Zrusenie povinneho cipovania psov
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrusenie povinneho cipovania psov
Nepřihlášený uživatel |
#301 Re:2013-09-17 12:59Budeme mať po starostiach!Nájdu nám zabehnutého psíka (Ak nebudú aj potom leniví)a budú mať čítačku a veterinár neurobí chybu pri zapisovaní nášho psíka do databázy .Zaplatíme za všetky ukony ,tebou spomenuté. No ale aby to bolo pre ních ekomomicky únosné zdvihnú nám dane za psa.Ešte si zabudla,alebo zabudol spomenúť,že si zaplatíme aj za pokusy vykonávané na našich psoch,že keď sa ako-tak osvedčí čipovanie,aby mohli čipovať aj ľudí. Čo na tom,keď sa obiavia škodlivé účinky čipovania. Veď naša matička zem je aj tak preľudnená,nie?Je to trocha humor na zaplakanie,ale čo iné s nami robia EÚ a naši vládni činitelia? |
Nepřihlášený uživatel |
#302 Re: Re: Re:2013-09-17 21:16 |
Nepřihlášený uživatel |
#3032013-09-19 09:48myslela som si, že sme "slobodní" ľudia so "slobodnou" voľbou tak ako nám hovorí ústava - PES NIE JE TOVAR,je to živá bytosť! |
Nepřihlášený uživatel |
#3042013-09-19 12:25Považujem zákon za lobisticky, presadeny a vynucovany nedemokraticky, nie je prospešny pre zvieratá a chovatelov biznis pre zaujmove skupiny a buzeracia štátu. V rozpore so zákonom o ochrane verejného zdravia, stavia veterinarov proti svojim klientom, ktorí ich platia.Neetické, nepotrebný,naši né vnucovany cez neprimerane pokuty.Celoplošne, nedobrovolne nanucovany. Vyvolá väčšie týranie a zbavovanie zvierat, hrozba vzniku ohnisk besnoty. Tvrdší nez v EÚ... |
Nepřihlášený uživatel |
#3052013-09-19 13:13Globalizácia je teror na občanoch . Toto je iba začiatok ... |
Nepřihlášený uživatel |
#3062013-09-20 08:59Je to moja láska už takmer 12 rokov. Nebudem jej ubližovať, keď ani neviem, ako dlho bude ešte žiť. Má epilepsiu ( neprajem nikomu vidieť tie záchvaty ), boľavé zúbky, bojí sa vetra, dažďa, všetkých zvukov, o petardách na Silvestra ani nehovorím. Už je len zalezená vo svojom kútiku v našom panelákovom byte a veľmi nerada ide 3x denne von, vyslovene sa vzpiera a musím ju často nosiť von na rukách. Je smutná. Vždy je na vodítku, takže ani sa nemôže stratiť. Čipovanie nemá pre ňu žiadny zmysel. Ďakujem |
Mária-Nič než biznis |
#307 Re:2013-09-20 15:18Ani keby bola zdravá,by pre ňu nemalo čipovanie zmysel .Ver mi! Každý súdny človek pochopí kam to speje. Môj psík sa tiež bojí a aj keď nie je vždy na vodítku chodí mi za pätami ako tieň a ak sa zľakne uteká ku mne.Že sa pes môže stratiť , je len jeden z vymyslených dôvodov prečo treba čipovať zvieratá.To im tak akurát leží na srdci ,že sa nám stratí pes!!!!Ide im o veľký kšeft. Zodpovednému majiteľovi pes málokedy ujde, lebo zodpovedný majiteľ vie,že ak sa pes bojí ,jednoducho ho z vodítka nepustí. Držme sa toho,že sme slobodní ľudia so slobodnou vôľou tak ako je to zakotvené v ústave Slovenska. |
nema |
#3082013-09-20 16:57 |
anka |
#309 Re: nedam skontrolovať2013-09-20 18:08#285: EVA - nedam skontrolovať jasné, že na to nemajú právo, iba so súdnym príkazom ti môžu vstúpiť na pozemok. ak by sa domáhali, treba zavolať 158, že sa ti cudzí ľudia dobýjajú do domu či bytu. Ústava SR článok 21: (1) Obydlie je nedotknuteľné. Nie je dovolené doň vstúpiť bez súhlasu toho, kto v ňom býva. |
Anka |
#310 kopírujem z FB2013-09-20 18:12Sloboda zvierat napísal/a: "Priatelia, cipovaniu sa budeme venovat viac a komplexnejsie v najblizsom case, kedze vidime, ze panuje na Slovensku voci nemu vela predsudkov. najma preto, ze ludia tomu NEROZUMEJU, co nie je celkom ich chyba..." takže nech sa páči...žeby aj Sloboda zvierat mala z toho profit? |
