MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#60801 Paní Merkelová má bohužel naprostou pravdu...

2015-10-08 16:43

Komunismus vás nepoučil, kárá Merkelová východní Evropu

Co je na věci navíc velmi zajímavé, stejně tak by byli v ČR odmítáni Rusové ale logicky také Čečenci, Tatarstánci, Ingušové, Dagestánci atd. atd. co národů si ruská pakáž podmanila. 

Stejně tak bysme odmítali Brity, Francouze, Maďary, Slováky, Poláky, Finy, Švédy ......


Nepřihlášený uživatel

#60802 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-08 16:45

#60792: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 ZA KTEREJ NAROD BOJUJE ,

TEN OZRALY BLB ?  ZA CESKY ? TAK PROC MA HLAVU V ZARAZENOU V PUTINOVE PRDELI ?


Nepřihlášený uživatel

#60803 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-08 16:48

#60802: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ona už je podstata v tom, že Miloš Zeman prý "bojuje". Komunisté a náckové pořád s někým a něčím bojují. 


Nepřihlášený uživatel

#60804 Existuje velmi vážné téma - voliči Miloše Zemana neví proč jej volili....

2015-10-08 16:55

Domnívám se, že je skutečně velmi zásadní věcí, že voliči Miloše Zemana už neví, proč jej zvolili. Miloš Zeman vedl kampaň více jak rok naprosto v rozporu se Zákonem o volbě prezidenta republiky. Tuto kampaň opět v rozporu se Zákonem o volbě prezidenta republiky neplatil z Volebního účtu, jak mu ukládá zákon, k tomu všemu opět v rozporu se Zákonem... odporně lhal o všem, o čem promluvil, ať už se to týkalo jeho samotného, jeho rodiny, volebního týmu, financování kampaně, jeho působení v pozici premíéra, privatizací atd. 

Neví-li dnes jeho voliči, proč Zemana volili, je velmi pravděpodobné, že se stali obětí odporné zločinné manipulace naprosto mimo Zákon o volbě prezidenta republiky a je bohužel nutné toto znovu začít zkoumat a to přesto, že Nejvyšší správní soud Zemana z voleb nevyřadil, což je i v kontextu se současnou situací velmi podivné. Je klidně možné, že Jiří Vyvadil někdejší předseda nejvyššího správního soudu a zakladatel "Přátel Ruska" do věci zasahoval. Pokud by se dokonce potvrdilo toto, bylo by nutné věc řešit nejen u Ústavního soudu.  


Nepřihlášený uživatel

#60805 Nelže zdaleka jen Miloš Zeman, lže i Radek Augustin a porušuje tím Ústavu....

2015-10-08 16:58

Dopis panu Němcovi od místopředsedy SPOZ  Radka Augustina....obsahuje fatální lež (mimo vulgárního oslovení, překlepu a obecné plytkosti) a to, kdy tvrdí, že si Miloš Zeman "vypůjčil slova některých čelných českých politiků" pro obhájení jeho oplzlostí - to je ale odporná lež, nic takového se nestalo, neboť žádný český politik dosud nikdy neprezentoval takovou oplzlost ve veřejném mediu a co více nikdo dokonce ani nikdo z nich "jadrnou mluvu" (např. kdy Rusnok hovořil s Fischerem) pro samou jadrnou mluvu, ale protože to mělo i v případě Rusnoka s Fischerem nějaký kontext, nebylo proto, že chtějí mluvit "jadrně" pro "jadrnost" samu. 

Je potřeba tedy místopředsedovi SPOZ připomenout Ústavu konkrétně článek 2 odstavec 3. 

(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.

Žádný a to skutečně žádný zákon natož ústava nedovoluje úředníkovi státní správy ve věci úřední lhát. 

Mistopředseda SPOZ Radek Augistín ale z pozice úředníka lže. Jediným postihem v takovém případě je, že se nejen musí nejprve za své lži omluvit, ale musí také z nich vyvodit osobní zodpovědnost, tedy podat výpověď a více se o žádnou pozici ve veřejné správě neucházet, samozřejmě pokud jej Miloš Zeman neodvolá sám, což se evidentně nedá předpokládat. 


Nepřihlášený uživatel

#60806 Miloše Zemana není možné respektovat v žádné ústavní pozici.

2015-10-08 17:00

Nelze Zemana respektovat dokonce v jakékoliv ústavní pozici je, že není demokratem, což nejen ústava u ústavních činitelů předpokládá, ale dokonce je to nutná podmínka, aby nebyly v rozporu s Ústavou a tedy v případě prezidenta dokonce nepáchali velezradu. 

Zákon o volbách prezidenta má tři limity:

Nelhat - Zemam lhal prakticky o všem o čem promluvil, počínaje jeho povedenou rodinkou a konče privatizací MUS

Volební účet a délka kampaně - těžko říci jak nazvat období před založením volebího účtu, jestli to byla kampaň či co to vlastně tedy bylo, podstatné je, že to rozhodně nebylo financováné z volebního účtu a bez nejmenších pochyb to stálo min. desítky milionů korun jestli ne více než sto milionů korun.

