MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#47726 Rusko samo vlastně "neví", jestli Ukrajinu napadlo či nikoliv, přestože....

2015-05-09 08:21

 ..okupuje Krym a přestože zatkli ženu, která měla vyzradit státní tajemství, že ruské speciální síly odjely na Ukrajinu bojovat. 

Aktualne: Ruska varovala Ukrajinu, Moskva ji obvinila z vlastizradyPodle trojstranné dohodyA-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf k dohledání na webu OSN měla být ale okamžitě po napadení Ukrajiny povolána vojska pod záštitou OSN a co více, kterýkoliv ze signatářů této dohody to měl navrhnout v OSN. Je zvláštní, že jeden ze signatářů této dohody dokonce Ukrajině ukradl Krym. Co tedy s požadavkem Porošenka?

Novinky: Potřebujeme poslat zbraně, vybídl NATO Porošenko

 

 Znalost tohoto A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf dokumentu, je klíčová pro posouzení toho, co se na Ukrajině tedy i Krymu odehrálo...


Nepřihlášený uživatel

#47727 Miloš Zeman již jako premiér poškodil vztahy se spojenci. Do křesla min. vnitra posadil....

2015-05-09 08:22

....Stanislava Grosse, ten na min. opět přivedl bývalé StBáka, jmenovitě Václava Jakubíka k vůli kterému dokonce zpravodajské služby spojenců, přestali ČR poskytovat informace a USA je neposkytuje až na úplné výjimky dodnes, neboť právě Spojené státy měly důkazy o tom, že si Jakubík telefonuje s mafiánem Mogilevičem. Dokonce došlo k tomu, že proti této osobě na vnitru přímo protestoval velvyslanec Spojených států. 

Toto vše Miloše Zeman již z pozice premiéra tehdy prováděl....


Nepřihlášený uživatel

#47728 Rozhovor s Davidem Kollerem a Chci si s vámi promluvit.. Zeman hledá nácky v Kyjevě, aby je neviděl

2015-05-09 08:24


Nepřihlášený uživatel

#47729 Války provokují a ve své podstatě začínají totality.

2015-05-09 08:25

Války začínají vždy totality, nikdy ne demokracie. Je to z principu věci, demokracie nepotřebuje válčit. II. světovou válku začaly dvě odporné totality nacistická a komunsitická, platí to i o všech dalších válkách Korea, Vietnam, dokonce i občanská válka v Jugoslávii byla započata velmi podivnými totalitními zločinci ze Srbska, právě proto, že měli přístup ke zbraním. 

Tedy važte slova, jste to především vy komunisté a obecně příznivci libovolných totalit, kdo rozpoutáváte války, platí dnes i o Ukrajině a okupaci Krymu. 

 

Ruská pakáž je přímo geniální v tom, jak války generovat, viz. nejen Ukrajina. 

Rusko je také stát neomezených možností 1/2 HDP tvoří prodej ropy a plynu, 1/3 HDP tvoří Moskva jakými si "obchody" a zbytek 1/6 HDP tvoří 140 mil. zbylých Rusů, kteří se navzájem krmí, ožírají a pak se léčí z nemocí z chlastu. 


Nepřihlášený uživatel

#47730 Požádejme poslance, senátory a vládu, ať nás zastupuje, je to jejich úkol....

2015-05-09 08:26

Vážení senátoři, poslanci, vážená vládo,

 

Miloš Zemana v době volební kampaně lhal nejen o oponentech, ale i o svém týmu. Jeho výroky o jeho působení v pozici premiéra byly minimálně zavádějící.  O privatizaci Mostecké uhelné společnosti lhal přímo. 

Zákon o volbě  prezidenta republiky obsahuje zásadní limitu, požaduje po kandidátech, aby mluvili pravdu. 

Z posledních průzkumů (např.  CVVM) vyplývá, že Miloši Zemanovi důvěřovalo v prosinci 34 % občanů. Miloš Zeman měl důvěru nad 50 % pouze ve třech měsících z celého jeho dosavadního mandátu, tedy se dá říci, že mu občané již nedůvěřují dlouhodobě. 

