. Můj apel ale nebyl vyslyšen. A když jsem je požádal, aby alespoň umožnili vznik toho rozpočtu tím, že opustí místnost, tak se strašně urazili, že co si to vlastně dovoluji. Je to samozřejmě jejich právo. Oni ale stále říkají, že naše vláda se chová nezodpovědně, což je samozřejmě nesmysl. Protože oni právě měli tu šanci, aby se v této klíčové chvíli pro naši zemi zachovali zodpovědně. Oni ji ale totálně promarnili, protože jsou zkrátka pokrytci.

My jsme se dostali do situace, kdy KSČM trvala na tom požadavku převést 10 miliard z rozpočtu armády do rezervy. Opakovaně jsme jednali, několik dní jsme jednali. Přerušili jsme schvalování státního rozpočtu snad poprvé v historii naší země, nic nepomohlo. Nakonec jsme s tím museli souhlasit, protože zkrátka opozice nás nechala na holičkách.

Já chci ale znovu zdůraznit, že o tyto peníze armáda nepřijde. Jsou přesunuty do vládní rozpočtové rezervy, a samozřejmě budou vráceny armádě. Protože my jsme vždycky armádu podporovali, a i v těchto chvílích ji nenecháme na holičkách. Ale neměli jsme na výběr, museli jsme to udělat.

Takže já jsem nakonec velice rád, že jsme rozpočet schválili, bylo to skutečně velice náročné. A hlavně, že ten rozpočet je skutečně proinvestiční. Příští rok 187,5 miliardy korun budeme investovat. Mohu vám tady ukázat, ten nárůst je absolutně jasný. Pokračujeme v investicích, pokračujeme ves stavbách dálnic, investic do nemocnic, obchvatů, nádraží a tak dále. Více peněz do školství, zdravotnictví a sociální oblasti. Průměrný plat učitelů stoupne na 45 450 korun, nepedagogických pracovníků na 25 574 korun. Rekordní peníze jsou na vědu a výzkum, 47,7 miliardy. A samozřejmě důchody stoupnou v průměru o 839 korun, takže se dostaneme na průměrný důchod 15 336 korun. To je přesně to, co jsme slíbili.

Paní ministryně Schillerová podepsala rozpočtové opatření na přesun peněz, vládní programy COVID - nájemné 3 miliardy, COVID - ubytování 3,4 miliardy, COVID - gastro 2,5 miliardy a COVID - kultura +1 miliarda. Takže vládní pomoc se tak navýší o 10 miliard. A právě tyhle peníze, které my jsme schválili tento rok, tak kdyby se neschválil rozpočet by byly zablokovány. To by byla totální paralýza celé země.

Znovu opakuji, že jsme rád, že jsme to zvládli. Ale musím říct, že ten průběh… Skutečně jsem si uvědomil, jací lidé jsou v politice. Jak oni něco říkají, ale dělají něco úplně jiného. Vy dobře víte, že já mluvím stejně. Stejně mluvím na vás, stejně mluvím ve Sněmovně, stejně mluvím na ně. A proto jsem se tu politiku nenaučil dobře, i když jsem teda politik.

Na Ministerstvu financí konečně dotáhli ten projekt, který jsem odstartoval, a to je ostrý provoz rejstříku osob vyloučených z hraní hazardu. Vy dobře víte, co je hazard, kolik máme tady sebevražd, jaké to má dopady na naše rodiny, že lidé utratí v hazardu až 37 miliard ročně. Jsem rád, že se to povedlo. Protože není možné, aby hazard konzumoval dávky, které my dáváme lidem v nouzi, a oni je potom prohrávají v automatech.

Co se týče další ekonomických věcí, tak pan Havlíček prosadil ty programy na podporu podnikání. Mně je strašně líto, že omezujeme vaše podnikání v restauracích, hotelích. Ale zkrátka musíme to udělat. Musíme to udělat, tak jak se to děje všude v Evropě, všude na světě.