Volební účet a vše z něj financovat - to by snad dodržel, pokud bychom plně věděli, co to bylo před založením volebního účtu resp. kdybychom to nazvali například nekampaň.  Podivné jsou také ony 3 mil. sekery, kterou tam zatnul a kterou kdosi uhradil již plně mimo volební účet. 

 

Lídé, kteří porušují volební zákon jsou buď komunisté nebo nacisté, obecně zločinci, kteří následně chtějí moc zneužívat např. na to, aby do země zvali post-bolševické diktátory.  Shodou nějakých podivných okolností Zeman v době krize zničil parlament a na skoro rok jmenoval a spoluvytvářel vládu složenou prakticky výhradně z členů KSČ, kdy mnozí byli zároveň nějakou shodou záhad členy Zemanovců (asi nějaká neonacistická banda, byť NSDAP si do názvu Hitlerovci dát nedovolila).

 

Vyhrávat se dá jen tam, kde se dodržují pravidla. Zeman jen podváděl, není vítěz voleb, je jen a jen podvodník, přesně v duchu jeho komunisticko zločinecké minulosti, současnosti a bohužel evidentně i budoucnosti. ...


Nepřihlášený uživatel

#60807

2015-10-08 17:08

Měli bychom se spojit s Ruskem a vyhlásit válku Norsku! 

 


Nepřihlášený uživatel

#60808 Skoro jako by to pan Peroutka psal o Putinovi a částečně Zemanovi - smutné...

2015-10-08 17:09

Hitler je génius, ne gentleman. Archiváři zveřejnili Peroutkův článek

" Nepočínejme si jako onen šachista, který opovrhoval svým odpůrcem proto, že NEHRAJE PODLE PRAVIDEL,  pak jím byl poražen. I když Hitlerovo (Putinovo, Zemanovo) nadání je pro nás zlověstné, varujme se toho, abychom je neuznali. "

Hitler, Lenin, Stalin, Gottwald,  Zeman ani Putin nehráli (nehrají) podle pravidel to je naprosto zřejmé. Je tedy potřeba, aby byli vnímání jako odpůrci. 

"Dívejme se na věci tak, jak jsou: máme odpůrce v jehož charakteru je několik zřejmých rysů politické geniality."

Zeman je supedebil, ale nikoliv co se týče politiky, tam je komunisticko - nacistický "supergenius". 

"Ani toho se ovšem ještě nelekejme: žádnému ani úplnému ani částečnému geniovi se nepodařilo vyvrátit svět z jeho přirozené základny, kterou je v našem případě touha národů až lidí po svobodě a po důstojnosti. Hra, kterou nyní všichni hrajeme, může tím, že se na druhé straně vyskytl muž s velkým politickým nadáním, býti jen zkomplikována a znesnadněna, ale ne rozhodnuta."

O tom náckové, komunisté, Rudí Khmérové, Janukovič, atd už vědí své. 

"I skutečně velcí muži, kteří se postavili proti přirozenosti svět, byli na konec poraženi mnohem menšími."

Miloš Zeman je vskutku velký jen výškou, tloušťkou, ubohostí, oplzlostí, komunisticko - nacistickým myšlením. 

Jestli byla celá věc kolem pana Peroutky ze strany Zemana způsob, jak upozornit na zločinnost Putina i svojí vlastní, tak má u mne obrovskou poklonu a odpouštím mu všechny jeho zlodějiny, zločiny a sprosťárny, hulvátsví, bolševismu, nacismus, udavačství a oplzlosti atd. co všechno ve svém prolhaném životě napáchal. Text pana Peroutky je skutečně textem naprosto zásadním a Miloš Zeman by získal můj obdiv, kdyby zítra abdikoval s vysvělením, že všechny jeho zločiny páchal jen proto, aby nás občany České republiky mohl upozornit na to, že svět je bohužel opět v ohrožení zločinci jako je on sám a Putin. 

Proti tehdejší době, jsem ovšem ve výhodě, my (tady si dovolím mluvit "za nás") už máme zkušenost s Hitlerem, Klausem, Zemanem i Putinem. Text pana Peroutky nám "jen" připomíná, abychom neztratili obezřetnost, neboť výše uvedení jsou opravdovými zločinci a jsou schopni páchat naprosto stejné zločiny jako Hitler, pokud získají nekontrolovanou moc o kterou samozřejmě usilují. 


Nepřihlášený uživatel

#60809

2015-10-08 17:10

Tato petice je projektem podporovaným Pražským Majdanem a spolkem Podhradí. Je opravdu nechutné, že ukrajinští nacisté chtějí svrhnout našeho demokraticky zvoleného prezidenta, stejně jako to udělali na Ukrajině!


Nepřihlášený uživatel

#60810

2015-10-08 17:12

Proč muselo Rusko vstoupit do války

 

Zatímco americký prezident Barack Obama ve svém projevu u příležitosti 70. výročí vzniku OSN sypal jednu otřepanou frázi za druhou, okořeněné o několik dokola opakovaných účelových lží o tom, jak zlý „diktátor“ Bašár Asad začal válku ve své zemi tím, že na „mírové“ protesty lidu reagoval zabíjením a represemi (přičemž tentýž lid Asada ve skutečnosti stále volí ve volbách) ....