Aktuálně se již ovšem jedná o oborskou disproporci mezi důvěrou v době volby prezidenta a aktuálním stavem. Je tedy možné, že voliči byli lhaním Miloše Zemana v době jeho kampaně podvedeni, což by bylo v přímém rozporu se smyslem Zákona o volbě prezidenta republiky.

Miloš Zeman sestavením svého týmu, volbou kancléře, poradního sboru, dokazuje, že je mu porušování demokratických pravidel a dokonce i obecné slušnosti vlastní a bylo mu vlastní již v době volební kampaně. Pokud by tomu tak bylo, je to v přímém rozporu nejen se Ústavním slibem prezidenta republiky, ale také i s Ústavou České republiky. 

Vyzýváme Vás tedy k řešení tohoto stavu. Jsme přesvědčeni, že je nutné znovu zkoumat volební kampaň Miloše Zemana a její financování.  Je nutné také zkoumat veškeré jeho kroky od uvedení do Úřady, neboť mnohé se s odstupem času jeví minimálně na hraně ústavnosti, což se logicky projevuje i v průzkumech důvěry v Miloše Zemana. 

 

Prvním krokem k řešení situace by měla být společná schůze Senátu a Sněmovny, která by nad výše uvedeným diskutovala a vyzvala Miloše Zemana k abdikaci, čímž by přesně ve smyslu zastupitelské demokracie obě komory Parlamentu České republiky občany zastoupily v této věci. 


Nepřihlášený uživatel

#47731 Babiš je idiot? Do Sněmovny jej dostaly nesmyslné lži o tom, že se tu rozkrádají desítky miliard..

2015-05-09 08:28

..ročně jen DPH z pohonných hmot.  Obecně mluvil o desítkách miliard, které jsou v ČR rozkrádány a dnes ten idiot chce, aby ministerstva šetřila? On není schopen dohledat, kde se ty "desitky mliard rozkrádají"? On není schopen zajistit, aby se nerozkrádali, když si založi "Kobru", provedl audity za stovky mlilinů korun, má dokonce proti předchozím vládám růst HDP, který samozřejmě není jeho zásluhou? 

Co tam tedy ten idiot na ministerstvu financí dělá, když dosud nebyl schopen přijít s jediným opatřením, které by zajistilo úsporu státních výdajů i jen jediné ubohé promile tedy mírně nad mlilardu korun? 

Aktuálně to vypadá, že tam jen a jen krade pro ten jeho předlužený cirkus, kterému říká Agrofert a který ukradl jeho zaměstnavateli. Na jedné straně si půjčí 100 mld. a na druhé si zákonem přihraje z těchto miliar devět pro sebe.  Je to děsivé, co tu parta ANO předvádí. 

Babiš trvá na schodku 70 miliard. "Problém je, že ministerstva nechtějí šetřit," řekl

 

Proč ten Stbácký idiot nyní mluví o šetření a už nemluví o tom, že se rozkrádají desítky miliard? Opravdu velmi divná změna v jeho terminologii. Proč ten StBácký idiot zadlužuje stát, když se poctiví občané tohoto státu sami nezadlužují? 

Kalousek jen tím, že mluvil na veřejnosti zajistil u dvou agentur zvýšení ratingu u jedné agentury dokoce rovnou o dva stupně čímž prudce snížil náklady na dluhovou službu. Co za skoro za dva roky od voleb udělal StBácký idiot Babiš? Vědí to alespoň voliči ANO? Mohou napsat, kde zajistil lepší fungování státu, kde zajistil snížení deficitu nějakým konkrétním rozhodnutím? Jen a jen ten StBácko komunistický idiot žvaní hovadinu tou jeho odpornou mluvou. Ani česky se ten idiot nedokázal naučit.


Nepřihlášený uživatel

#47732 Namalovaly na kosmickou loď bolševické válečné vyznamenání, chtěli dělat bolševickou propagandu.....

2015-05-09 08:29

..výsledek je ten, že nelze loď ani řízeně zničit a musí čekat kam úlomky budou dopadat a koho případně ohrozí.  Jak symptomatické pro celé současné neřízené Rusko. 