Nepřihlášený uživatel |
#311 Re: kopírujem z FB2013-09-20 18:43Buď majú z toho zisk ,alebo oni sú tí čo tomu NEROZUMEJÚ.Nedajú si robotu aby zisťovali aj nevýhody čipovania . Chcela by som byť múška ,aby som videla ich "náplň" práce.Určite sa nepretrhnú, aby skutočne bojovali za slobodu zvierat a chránili ich.Nech sa dajú očipovať aby zistili či sú čipy neškodné. |
Neveriací tomáš |
#312 Re:2013-09-20 19:51Toto všetko bolo v zjavení svätého Jána?Kedy to bolo napísané keď je to taký "presný"popis. O Kristovom narodení sa toho veľa nevie a niektoré state jeho života sú neznáme . Žeby o svätom Jánovi toho bolo viac?Veď ten žil ešte o dajaký rok skôr ako Kristus nie?To číslo 666 pochádza odkiaľ?Nezdá sa mi ,že to je kresťanské.O tom čísle jestvuje veľa názorov .Tvoj názor.Neberiem ti ho . Len to nemiešaj s čipovaním psov. |
jozef |
#313 veď pes je iba vec na slovensku2013-09-21 16:51Na slovensku je pes vedený ako vec. Prečo by sme mali potom čipovať veci? Potom čipujme od televízora cez posteľ všetko. Je to totálna blbosť, kto to vymyslel. |
Nepřihlášený uživatel |
#314 Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-21 19:12#309: anka - Re: nedam skontrolovať to viem, ze v obydli mi policajti nemozu psika kontrolovat ale oni sa vyhrazaju/myslim mestsku policiu/ze budu po vonku chodit s citackami ked budeme vencit /byvam v panelaku/ a 3 x denne s nim chodim von. |
Maria |
#315 Re: Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-22 09:28#314: - Re: Re: nedam skontrolovať Presne !Mestská polícia kontroluje zásadne tých psov,čo sú na vodítku.Na mieste ti pokutu nemôžu dať,či áno? Aby sme začali nosiť 370€ vo vrecku.Žartujem.Dúfajme,že aj v mestskej polícii sú len ľudia.Myslím,že sa príliš bojíme. |
eva |
#316 Re: Re: Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-22 14:40#315: Maria - Re: Re: Re: nedam skontrolovať Trochu somto studovala a zistila som, ze v zakone o vet,starostlivosti sa pise,ze kontrolu nad oznacovanim zvierat maju na starosti veterinarni inspektori, veterinarni lekari a veterinarna a potravinova sprava. Z toho mi logicky vyplyva, ze ziadny mestsky fizel nemoze toto kontrolovat ,tym by prekrocill svoje pravomoci. Oni sa maju starat o cistotu a poriadok v meste a dodrziavanie VZN. A v konecnom dosledku je to moj sukromny majetok a nemozu mi ho len tak kontrolovat na ulici.To ako kebzy chceli niekomu skontrolovat obsah kabelky alebo mobil ved to je na hlavu.Takze netreba sa bat a NEDovolit IM TO.Oni vela krat prekracuju svoje pravomoci, len ludia su neinformovani a nevedia o tom. Aj vo svojich VZN o drzani psov je vela veci nad ramec zakona, uz to vo viacerych mestach napadol prokurator. Zakon o drzani psov c.282/2002 z.z.je nadradeny vsetkym ich VZN a preto sa treba riadit tymto lenze vacsina ludi tomu nerozumie alebo nema cas to studovat.Dost som o tom citala a je mi z toho zle akych mudrcov mame,ked nevedia ani normalne VZN vytvorit. V tomto stateje to hrozne, ludia su ustrachani a boja sa .V mojom okoli uz vsetci zacipovali, lebo sa to musi....Obce prekracuju svoje pravomoci a my len sklopime usi a posluchame ako stado oviec. |
chudák pes |
#3172013-09-22 15:58V telke bolo že policajt môže vôjsť do obydlia BEZ SÚDNEHO POVOLENIA a skontrolovať psa - dobre som počul ???????? Tú bandu psov z parlamentu traba začipovať, aby sa niekam nestratili ak ich budú lapať! |
Maria |