... nebo že používá zakázané zbraně proti nevinným dětem a civilistům, i když se dávno ví, že se syrský prezident pouze brání teroristickým skupinám z celého světa v čele s Islámským státem, jenž disponuje tunami amerických zbraní a dolarů, a že se USA od začátku snaží svrhnout syrský režim, ruský prezident Vladimir Putin nechodil kolem horké kaše, pojmenoval jasně pravé příčiny této nesmyslné války a tvrdě se pustil do Američanů a jejich spojenců.

  •  
Chtěl bych se zeptat těch, kdo tuto situaci zapříčinili: Uvědomujete si aspoň, co jste vlastně způsobili? Obávám se ovšem, že tato otázka zůstane nezodpovězena, protože oni svoji politiku, která je založena na aroganci, přesvědčení o své výjimečnosti a beztrestnosti, stejně nezmění,“ 
uvedl Putin, který při této příležitosti připomněl i napadení Iráku pod falešnou záminkou nebo násilné svržení a zabití Kaddáfího v Libyi. 

„Mnozí bojovníci tzv. Islámského státu pochází z Iráku, kam byla provedena invaze západních spojenců v roce 2003. Další přišli z Libye, jejíž státní zřízení bylo zničeno před čtyřmi lety v důsledku hrubého porušení rezoluce Rady bezpečnosti OSN z roku 1973. Další bojovníci ISIS zase pocházejí z radikálních syrských uskupení, jež jsou podporována coby údajná demokratická opozice Západem.“

Ruský prezident popsal otevřeně i to, o čem tvrdohlavě odmítají psát mainstreamová média po celém světě, ač jde o zjevný fakt – a sice že takzvané teroristické organizace jako al-Káida či ISIS vytvořil Západ (konkrétně USA) a teď se tváří, že proti nim bojuje, zatímco je stále podporuje.
„Moc ISIS se stále rozšiřuje a situace je skutečně nebezpečná. Za těchto okolností je velmi pokrytecké a nezodpovědné na jedné straně hovořit o hrozbách terorismu a zároveň zavírat oči nad činností těch, kteří jej financují prostřednictvím obchodování s drogami, zbraněmi a nelegálního obchodování s ropou. Stejně tak je nezodpovědné využít extremistické skupiny k dosažení svých politických cílů v naději, že bude později možné se jich nějakým způsobem zbavit, či jejich vliv aspoň výrazně eliminovat,“ 
kritizoval ruský prezident a těm, kteří situaci způsobili, vzkázal:
„Pánové, máte co dělat s lidmi, kteří jsou krutí, ale rozhodně nejsou hloupí. Jsou stejně chytří jako vy. Takže je třeba se zeptat, kdo si s kým vlastně zahrává? Nedávný incident, kdy údajně nejumírněnější opoziční skupina předala zbraně teroristům, je toho zářným příkladem.“

V této souvislosti zmínil také migrační invazi do Evropy:
„Jediným způsobem, jak tento problém vyřešit, je pomoci obnovit vládní instituce, jež byly v těchto zemích zničeny nebo vážně oslabeny. Konkrétně je nutné obnovit vládní instituce v Libyi, stabilizovat iráckou vládu a poskytovat komplexní pomoc syrské vládě,“ uvedl Vladimir Putin k tématu globálního boje proti terorismu.

V další pasáži svého projevu se dostal i ke kritice NATO a těch, kteří údajně stále uvažují v duchu pravidel studené války.
„Varšavská smlouva přestala existovat, Sovětský svaz se rozpadl, ale NATO se stále rozšiřuje na východ. Dříve nebo později něco takového způsobí velkou geopolitickou krizi. A to se přesně stalo na Ukrajině,“ 
řekl Putin. Jenže na Ukrajině, kde USA zorganizovaly násilný státní převrat, se podařilo Putinovi „neprohrát“, a tak se hlavní bojiště pomalu, ale jistě přesunulo do Sýrie. 

Na rozdíl od Obamy, který pomáhá teroristům – jež nazývá opozicí –, aby svrhli Asada a s ním zničili další stát Blízkého východu, místo aby pomohl právě Asadovi proti těmto militantním skupinám, Vladimir Putin připomněl, že
„prezident Asad a kurdské milice jsou jediné síly, jež jsou úspěšně schopny a ochotny se proti teroristům v Sýrii postavit“, a proto je třeba jim pomoct.
A proto Rusko podle něj podporuje Irák, Sýrii i další země, například dodávkami zbraní. V Sýrii Rusko dokonce čerstvě zahájilo nálety Islámského státu a potvrdilo zde vlastní vojenskou přítomnost. 
„Nejde o žádné naše ambice. Jde o to, že už prostě nemůžeme nečinně přihlížet tomu, co se ve světě v současné chvíli děje.“

Jinými slovy – nebýt destruktivní zahraniční politiky USA, které se snaží zoufale a za každou cenu udržet svoje pozice, nemusela zuřit v Sýrii, Libyi, Iráku, na Ukrajině ani jinde válka a Německo by nečelilo bezprecedentní uprchlické invazi, se kterou si neví rady. 