Konec. Ruský Progress je ztracen a shoří v atmosféře

Nákladní kosmická loď Progress je stále mimo kontrolu. Ruští experti ve středu ztratili možnost jejího řízeného zániku, ruská loď míří do hustých vrstev atmosféry. Úlomky by na Zemi měly dopadnout mezi 7. a 11. květnem.

Symbolicky dopadne zničená na Sibiř. 


Nepřihlášený uživatel

#47733 Re: Re:

2015-05-09 08:32

#47707: - Re:  

 Poslanci společně se Senátory mají pravomoc pohnat velezrádce Miloše Zeman před Ústavní soud. Zemanovo jednání je bez nejmenších pochybností velezrádné a je potřeba jej u Ústavního soudu zkoumat. 


Nepřihlášený uživatel

#47734 Kdysi jsem napsal, že každý rok je rokem emigrací v době, kdy jsem kritizovat, dle mého v podstatě..

2015-05-09 08:38

....zloděje Topolánka a jeho bandu. Přičemž si samozřejmě totéž myslím o oposmluvní zlodějské bandě, kterou Topolánek jen převzal a pomocí které dopravoval Klause podruhé na Hrad, což byl vlastně jeho jediný úkol v pozici premiéra. Od té doby (už dávno předtím od dob oposmluvních) opravdu každý rok odešli ze země ti nejnadanější a bohužel platí, že se nevrací a tudíž se ani nemohou objevit v politice. Devastace této společnosti stále pokračuje, nejdřív vraždili naší inteligenci náckové, následně komunisté a nyní tito lidé odcházejí nejen proto, že mají velké příležitosti v zahraničí, ale také proto, že marasmus v této zemi je opravdu strašný. Deset let byl na Hradě velmi pravděpodobný KGBák Klaus a dnes je tam komunisticko nacistický idiot Zeman, který má "prostatu jak panic", je tedy zde již skoro 13 let obrovskéhy marasmu na té nejvyšší politické úrovni a tedy není divu, že ti nejnadější před takovým marasmem raději odejdou.  

Nadaní Češi jsou připraveni odejít do ciziny


Nepřihlášený uživatel

#47735 Babiš je idiot? Do Sněmovny jej dostaly nesmyslné lži o tom, že se tu rozkrádají desítky miliard..

2015-05-09 08:40

Nechme černého humoru. Idiot Babiš lhal, neboť neexistuje možnost, že by se rozkrádaly miliardy a nebylo to postižitelné. Druhá možnost je, že se daní platí málo, tedy pak je potřeba se ptát, zdali úroveň daňové zátěže je v pořádku, tedy srovnatelná s tím, co vidíme v okolních státech. Dle mého názoru, je celková daňová zátěž v podstatě v všude v Evropě stejná, odchylky jsou v podstatě mnimální, pak je potřeba tedy mluvit o tom, že stát s našimi daněmi nehospodaří dobře. 

Komunisté Klaus a Zeman zde oposluvně změnili mandatorní výdaje tak, že se prakticky žádná vláda bez sociálního otřesu, která přišla po nich, nemohla defictnímu financování vyhnout. Byl to komunistický "superman" tedy superdebil Zeman, kdo za 4 roky zdvojnásobil státní dluh, aniž by měl i jen minimální pokles nezaměstnanosti a tedy zvýšení výkonu celé ekonomiky. Jeho tzv. růst, byl tvořen jen a jen domácí spotřebou, ničím jiným. Tedy na jedné strany si masivně napůjčoval, peníze kamsi je "rozdal" a ti kdo je dostali je utratili, čímž vznikl onen "jednoroční růst" HDP, který za něco stál tedy 3 %. 

Následně po něm socanské vlády také zdvojnásobily dluh, ale díky vstupu do EU v roce 2004 zajistily i masivní pokles nezaměstnanosti, tedy poprvé byl růst HDP provázen také poklesem nezaměstnanosti a tedy vyšší výběrem sociální a zdravotního, což vytvořilo např. přebytky ve zdravotních pojišťovnách, které pak zloděj Topolánek z jeho bandou chtěl "zprivatizovat". 

Ne opravdu jednání idiota Babiše není na černý humor, jednání idiota Babiše je ve své podstatě zločinné. Německo má dnes vyrovnané rozpočty!!!! a my ani nepřemýšlíme o tom, že by bylo zavedeno euro. 