#318 Re: Re: Re: Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-22 16:04#316: eva - Re: Re: Re: Re: nedam skontrolovať Vďaka za tvoj povzbúdivý príspevok. Kiež by to tak bolo!Predchádzajúci príspevok som napísala prave z vlastnej skúsenosti.Mestská polícia kontrolovala môjho psíka či má známku ,či je očkovaný,viackrát. Asi preto,že sa nemuseli namáhať. Môj psík je vždy na vodítku a ak nie ,tak mi chodí za pätami ako tieň.V médiách zastrašujú,že mestská polícia bude nosiť čítačky a kontrolovať. Potom fakt nevieme či majú právo.Ak bude treba tak tú pokutu zaplatím,len neviem kto bude stíhaný ak sa rozmohne besnota ,keď veterinári nebudú smieť očkovať ak pes nebude mať čip.Môj veterinár je zatiaľ ČLOVEK,len čo ak ho budú zastrašovať tak ako nás?Máš pravdu! Keby ľudia neboli ako ovce tak by museli čipovanie zrušiť,alebo aspoň by bolo dobrovoľné.Lenže aj ja mám skúsenosti ,že ľudia ani neuvažujú,nedať čipovať psa ,keď im to prikázuje "zákon". |
Nepřihlášený uživatel |
#319 Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-22 16:54#309: anka - Re: nedam skontrolovať Do pozornosti: Kontrolu nad dodržiavaním veterinárnych požiadaviek ustanovených v zákone o veterinárnej starostlivosti, teda KONTROLU ČIPOVANIA VYKONÁVA REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA prostredníctvom veterinárnych inšpektorov a iných úradných veterinárnych lekárov . Súčasne ju budú vykonávať súkromní veterinárni lekári pri vakcinácii a ambulantnom ošetrení. Regionálne veterinárne a potravinové správy a súkromní veterinárni lekári majú k dispozícii čítačky čipov. !!! podľa veterinárneho zákona 39/2007 §12, odsek2, písmeno a): Úradný veterinárny lekár je oprávnený vstupovať do miest, kde sa držia alebo prepravujú zvieratá ... !!! podľa veterinárneho zákona 39/2007, §13 odsek 1, písmeno g): Súkromný veterinárny lekár je povinný oznámiť príslušnému orgánu veterinárnej správy každé podozrenie na porušenie tohto zákona. POKUTU bude ukladať ORGÁN VETERINÁRNEJ SPRÁVY. Ministerstvo vnútra nehovorí ako bude POLÍCIA postupovať, konať vraj bude až po výzve ŠTÁTNEJ VETERINÁRNEJ SPRÁVY.(info jún 2013)
|
Majka |
#320 Re: Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-24 11:31#319: - Re: Re: nedam skontrolovať Ďakujem za tieto dôležité informáci ohľadom toho, kto je oprávnený kontrolovať čipovanie psov. Teda vôbec nie mestská, ani iná polícia. S čipovaním vôbec nesúhlasím, pretože má veľa negatívnych účinkov na zdravie zvieratka- už lekársky aj vedecky dokázaných. Jediný dôvod, ktorý uvádzajú, že keď sa psík stratí, tak ho podľa čipu nájdu. Už sa stalo, že čip v tele zvieraťa nebol funkčný. Veľmi ma mrzí, že ľudia vôbec nerozmýšľajú, čo tým čipovaním svojmu domácemu miláčikovi spôsobia. A len preto, že to hovorí zákon, tak ich dajú čipovať. Teraz zvieratá, o chvíľu ľudia???????????? Ľudia, prosím vás, zamyslite sa nad týmto nezmyselným zákonom a protestujte proti nemu!!!!!!! Podporte petíciu proti tomuto zákonu!!!! Ja osobne zbieram podpisy na petíciu, ktorú organizuje adriana1adamcova@gmail.com Zapojilo sa už viac ako 7.000 ľudí, ktorí majú srdce a záleží im na zdraví ich zvieratka aj na našej slobodnej vôli, ktorá nám bola týmto zákonom odobratá a je nám ním upieraná!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#321 Re: Re: Re: Re: nedam skontrolovať2013-09-24 13:17#320: Majka - Re: Re: Re: nedam skontrolovať "Teda vôbec nie mestská, ani iná polícia." - horlivci na úradoch sa môžu oháňať VZN (všeobecné záväzné nariadenie). Podľa tlačových informácií sa petíciou Mgr. Adamčovej zaoberá ministerstvo pôdohospodárstva, kam ju adresovala. Zbierate podpisy pod novú petíciu?