Je na místě si konečně také položit otázku, kdo proti komu vlastně bojuje v Sýrii. I když to nikdo nemůže říct oficiálně, v Sýrii nebojuje pouze Bašár Asad, který by se bez pomoci Rusů nemohl proti přesile udržet, proti teroristům, kteří by bez peněz, zbraní a výcviku USA a dalších nikdy nemohli vést takovouto válku, ale především USA proti Rusku. Podobně jako na Ukrajině. 

O tom, že studená válka dávno přerostla ve válku opravdovou a světovou, ale radši nemluvte nahlas. Mohlo by to vyděsit lidi, kteří si to stále odmítají připustit. A raději si přejte, ať konečně někdo zastaví šílence, kteří jen za posledních 15 let rozvrátili půlku světa a zjevně s tím nehodlají přestat. A ať se tak stane dřív, než vypukne kromě Ukrajiny a Sýrie chaos třeba v Německu. 

Nepřihlášený uživatel

#60811 Re: U superdebila Miloše Zemana je možné prakticky cokoliv.....

2015-10-08 17:12

#60807: -  

 .............potom, co strávil státní svátek Sv. Václava porušováním amerických zákonů v ruské hospodě s ruskými agenty v NY, můžete v klidu očekávat i vyhlášení války Norsku, nakonec ač superdebil je stále ještě "nejvyšším velitelem" :-/. 


Nepřihlášený uživatel

#60812 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-08 17:13

#60802: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

 

V rozhovoru pro americké televize CBS a PBS ruský prezident popsal klíčovou roli USA ve státním převratu na Ukrajině a odsoudil jejich barevné revoluce, kterými svrhávají režimy po celém světě. Šifra z něj vybrala to nejzajímavější.

 

Ministr zahraničí John Kerry řekl, že vítá vaši podporu v boji s ISIL. Jiní ale mají za to, že se bitevní letouny a systémy přenosných protiletadlových raketových komplexů používají proti obyčejné armádě, nikoli proti extremistům.

Je tam pouze jediná obyčejná legitimní armáda. A to je armáda syrského prezidenta Bašára Asada. Proti němu stojí podle interpretace některých našich mezinárodních partnerů opozice. Avšak ve skutečnosti bojuje Asadova armáda s teroristickými organizacemi. Mnohem lépe než já přece víte o jednání, které právě proběhlo v Senátě Spojených států, jestli se nemýlím, na kterém armádní činitelé, zástupci Pentagonu, podávali senátorům zprávu o tom, co udělaly Spojené státy v přípravě bojové části opozičních sil. Byl vytyčen cíl zpočátku vycvičit 5 až 6 tisíc bojovníků, potom 12 tisíc. A nakonec vyšlo najevo, že vycvičeno bylo pouhých šedesát a se zbraní v ruce bojují pouze čtyři nebo pět z nich a všichni ostatní prostě přeběhli s americkými zbraněmi k ISIL. To za prvé.

A za druhé podle mne neodpovídá poskytování vojenské podpory nelegitimním strukturám zásadám soudobého mezinárodního práva a Chartě Organizace spojených národů. My podporujeme výhradně legální vládní struktury.

V této souvislosti navrhujeme spolupráci i zemím tohoto regionu, snažíme se vytvořit jakousi koordinační strukturu. Osobně jsem o tom informoval tureckého prezidenta, jordánského krále i Saúdskou Arábii. Informovali jsme o tom i Spojené státy americké, a pan Kerry, o kterém jste se zmínil, o tom velice podrobně hovořil s naším ministrem zahraničních věcí, panem Lavrovem. Budeme velice rádi, když se nám podaří najít společnou platformu pro společné akce proti teroristům.

 

Jste připraveni připojit se k USA v boji proti ISIL, a právě proto se nacházíte v Sýrii? Je cílem přítomnosti Ruska v Sýrii udržet u moci Bašára Asada?

Správně, tak tomu skutečně je. Ba co víc, podle mého hlubokého přesvědčení je možné vytvořit jednáním směřujícím k likvidaci legitimních mocenských struktur situaci, kterou dnes pozorujeme v jiných regionech světa.

 

Jak jistě víte, někteří z partnerů koalice chtějí, aby se Asad zřekl moci, a teprve potom budou připraveni podpořit vládu.

Chtěl bych jim doporučit, aby adresovali toto přání syrskému lidu. Pouze syrský lid je oprávněn rozhodovat, kdo a jak by měl řídit jejich zemi.

 

Podporujete prezidenta Asada. Podporujete tedy to, co dělá v Sýrii, a to, co se děje s miliony uprchlíků a statisíci lidí, kteří zahynuli, přičemž mnohé z nich zabili jeho lidé?