Babiš a jeho banda idiotů ANO jsou vlastně zločinci. 


Nepřihlášený uživatel

#47736 Trvá to měsíce protože, protože zločincům, kteří vykrádali sklady zbraní stále "někdo" - Rusko...

2015-05-09 08:43

...dovává zbraně a výhrůžkami o tom, že budou souzeni za rozpoutání války je vtahuje do dalšího a dalšího zabíje. Důvodem není to, že by armáda Ukrajiny a administrativa státu (spravuje nyní celé území a ještě musí usilovat vojensky o oblasti, které obsadili zločinci) nebyla schopna převzít kontrolu nad oblastmi a hranicí své země, ale důvodem je to, že Rusko masivně zločince vyzbrojuje a dál je "postrkuje" k většímu a většímu vraždění, aniž by oni sami byli schopni spravovat danou oblast.  

Podobné je to ovšem i na Krymu, tamní pakáž není schopna spravovat oblast, musí ji tam spravovat pakáž dodaná z Ruska za pomoci okupační armády a tedy silou. Tedy problém je na Krymu vlastně naprosto totožný, nejsou to obyvatelé Krymu, kteří by si spravovali svůj veřejný prostor jak je obvyklé v demokracii, ale je to nějaká podivná pakáž tam dodaná z Ruska, která oblast "spravuje" (spíš vykrádá) za pomoci vojenské hrozby. 

 

Chtěli jsme být druhý Krym, zní z "prokletého" Ilovajsku


Nepřihlášený uživatel

#47737 To jsou Babiš se Sobotkou opravdu debilové? Kolik si myslí, že ušetří?

2015-05-09 08:44

100 mil. nebo snad 300 mil.? Bude to celé stát 100 mil. ročně, neb na to zřídí úřad, najmou úředníky, pořídí jim prostory atd. atd. atd.  Výsledek, úspora možná čistá nula, možná 100 možná 200 mil. korun, tedy budou to v tom nejlepším případě 0,3 promile státního rozpočtu!!!!!! a to ještě ve velmi optimistické variantě. 

Soudruh StBák Babiš se ale dostal do Sněmovny na to, že se tu rozkrádají dokonce jen na DPH pohonných hmot desitky miliard ročně!!!! a přitom není schopen jakýmkoliv smysluplným nenákladovým zásahem uspořit ani jen jediné promile rozpočtu, tedy jednu jedinou miliardu. To, že se tu desítky miliard na DPH z pohonných ani rozkrádat nemohou vyplývá z toho, že čistě teoreticky, kdyby všechny fyzické a právnické osoby musely DPH platit, tak by se vybralo cca 26 mld. korun a tedy se těžko mohou všechny rozkrást. Dokonce i jen jediná ukradená miliarda je věc naprosto absurdní a skutečně se to také nikdy nepotvrdilo, že by se komukoliv podařilo. 

Kobra stojí stovky milionů ročně a výsledek je v podstatě nula. Nejspíš se ani nezaplatí. Přitom Kobru velmi úsporně zavedl Kalousek, vytvořil analytický tým, který policii poskytoval důkazy, byl to tento tým, který dostal do vězení zatím jediného velkého zloděje v DPH s pohonnými hmotami, nebyla to nějaká šílená Kobra idiota Babiše. Ten místo úspor přijde s idiotským nápadem, že zavede daň za natankování, přestože se dodnes platily hmotné rezervy z našich nemalých. 


Nepřihlášený uživatel

#47738 Řídící KGBácký úd Miloše Zemana jej vyzývá k odchodu za zavřené dveře....

2015-05-09 08:50


Nepřihlášený uživatel

#47739 Proč si ten nebetyčný idiot půjčuje 100 tisíc milionů ročně?

2015-05-09 09:27

Babiš: Stát může zvýšit filmové pobídky na 800 milionů korun


Nepřihlášený uživatel

#47740 Tedy komunistický superman superdebebil Miloš Zeman si četl komunistů Drdu.....

2015-05-09 09:28

Peroutkovým „gentlemanem“ byl německý velvyslanec, ne Hitler


Nepřihlášený uživatel

#47741 Češi nechtějí euro a kteří to jsou jsou?