Ale my jsme slíbili tu podporu, proto tady mám jasný přehled toho. Hospody dostanou 100 procent na mzdy a odvody zaměstnanců, dostanou 100 procent nájemného za poslední čtvrtletí, navíc pro majitele hospody jsme schválili COVID-gastro ve výši 400 korun/den za pracovníka. Takže 10 lidi – 120 tisíc za měsíc. OSVČ navíc 15 tisíc měsíčně. Hotely dostanou taky kompenzace za mzdy, odvody, nájemné.

Takže v součtu dnes dáváme více než v Polsku. Německo dává sice o 10 až 20 procent více, ale třeba Rakousku, které dávalo o 20 procent v listopadu než my, tak už podporu snížilo a dává méně než ČR.

Pan Havlíček, jelikož ministr kultury se k tomu neměl, a vlastně žádný program pořádně nevytvořil pro kulturu, tak prosadil další miliardu pro podnikatele v kultuře, dostanou celkově 1,75 miliardy, kterou mohou čerpat. Pro obrovský zájem jsme to navýšili.

Také jsme, Havlíček a ŘSD otevřeli další úsek dálnice, 11,5 km nové dálnice, pokračování D1 směr na D48, Frýdek-Místek směr Polsko a Slovensko. A samozřejmě stát zůstává největším investorem. ŘSD, Správa železnic tento rok měly původně rozpočet 83 miliard, je navýšen na 121 miliard. Příští rok rekord – 127,5 miliardy.

Teď něco ke covidu. Antigenní testy. Celkově antigenních testů od 4. 12. do 19. 12. jsme zrealizovali 531 461. Bylo to samozřejmě u pedagogů, praktických lékařů. Ty testy byly u ambulantních specialistů, v sociálních zařízeních. Takže to funguje velice dobře. Teď už jsou vlastně rezervace – od pondělí 21. 12 do 23. 12. si rezervovalo 106 705 občanů antigenní testy, a do 5. 1. máme registrováno 236 270 občanů, volná kapacita je stále 129 tisíc míst.

Já tady mám zprávu od integrovaného centrálního řídícího týmu, kde tedy říkají, že evidují různé případy, že lidé chtějí po personálu, aby když jim vyjde pozitivní test, aby jim dali potvrzení, že jsou negativní. Takže samozřejmě to je chování, které není v souladu se zákonem. Vůbec tomu nerozumím, proč to ti lidé říkají.

Co se týče kapacit odběrových center, tak jsou posilovány hlavně Praha, Jihočeský kraj – tam se dokonce kapacita zvedne dvojnásobně a testování bude až do 22 h. Pan hejtman Kuba také motivoval finančně z kraje zdravotníky. Dále chceme posílit Brno a Zlínský kraj.

Kromě odběrových míst je do testování zapojeno více než 1090 praktických lékařů, ambulantních specialistů a stomatologů. Takže prosím vás, nechte se antigenně testovat. Kapacity jsou. Je přehledné mapa na webech, kde jsou ambulantní lékaři, kteří jsou zapojení do testování.

Děkujeme všem zdravotníkům a pracovníkům na odběrových centrech a v laboratořích za velké nasazení v těchto předvánočních dnech.

No a teď to nejdůležitější – očkování. Já tady stále poslouchám, že my nejsme připraveni. Není to pravda. My jsme objednali pro ČR celkově 11 milionů 902 tisíc vakcín od 5 firem. Je to celkově pro 6 milionů občanů ČR. První vakcína, která má přijít, čekáme na schválení EMA, to je ta instituce která to má schválit, a následně Evropská komise, tak pokud to proběhne, jak je to slibováno, tak 26. 12. dorazí vakcína firmy Pfizer do ČR. Tahle vakcína se dopravuje a skladuje při teplotě minus 75 stupňů v termoboxu se suchým ledem, takhle má životnost 6 měsíců. V termoboxu každých 5 dní se má vyměnit suchý led a tak dále…

Takže, přijdou 2 termoboxy, deset krabic. Je to celkově 9 750 dávek, a těchto 9 750 dávek bude rozděleno mezi Čechy a Moravu. Zítra ráno to dořešíme s panem ministrem Blatným a jeho kolegy. Usilujeme o další dodávku od firmy Pfizer, a to 19 500 vakcín v týdnu od 28. prosince, to původně nebylo v plánu. Ale pokud by se to povedlo, tak by to bylo skvělé.