Chovají se podle vás správně lidé, kteří podporují ozbrojenou opozici a převážně teroristické organizace jedině proto, aby svrhli Asada? Neustále tvrdohlavě hovoříte o tom, že syrská armáda bojuje se svým lidem. Podívejte se ale, kdo kontroluje 60 % území Sýrie – je to buď ISIL, nebo jiné teroristické organizace.

 

Jste připraven poslat ruská vojska do Sýrie, jestliže se v rámci boje s ISIL objeví taková nutnost?

Rusko se nebude účastnit žádných vojenských operací na území Sýrie nebo v jiných státech.

 

Mnozí mají za to, že to, co dělá Asad, hraje do ruky ISIL, že hrozný vztah k syrskému lidu je vlastně jakousi pomocí poskytovanou ISIL. Takže když Asad odejde, nastane v zemi přechodné období, které bude napomáhat boji s ISIL.

Řečeno profesionálním jazykem tajných služeb bych mohl říct, že podobné hodnocení je protisyrskou propagandou.

Na území Sýrie se nacházejí přes dva tisíce bojovníků pocházejících z bývalého Sovětského svazu. A existuje nebezpečí, že se k nám vrátí. Než abychom tedy čekali na jejich návrat, bude přece jen lepší, když budeme pomáhat Asadovi bojovat s nimi tam, na území Sýrie.

 

Jste hrdý na Rusko a chcete, aby Rusko hrálo významnější úlohu na celém světě?

Pro nás to není samoúčel. Jsem hrdý na Rusko. Máme na co být hrdí. Snaha o to, aby bylo Rusko supervelmocí na světové scéně, pro nás není žádným fetišem.

 

Rusko je ale jedním z předních států, protože vlastní jaderné zbraně. Jste síla, na kterou je třeba brát ohled.

V to moc doufám, k čemu by nám jinak byly tyhle zbraně?

Ukrajina je samostatný velký problém, mimo jiné i pro nás. Je to zem, která je nám nejbližší. Její lid je pro Rusy nejbližším národem: jazyk je podobný, i kultura, máme společné dějiny, společné náboženství.

Za naprosto nepřijatelné pokládám řešení otázek, mimo jiné i vnitropolitických, v republikách bývalého SSSR prostřednictvím „barevných“ revolucí, prostřednictvím převratů a neústavních způsobů odstraňování legální moci. Naši partneři v USA se netají tím, že podporují ty, kdo vystupovali proti prezidentu Janukovyčovi.
Podle vás jsou tedy USA nějak spojeny se svržením Janukovyče?

Vím to naprosto jistě. Od lidí, kteří žijí na Ukrajině a se kterými máme tisíce všemožných společných kontaktů a styků, víme, kdo, kde a kdy se setkával a pracoval s těmi lidmi, kteří svrhávali Janukovyče, jak je podporovali, kolik jim platili, jak je připravovali. Všechno víme. A naši američtí partneři se s tím už vlastně ani netají.

 

Respektujete suverenitu Ukrajiny?

Samozřejmě. Chtěli bychom ale, aby i ostatní země respektovaly suverenitu jiných zemí, mimo jiné i Ukrajiny.

 

Jak vlastně probíhá odstraňování legitimní moci. Jaká je úloha Ruska v obnovování moci na Ukrajině?

Rusko se nikdy nezapojovalo a ani se nehodlá zapojovat do akcí, které jsou zaměřeny na svržení legitimní moci.

 

Mnozí hovoří o vojenské přítomnosti Ruska na hranicích Ukrajiny.

Vy máte vojenskou přítomnost v Evropě?

 

Ano.

V Evropě se nacházejí taktické jaderné zbraně USA. A to znamená, že vy jste okupovali Německo, nebo jste pouze přeměnili okupační vojska ve vojska NATO? A když my udržujeme naše vojska na našem území na hranici s nějakým státem, pak je to podle vás zločin?

 

Jednou mi jeden z pracovníků CIA řekl, že jste obdařen velice důležitými návyky. Dokážete okouzlovat lidi a moc dobře se vám to daří. Je to vlastně jakýsi druh svádění…

No, když vám tohle řekli v CIA, pak to tak asi opravdu bude.

 

Vašemu ratingu popularity v Rusku by mohl závidět jakýkoli jiný politik na světě. Čím jste si získal takovou oblibu?

Existuje něco, co mne spojuje s ostatními občany Ruska, a to je láska k vlasti.

 

V době oslav 70. výročí konce druhé světové války, kdy všichni vzpomínali na oběti, kterými za vítězství zaplatilo Rusko, nás všechny velice dojal obrázek: Stál jste se slzami v očích a v rukou držel fotografii svého otce.

Ano, moje rodina utrpěla velké ztráty za druhé světové války. To je pravda. Rusko bylo vůbec velice silně postiženo. Nemůžeme na to samozřejmě zapomenout a ani zapomínat nesmíme, aby se v budoucnu nemohlo nic podobného opakovat.

 

Řekl jste také, že nejhroznější tragédií minulého století byl rozpad Sovětského svazu. Někteří lidé si myslí, že byste chtěl obnovit sféru vlivu, které je Rusko hodno kvůli vztahům existujícím po všechna ta léta.