2015-05-09 09:31

Kteří to jsou Češi, kteří nechtějí euro? Tihle lidi nikdy nevyjeli za naše hranice? 

Vždyť je přece naprosto jasné, že jen zajištění kurzových rezik v čistě exportní ekonomice stojí tento stát pravděpodobně až procenta HDP ročně. Co tu tedy ještě řešíme? Že se přikloníme k Rusku a budeme tu mít ruské bony? 


Nepřihlášený uživatel

#47742 Válku nerozhodl "sovětský lid", ale masivní dodávky nákladních aut z USA.....

2015-05-09 09:38

které umožnily, že vůbec "sovětský lid" mohl bojovat. 

 

Putin zahájil gigantickou vojenskou přehlídku. Válku rozhodl sovětský lid, prohlásil

 

USA tomu, kdo rozpoutal druhou světovou válku společně s nacistickým Německem a tomu, kdo si dělil Evropu dodávaly 300 aut každý den války!!!! Bez nich, by onen "sovětský lid" pobíhal po bojištích pěšky či na koních a Němci by je stříleli jako králíky. 

Rusko by bez USA neměly ani tanky:

"Americká vláda pod tlakem pacifismu neměla o tanky systému Christie zájem. Zato ale s konstruktérem navázala styk sovětská nákupní komise vedená I. A. Chalepským, náčelníkem Správy mechanizace a motorizace RA. Po poměrně krátkém jednání prodal Christie Sovětům dokumentaci svého tanku M1931 a dva kusy jako vzorky za 160 000 USD (Sověti si pak vynutili slevu 25 000 USD za neúplnost dokumentace a obou vozidel). Vláda USA neměla námitky a vozidla připlula lodí 24. 12. 1930 do SSSR. V případě prototypu M1932 musel být tank v létě 1932 do SSSR propašován, neboť americká vláda už prodej neschválila.(Jak se asi pašuje tank?) Sověti dali tomuto stroji označení BT-32 a hrdě jej předvedli jako svůj vynález při vojenské přehlídce v Charkově. Nezačali ale tento typ vyrábět. Rozhodli se pro vlastní úpravy a „přešití“ konstrukce na vlastní míru. Motory Liberty dostaly označení M-5 a postupným zdokonalením došly až k modelu M-17 s výkonem 500 k."

 

"Nad maketami tanků pak jeho skupina uvažovala jaký motor použít a rozdělila se do dvou táborů - „benzinového“ a „naftového“. V létě 1939 byly oba prototypy zkoušeny před komisí, jíž předsedal maršál Kulik. I přes jeho snahy se nepodařilo nyní už T-32 zlikvidovat. Při dalších zkouškách u Moskvy zaujal T-32 lidového komisaře těžkého průmyslu Malyševa. Především ho nadchla (což je typické) možnost vyrábět T-32 bez větší rekonstrukce výrobních cechů charkovského závodu. Dne 19. 12. 1939 Komisariát strojírenství vydal závodu ChPz příkaz vyrobit nultou sérii tanků, které po drobných změnách dostaly označení T-34. Tak se zrodil fenomén sovětské zbrojní techniky, jenž - přinejmenším - dostal do vínku uspořádání pojezdu a pohonného agregátu a systém odpružení od amerického konstruktéra Christieho."


Nepřihlášený uživatel

#47743 Proč na podzim? Proč ne okamžitě? Žaloba na stát by měla mít maximální prioritu....

2015-05-09 10:00

Žalobou Peroutkovy vnučky na stát se bude soud zabývat na podzim

 


Nepřihlášený uživatel

#47744 Proč mělo auto, do kterého lez komunistický superman a superdebil Zeman....

2015-05-09 10:30

....na anténě tu ruskou stužku? Co to je zase za odpornou provokaci této odporné KGBácké zrůdy? Inaugurace s ruskou trikolorou na jeho odporném komunistickém krku tedy evidentně nebyla jen náhoda. 

Theresee

#47745

2015-05-09 12:18

Můžu Vám lidičky říci, že takovou nenávist vůči národu, jako dnes vyvolávají USA a západní státy proti Rusku , jsme nezažila ani před rokem 89....jen pomatenci se takhle můžou chovat ve 21. století...