Ten cíl je očkovat co nejdříve. Co nejdříve abychom zaočkovali všechny, kteří chtějí. Není to povinné, je to dobrovolné. Ale samozřejmě je to jediné řešení, je to ochrana vašich životů. Dobře víte, že se očkujeme i proti jiným chorobám a že to funguje. Takže není to nic nového a nemáte mít obavu z té vakcíny. Skutečně takhle vakcína se už očkuje ve Velké Británii, v USA, V Izraeli.

Samozřejmě je potřeba dořešit různé technikálie s pojišťovnami, přesčasové práce – protože určitě to bude velký nápor na naše zdravotníky a budou se muset tomu věnovat co nejdéle. Všechny pojišťovny připravují výběrová řízení na distribuci těch dalších vakcín.

Takže to se všechno připravuje. Není pravda, že nejsme připraveni. Já jsem přesvědčen, že když ta vakcína přijde 26. 12., tak tak jak je v plánu, že celá Evropa má začít 27. 12., tak samozřejmě ČR bude očkovat. To je ta priorita, kterou tady máme. Věnujeme se tomu, musíme lidi přesvědčovat. Já jsem si to vzal za úkol, že tuhle operaci budu řídit. Samozřejmě společně s ministrem zdravotnictví a jeho kolegy, a samozřejmě s integrovaným centrálním řídícím týmem.

Co se týče marketingu a komunikace, tak tam musí ministerstvo zrychlit a spustit kampaň, která přesvědčí, že je to jediná cesta. Jediná cesta k tomu, abychom se vrátili k normálnímu životu.

A nakonec, máme tady slunovrat v pondělí 11:02, takže se vrací slunce. Je to první zimní den, je to řekněme také symbolický datum. Doufejme, že od toho data všechno u nás půjde jenom k lepšímu. Blíží se Vánoce, dnes je adventní neděle. Doufám, že jste všichni v klidu, že máte radost, že se blíží Vánoce. Já se ještě před štědrým večerem přihlásím, ještě vás oslovím a popřeji vám samozřejmě hlavně to zdraví. Těším se příště.

Demisi Ústavního soudu!

#165546 Bolševický Ústavní soud dementního bolševika Rychetského je bezpečností hrozba pro občany!!!

2020-12-21 12:49

Drogový dealer vyhrál nad ministerstvem vnitra, které mu zrušilo trvalý pobyt

Pokud je cizinec v Česku odsouzen za trestný čin, nemusí automaticky přijít o povolení k trvalému pobytu. Rozhodl tak Ústavní soud (ÚS), který se zabýval případem Vietnamce odsouzeného za drogový delikt. Podle ÚS je potřeba vždy se zaobírat tím, zda chování konkrétního cizince představuje skutečné, aktuální, konkrétní a dostatečně závažné ohrožení některého ze základních zájmů společnosti.

Nepřihlášený uživatel

#165547 Re: Re: Re: Re: Re: Veselé Vánoce

2020-12-21 13:04

#165544: Havel do pekla zajel - Re: Re: Re: Re: Veselé Vánoce 

To jsou právě ty dialektické vztahy od Diabla.

Nepřihlášený uživatel

#165548 Re: Poručíme větru, deští!

2020-12-21 13:32

#165454: - Poručíme větru, deští! 

Jednoduché. Stačí někde jednou za deset let rozsoptit sopku jako Mount st. Helens

Nepřihlášený uživatel

#165549 Ať žijí USA a NATO!

2020-12-21 14:06

Rusko je náš odvěký nepřítel.

Nepřihlášený uživatel

#165550 Re: Ať žijí Rusko a Čína!

2020-12-21 15:10

#165549: - Ať žijí USA a NATO! 

NATO je náš odvěký nepřítel.