Neustále nás podezírají z jakýchsi ambicí. Skutečně jsem řekl, že pokládám rozpad SSSR za obrovskou tragédii 20. století. Především proto, že prakticky okamžitě se za hranicemi Ruské federace ocitlo 25 milionů ruských lidí. Rusové se tak stali v současnosti nejrozdělenějším národem na světě.

 

Zajímá vás Amerika větší měrou než jakýkoli jiný stát, se kterým máte co do činění?

To, co se děje v USA, nás samozřejmě zajímá. Amerika má obrovský vliv na celkovou situaci ve světě.

 

Dovolte mi, abych se vás zeptal, co si myslíte o prezidentu Obamovi?

Nepokládám se za oprávněného k tomu, abych hodnotil prezidenta USA. To je věc amerického lidu.

 

Co si myslíte vy, pokládá on Rusko, potažmo vás, za rovnoprávného partnera?

Na to se ho zeptejte sám, je to přece váš prezident. Jak mohu vědět já, co si on myslí?

 

Bojí se vás lidé v Rusku?

Myslím si, že ne. Vycházím z toho, že většina lidí mi důvěřuje, když pro mě hlasují ve volbách. A to je nejdůležitější.

 

Někteří lidé o vás mluví jako o carovi. Tahle definice se k vám hodí?

Vůbec ne. Není důležité to, co o vás lidé říkají. Důležité je, co si sám myslíte o tom, co musíte dělat v zájmu své země, která vám svěřila takové místo, takovou funkci, jako je hlava ruského státu.

 


Nepřihlášený uživatel

#60813 Re: Jak prosté, protože je Putin diktátor, vy na tom vidíte něco složitého?

2015-10-08 17:13

#60810: -  

 .....


Nepřihlášený uživatel

#60814 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-08 17:21

#60812: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 To, že spojené státy podporují demokracii je vcelku logické. Občané USA mají s demokracíí dobré zkušenosti a spravují veřejný prostor USA, tedy mají zájem na tom, aby demokracie fungovala, neboť pak nebudou muset válčit. 

S Ruskem je to ovšem velmi podivné, tamní občané mají vskutku děsivé zkušenosti s totalitou a to v podobě milionů mrtvol v II. světové válce, kterou Stalin společně s Hitlerem rozpoutali a s dalšími miliony umučených v gulagu, přesto to vypadá, alespoň z toho co o Rusku vypráví KGBák a komunista Putin, že tamní občané podporují totalitu. 

Podstata je ale v tom, že to nejsou občané, kteří by podporovali totalitu, ale KGBáci v Kremlu, kteří občanů kradou nejenom dnem i nocí peníze, ale také veřejný prostor tedy místo, kde občané rozhodují o tom co budou a co nebudou podporovat. Občané Ruska tedy vlastně nemají žádnou možnost se rozhodovat co budou a co nebudou podporovat.  

Bohužel podobná situace byla  na Ukrajině, kde se skutečně občané přihlísili k demorkacii, ale Janukovič jim jí po vzoru Ruska a za pomocí Ruska kradl. Občané Ukrajiny již ale měli velmi jasnou představu, že evropskou demokracii chtějí, proto ve volbách vyjádřili naprosto jasně, že chtějí podespat asociační dohodu s EU. Janukovič to sice slibíl, ale pak podepsal cosi velmi podivného s Ruskem. 

Spojené státy ale nebyli prvotním hybatelem, tím byla a vždy je touha lidí po svobodě v momentě, kdy si uvědomí, že je jim svoboda kradena.  


Nepřihlášený uživatel

#60815 Re: Nikoliv tato petice je výsledek svobodného jednání svobodných občanů ....

2015-10-08 17:22

#60809: -  

....kteří jsou ochotni své jméno před své jednání vystavit, ruský trolle. 


Nepřihlášený uživatel

#60816 Gratulace!!!

2015-10-08 17:24

Putin oslavil narozeniny na ledu. Nastřílel sedm gólů

 

 


Nepřihlášený uživatel

#60817

2015-10-08 17:26

DW šokuje: Demokracie na Ukrajině bez dalšího Majdanu nebude!


V posledních měsících se tón evropských médiích ohledně Ukrajiny začal znatelně měnit. A nikoliv k lepšímu. Dokonce volají pro třetím Majdanu!

 
Nadšených recenzí o tom, jak „mladá demokracie" buduje světlou budoucnost je stále méně, ale to více o korupci, porušování svobody projevu, a celkově o tom, že život po Euromajdanu se zjevně nezměnil k lepšímu.

Ale i v této souvislosti je zcela výjímečný materiál v německém vydání Deutsche Welle s výmluvně depresivním názvem „Plíseň v Kyjevě." V něm autor DW, kyjevský korespondent Frank Hofmann, dochází k závěru, že Ukrajina nevybuduje demokracii bez nového Majdanu.

„Po roce a půl po revoluci na Majdanu jsou výsledky reforem neznatelné, a staré síly jsou stále silné," poukazuje Hofmann. Podle jeho mínění, právě teď, když je v Donbas v relativním klidu, se do popředí znovu dostávají požadavky Majdanu, které, jak se ukázalo, nebyly prakticky splněny. U moci jsou tytéž staré tváře, které využívají několik málo aktivistů jako své krytí.