To co se děje je nenormální a každý rozumný člověk to musí prokouknout....nás co se Ruska nebojíme , ale nechceme tam bydlet nazývají pošuci, komunisty a bolševiky nebo rusofili no prostě hrůza a běs co se děje dnes!Poučují nás , jak se v Rusku mají a co dělají...nás to nezajímá každý národ se má tak jak si nechal vše líbit a rozkrást, však u nás to není vůbec čisté a spravedlivé, kdo má dnes na spravedlivost, když hodina právníka stojí 2 000 Kč...

Dejte pokoj s tou štvavou kampaní, když tomu většina lidí nevěří a je to účelové a nemorální....jen to nahrává Putinovi, když se sami ztrapňujete, cožpak si myslíte, že jsme nevzdělanci???

Ideologie levá, pravá nás nezajímá a mladé už vůbec, ti nemají rádi montovny a zadluženost až do důchodu....plebejce jste udělali jen díky půjčkám! Hnus!!!


Nepřihlášený uživatel

#47746 Jestliže komunisti kriminalizovali lumpenpodnikatelskou krimi pakáž po roce 1948, dobře udělali.

2015-05-09 13:09

A ono na to zase dojde. Jestliže tunajší lumpen  kriminální  podnikatelé vykradli tepubliku a nechají chcípat

2 000 000 našich spoluobčanů, 1 000 000 bez práce a přijmů, 1 000 000 s minimálními platy, pak k jejich kriminalizaci musí zákonitě znovu dojít.

Prchající lumpen podnikavici měli po Únoru 48 kufry plné nakradeného zlata, narvané  doláči, šperky, diamanty, perlami, dolary, co vydřeli z vykořisťovaných ubožáků.

A ONI SE NYNÍ BOJÍ OPRÁVNĚNÝCH TRESTŮ.


Nepřihlášený uživatel

#47747 Re:

2015-05-09 13:26

#47745: Theresee -  

 Vy se nebojíte země a KGBáků, kteří rozpoutávají válku na Ukrajině? A čeho se vy komunistický demente tedy bojíte? 


Nepřihlášený uživatel

#47748 Re: Jestliže komunisti kriminalizovali lumpenpodnikatelskou krimi pakáž po roce 1948, dobře udělali

2015-05-09 13:28

#47746: - Jestliže komunisti kriminalizovali lumpenpodnikatelskou krimi pakáž po roce 1948, dobře udělali. 