Situace s korupcí na Ukrajině je po „revoluci důstojnosti" ještě horší. „Každý týden se dozvídáme o nových případech korupčního jednání, včetně mezinárodních projektů, jako je výstavba nového sarkofágu nad černobylskou jadernou elektrárnou," uvedl Hofmann.Oligarchové, proti nimž Majdan vystupoval, jen posílili své pozice ve vládě.

Seznam kyjevských sankcí, do nějž se dostali ruští, ale i řada západních novinářů, autor DW nazývá „šokujícím způsobem nedemokratický". „V Kyjevě nechtějí připustit, že to připomíná metody Stasi (tajné policie dřívější NDR – pozn. red.). Chybí pochopení toho, co je v podmínkách demokracie správné, a co špatné," podotýká smutně říká německý novinář.

Nehledě na všechny smutné následky Euromajdanu, Frank Hofmann věří, že „aby se opravdu Ukrajina dostala na demokratické koleje, nelze se obejít, bohužel, bez dalšího výbuchu". Novinář připouští, že tato „třetí exploze" může získat mnohem krvavější podobu, než ta předchozí, protože v rukou různých „veteránů" ATO, členů dobrovolných praporů a dalších „aktivistů" je hodně zbraní.

Nový "Majdan" nebude dokud k němu nedá Západ zelenou

Ale ani nevyloučil, že třetí Majdan může být klidný, protože zájem na reformách mají „především zvláště mladí lidé a ti, kteří pracují v oblasti kultury". Je to prostě něco, co by měla EU podporovat, tvrdí autor.

Je nemožné si nevzpomenout na předchozí Euromajdan, který začal jako „revoluce důstojnosti", nepokoji „kreativní třídy" a studentů, kteří se „slunečníky a dobrou náladou" šli do ulic. Jak to skončilo, nyní vidí i novináři DW.

Nepřihlášený uživatel

#60818 Re: Řekl bych, že bude potřeba si pořad DW poslechnout a nevěřit trollím serverům....

2015-10-08 17:29

#60817: -  

 .........


Nepřihlášený uživatel

#60819

2015-10-08 17:31

 

Stručná mediální příručka aneb 10 rad pro opravdové demokraty

Stále častěji se množí případy selhání redaktorů hlavních českých médií ve vztahu k Ruské federaci. Do tisku prosakují zprávy, jež jsou vůči Rusku málo kritické a mohou ideologicky zpochybňovat konání nejen evropských institucí v Bruselu, ale dokonce i činy našich spojenců v NATO. Tento nešvar se bohužel občas objevuje i v jinak spolehlivé České televizi, zejména když editor pořadu dopředu dostatečně neprověří světonázor pozvaného diskutéra.

Pak se divák dozvídá informace, které ho jen matou a někdy i přímo šokují. Vyloženě odstrašujícím případem se stala infiltrace analytika Martina Kollera do programu veřejnoprávní televize. Jak je možné, že ČT tak dlouho trvalo, než byl tento živel odhalen? Lidé jako Koller, Jan Petránek, profesor Oskar Krejčí, vojenský lékař Marek Obrtel a podobní zkrátka nemůžou dostávat prostor ke své nezodpovědné prostořekosti. Copak chceme snižovat autoritu evropské vlády v Bruselu nebo mírové poslání NATO při obraně a budování demokracie ve světě?

Do budoucna je třeba ještě intenzivněji angažovat pouze ideologicky spolehlivé osoby. Patří mezi ně samozřejmě Jefim Fištejn, Jan Šír, Luboš Palata, Martin C. Putna, Libor Dvořák, bývalý velvyslanec Petr Kolář a mnoho dalších, kteří nikdy nezklamou a jejichž názory jsou bezpečné. Výběr je skutečně velký a další mladé kádry se profilují v neziskových organizacích, které naše vyspělá západní společnost posílá postupně demontovat státy neodpovídající naším hodnotám.

Konkrétní doporučení:

1) Je třeba zdůrazňovat podlost Vladimíra Putina, který samozřejmě nechce nic menšího než ovládnout svět. Při troše snahy se vždycky dá najít nějaká skvrna na Putinově jednání, i když třeba právě posílá potraviny do míst postižených válkou. Pokud se nic neprokáže, můžeme alespoň vypustit informaci, že podle svědka, který nechce být jmenován, Rusové do jídla zabalili zbraně nebo že Putin pronásleduje homosexuály.

2) Ruská armáda v Sýrii bombarduje hlavně ženy a děti. Americká vždy jen teroristy. Když ze strany US armády nebo spojenců dojde k běžným přehmatům a je vybombardovaná nemocnice, televizní studio, je zasažen civilní vlak nebo raketa zabije svatebčany a zprávu kvůli nezodpovědnosti některých novinářů nejde ignorovat, je nutné současně uvést nějakou negativní zprávu o Rusku. V takovém případě ctíme zásadu vyváženosti. Pokud nemáme nic aktuálního, sáhneme do historie a připomeneme vpád vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Lidi jsme naštěstí už naučili nerozlišovat mezi současným Ruskem a bývalým Sovětským svazem. Rok 68 zkrátka vždy zabírá a kritiky spolehlivě umlčí.

3) Co dělá Rusko, je vždycky podezřelé. Když chce, aby mu Ukrajina platila za odebraný plyn, je třeba zeptat se Jefima Fištejna nebo Libora Dvořáka, co tím Ruská federace sleduje.

4) Nenechat Putina dlouho mluvit. Ten totiž často, a naprosto úmyslně, říká pravdu – demagogicky se tak snaží nahlodávat věrohodnost demokratických médií. Vhodné jsou proto jen krátké útržky z jeho projevů, které zanalyzuje a uvede na pravou míru odborník na Rusko, nejlépe komentátor Romancov, známý svou schopností číst Putinovy myšlenky.

5) Pozor na výběr fotografií! Několik let stará fotka kolony tanků ze cvičení ruské armády přidaná k článku o vpádu desítek tisíců Rusů na Ukrajinu určitě zabere na naivní americkou veřejnost. Mějme však na paměti, že Češi jsou zatím stále ještě poměrně geopoliticky vzdělaní, proto pozor na bezhlavé přebírání fotografií od našich kolegů z velkých agentur. Kvůli jejich chybám se zbytečně stáváme terčem pošklebků od jízlivé a tradičně nedůvěřivé české veřejnosti.

6) Stejně tak je třeba opatrnosti při úpravách fotografií ve Photoshopu. Když snímky upravujeme, abychom bojovali s ruskou propagandou a dali jim správný protiruský význam, je třeba se přesvědčit, že originál není běžným uživatelům internetu dostupný. Lidé jsou totiž zlomyslní a na sociálních sítích škodolibě zveřejňují originály fotek před úpravou, jen aby nás ztrapnili.

7) Ještě k Ukrajině. Dnes je bohužel žádoucí vyhýbat se citacím prezidenta Petra Porošenka. Ten se sice snaží, ale někdy až moc, a tím připomíná neřízenou střelu. Je lépe více přebírat zprávy z jeho demokratické soukromé televize nebo jemu podřízených demokratických tiskových agentur. Vypadá to věrohodněji. Ukrajinského prezidenta totiž v současnosti nikdo nebere vážně. A to ani v Německu. Na druhou stranu je třeba Porošenka chápat: zmatenost jeho názorů je často daná protichůdnými instrukcemi jeho přátel z Washingtonu, které samotné zaskočily ruské reakce na jimi dobře míněnou výměnu ukrajinské vlády.

8) Vyhýbat se Jaceňukovi! Tomu už nevěří ani sami Ukrajinci. Ostatně podle plánu svůj díl práce odvedl a jako premiér brzy skončí. Až bude jednou vyšetřován z válečných zločinů a korupce, mohl by si někdo vzpomenout, že jsme ho chválili. Tak jako nám dnes vyčítají, že jsme chválili Kosovskou osvobozeneckou armádu (UCK). Přitom ne všichni členové UCK obchodovali s drogami a prodávali ledviny zajatých Srbů. Určitě by se v této organizaci našli i slušní lidé.

9) Připomínat čtenářům a divákům, že pouze my jsme svobodná, pravdivá a demokratická média. Vše, co jde z Ruska, je propaganda, protože tam vládne krutá diktatura a tyranie.

10) Zdůrazňovat, že obyvatelé Ruské federace trpí nedostatkem šampaňského, polských jablek a německých paštik. Lidi, kteří u nás mají odlišné názory, nedej bože dokonce sympatizují s Ruskem, je třeba zesměšnit nebo je udělat nedůvěryhodnými. Stejně jsou to určitě agenti placení Moskvou. A když ne, tak by jimi býti mohli.

Poznámka: jako inspirace pro tento ironický článek posloužily zprávy zveřejňované hlavními českými médii. Jejich tendenčnost a stupidita je často tak zřejmá, že podobný manuál možná skutečně existuje.


Nepřihlášený uživatel

#60820

2015-10-08 17:34

Je Merkelová blbá nebo navedená, zamýšlí se Ondřej Hejma. Kavárníci a trenýrkáři vykládají snůšky pitomostí, ale lidé mají jasno


 

Nepřihlášený uživatel

#60821

2015-10-08 17:36

Věřte mi, že za chvíli vypuknou nepokoje.

 

Ale proti Zemanovi nebudou.


Nepřihlášený uživatel

#60822 Re: To vykládají ruští novináři ruským mužíkům :-)?

2015-10-08 17:37

#60819: -  

 .....úžasný. 

Willi

#60823 Re:

2015-10-08 17:40

#60807: -  

 Du bist Herr Opitz?


Nepřihlášený uživatel

#60824 Re:

2015-10-08 17:42

#60821: -  

 To máś z Aeronetu?


Nepřihlášený uživatel

#60825 Re:

2015-10-08 17:45

#60820: -  

 Jak jste na to přišel komunistický nácku?