  Nic lepšího než demokracie není. Žádná nedestruktivní alternativa zatím vymyšlena nebyla.  Přímá demokracie v podobě každodenních referend o všem vede samozřejmě k tomu, že se jich nebude nikdo účastnit, tedy budou ovládána velmi úzkou skupinou dobře organizovaných lidí, ale bez jakékoliv veřejné kontroly, neboť referenda jsou z principu anonymní. Většina z nás se nechce rozhodováním o společnosti vůbec zabývat. Drtivá většina už dokonce ani o politice nechce mluvit.   Na videu nic k zakazování není a pochybuji, že zakázáno bylo a navíc v podstatě není kým. Jedním ze základních pravidel demokracie, že si každý může myslet a říkat co chce.   Obecně vlastníci si velmi dobře uvědomují, že o své vlastnictví mohou přijít kdykoliv bez ohledu na velikost vlastnictví, Venezuela - nedávné znárodnění ropného průmyslu nebo nepřetržité „okrádání“ šlechty po staletí, tedy zneužití politické moci k okradení vlastníků. Naposled tady v době první republiky např.. Není pravda, že vlastník nemá odpovědnost k tomu co vlastní. Naopak rozmělněné vlastnictví např. v investičních fondech v kterých mnozí máme peníze je právě to, co vytváří anonymitu vlastnictví a tedy zbavuje odpovědnost a v konečném důvodu starostí. Investor po fondu chce jen zisk, nezajímá ho, jak je tvořen a mnohdy to ani nemůže dohlédnout.   Idealismus je hezká věc, ale nic lepšího než rozdělení správy na veřejné a soukromé a to veřejné obhospodařované občany prostřednictvím politiků se zatím neobjevilo. Dokonce je demokracie úžasná v tom, že si občané ono veřejné obhospodařují v čase v různé míře, podle to jak moc ztrácejí svobodu nebo podle toho jak moc si myslí, že je svoboda bezbřehá.   Není nic hanebného na zkulturňování krajiny, jako není nic hanebného na tom zajistit oblasti, které zkulturněny nebudou. Není nic hanebného na tom, zajišťovat si pohodlný život a samozřejmě je jistě správné, když toto pohodlí bude šetrné k okolí a to jistě především k našim sousedům lidským ale i zvířecím. Demokracie je úžasná v tom, že se o tom nejen může mluvit, nestojí to dokonce toho, kdo o tom mluví, dnes už prakticky nic a přitom tím může zasáhnout miliony či desítky milionů lidí.  Co je na demokracii ale úplně nejúžasnější, že nebrání nikomu své myšlenky i prosazovat za předpokladu, že dodrží pravidla demokracie, která jsou ve své podstatě prostá – bude konat v souladu se zákony a to i v případě, že zákony chce změnit. Měnit je může, nové se vytvářejí prakticky každý den a i to je na demokracii skvělé, že stav společnosti je popisován v historií jejich pravidel a tedy to jak se demokracie překlápí v totalitu je velmi dobře zdokumentováno. Tedy např. i žlutá hvězda na oblečení, je naše historie a je dokonce velmi pečlivě zdokumentována a dává velmi dobrý obraz o naší společnosti o jejím tehdy vskutku sebedestruktivním vývoje v jehož post-destruktivní době žijeme a dodnes se z těch hor zavražděných snažíme nějak vzpamatovat. Horší je to tam, kde to zdokumentováni ani není např. gulagy v Rusku a miliony lidí tam zavražděných bez jakýchkoliv pravidel či rudí khmérové a případně i společnosti, které nepíší historii ani literaturou ani zákony a vraždí se mezi sebou tedy aniž by bylo schopni zdokumentovat a tím na to nějak reagovat. Tedy se jistě objeví argument, že když to nedokumentují, nepřejdou k vraždění průmyslovému, může to tak být, ale bohužel vůbec také nemusí.   Co chybí tedy velmi je rychlá transparentnost rozhodování politiků, nikoli to, že nerozhodují občané v referendech.  Co vadí velmi nepřehlednost rozhodování, např. při změně územního plánu si občan v minutách nemůže zjistit, co se kde mění a ví to jen ten, kdo to mění, to je např. věc, kterou je nutné řešit i s ohledem na vtah náš k sousedům lidským, zvířecím i rostlinným, neboť ten kdo ovládá změnu územního plánu si tam může dnes tady na východě dělat opravdu co ho napadne a většinou mu to v klidu projde. A je otázka, o jak velké okolí se máme starat, jestli jen naše ulice, či ještě ulice vedlejší, celé město, či dokonce okres, kraj či celý stát. Každý z nás jistě obsáhne jiný prostor. Někteří svého souseda v paneláku, jiní dohlédnou smysluplnosti či nesmysluplnosti kanálu Dunaj-Odra-Labe.   Já demokracii naopak považuji za naprosto úžasnou a to především tu západní, která je skutečně neuvěřitelně transparentní nejen díky internetu, ale historicky od zavedení úřadování, které pramení za základního principu – že se výkon státní správy může provádět jen a pouze na základě zákona (tedy dohody – Starý zákon je skutečně zákonem, stejně jako desatero či libovolná jiná pravidla vygenerovaná před mnoha tisíci lety a pramenící z vypozorované přírodní kauzality – tedy příčiny a následku – karma není nic jiného, je to jen soubor příčin a následků kde klíčovým závěrem je, nerozhýbat kyvadlo na žádnou stranu – neboť následky pak odpovídají příčině) a tam kde zákon není, tam státní správa dokonce nesmí konat nijak a pak právě má nastoupit politik a pravidlo pro takový model jednání vytvořit, přičemž se občané i politici v demokracii nepřetržitě baví jak moc je potřeba do konání občanů, zvířat, rostlin, nerostů a přírodních živlů zasahovat či nikoliv, to je jedna ze zásadních otázek, která se řeší prakticky nepřetržitě, přitom se v principu věci zdají jasné, ale jen těm, kdo si rozumí i bez slov. Já se například v těchto otázkách s žádným komunistou rozhodně shodnout nemohu, máme natolik rozdílný přístup k životu, že to možné není a přesto se najdou lidé, kteří si myslí, že komunismus má právo na život, já si myslím, že důsledky této ideologie jsou natolik prokazatelné a natolik odporující odpozorovaným zákonům, že by snad bylo lépe, kdyby se destruktivnost takových ideologií (komunismu a nacismu) již probírala jen v rovinách čistě teoretických.   Tedy chlapec resp. spíše nějaká propaganda sestříhala hezké video, ale nic se z něj člověk vlastně nedozví o tom, jak spravovat veřejný prostor a jak by si onen tvůrce správu veřejného prostoru představoval, ale přitom onu správu veřejného prostoru zpochybňuje, což je, dle mého názoru, komunistická praktika jak vytvářet nespokojenost obecně. Touto nespokojeností je vytvářen prostor pro „spiklenecké teorie“, že se nás ovládají nějací podivní vlastnící potravin, polí, luk, strání a zvířat, přitom v demokracii všichni máme zkušenost, že pravidla pro vlastníky čehokoliv a to i obrovských peněz se určují v prostoru veřejném, který se bezpochyby také snaží ovlivnit nejen proto, aby o své peníze nepřišli, ale samozřejmě také proto, aby se jim dobře vydělávaly. Vlastnictví veřejného prostoru je ovšem přiděleno občanům a občané si ho také do své správy berou tedy v demokracii tomu tak je. V totalitě za ně rozhoduje vůdčí úloha nácků nebo komoušů či V.I. Putina tedy KGB.  Tam je to tajemno nikoliv v demokracii. Tam totiž není jasné, kdo rozhoduje. Neboť tam veřejný prosto občané nevlastní, v Rusku byl např. dokonce znárodněn i jejich „národní“ facebook v bukvách.   Tedy nenech sebou mávat, demokracie je úžasná, jen je potřeba se o ní starat, stejně jako je potřeba se starat o to, aby bylo čím topit za dva roky, ale o demokracii se lidé z nějaké podivné bolševické výchovy starat tady na východě nechtějí a přenechají jí klidně StBákovi Babišovi a šílenému alkoholikovi s jeho partou KGBáků. Tam se pak odehrávají věci, které jsou tajemné, netransparentní a které destruují celé prostředí. Je to daň za lhostejnost, stejně jako by nebylo čím topit, kdybychom se to dnes nestarali.   


Nepřihlášený uživatel

#47749 Re:

2015-05-09 13:30

#47745: Theresee -  

 Nikdo nikoho nenutí brát si spotřebitelský či jakýkoliv jiný úvěr. Je to jen a jen vás. To, že jste se vy zadlužil a teď vám došlo, že jste nevolník, byla jen a jen vaše volba a můžete si velmi gratulovat, že vám došlo, že jste nevolníkem. 

Můžete to prostě nyní napravit a už ze sebe nevolníka nedělat. Ale pořád platí, byla to jen a jen vaše volba, že jste ze sebe udělal nevolníka, nikdo vás k tomu v demokracii ničím nemůže přinutit, přestože vám tuto volbu bude kde kdo nabízet, neříká vám, že se tím nestáváte nevolníkem. Neříká vám, že půjčku nemusíte splatit, ba naopak vám říká, kdykoliv přestanete splácet, bude to velmi velmi drahé. Kdykoliv budete chtít splatit předčasně bude to velmi drahé, pokud přestanete splácet hypotéku, přijdete o dům. Pokud porušíte podmínky smlouva, banka může požadovat okamžité splacení celého zbytku hypotéky včetně všech úroků. Nikdo vám netvrdí, že to s půjčkou bude růžové. 


Nepřihlášený uživatel

#47750 Ovčáček je stejný dement jak Miloš Zeman - to je opravdu "důkaz" jak existence článku pana Peroutky.

2015-05-09 13:37

Zeman sleduje přehlídku jen v televizi, tady je důkaz, ukázal Ovčáček fotku pokoje