.... "jsme postupně vedeni k tomu, abychom přijímali čárkové kódy, pak mikročipy na kartách (smart karty, bankovní karty, kreditní karty, karty sociálního zabezpečení, občanské průkazy), a nakonec i mikročipové implantáty, které jsou dávány pod kůži zvířat a nazývají se transpondéry. V některých zemích se čipové implantáty pro zvířata staly povinnými.".... Viac: MIKROČIPOVÉ IMPLANTÁTY časť 1- 10:
|
Nepřihlášený uživatel |
#3222013-09-24 18:46Len chory mozog mohol vymysliet nieco take ako je cipovanie psov a maciek. Mal by byt zakon na to, aby boli ocipovani vsetci kreteni - to by sa potom cela vlada a parlament mohli rovno postavit do radu a nastrelovali by im to zaradom!!! |
Zsanett Molnár |
#323 Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!2013-09-24 21:11Ahojte, svojho malého psíka som "musela" načipovať minulý týždeň. Prišli sme zvelolekárovi s mojim psom v doprovode s mojim manželom. Moja prvá veta: "pán doktor, chýba môjmu psíkovi jedna vakcína, poprosím..."ani som nedopovedala vetu a na to lekár zvýšeným hlasom a diabolskými-vražednými očami pozrel na mňa a povedal mi: "bez čipovania vám nespravím podanie vakcíny pre psa"!!!!! Keď som sa viac ako pred rokom pýtala od tohto lekára, že aká je dĺžka čipu, tak mne a môjmu manželovi povedal, že presne vyzerá veľkosti RYŽE!!!! Keď lekár podal vakcínu, upokojil sa. A znova som mu dala otázku:" A nebude nebezpečný čip pre môjho psíka, keď sa bude posúvať po tele?!" Lekár sa pozabudol, a pred mojim manželom povedal:" je len dlhý 12 mm a nemala by sa zlomiť SKLENENÁ trubička v tele psa !!!!!" on sa pred nami preriekol, zľakol sa a hneď sa začal brániť novými slovami, že je to skôr vyrobené do plastovej trubičky čip, a zdôrazňoval, že zákon nám prikazuje začipovať psa. Každý deň ráno pozriem svojmu psovi, či ten "skurvený " čip je na tom istom mieste. Dúfam, že existuje peklo po smrti človeka, a ten kto vymyslel tento zákon, pôjde do toho pekla......... |
Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)
2013-09-24 21:15- Date of removal: 2013-09-24
- Důvod odstranění:
mária-nič len biznis |
#325 Pre Zsanett2013-09-25 07:10Ježiši! ! Čo vám priložil nôž na krk, že ste museli?Bolo treba isť k inému veterinárovi. |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
48571 Vytvořeno: 2022-12-27
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2903 Vytvořeno: 2024-12-16
Voda pro zubry a divoké koně
19240 Vytvořeno: 2023-06-06
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1223 Vytvořeno: 2024-12-12
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1131 Vytvořeno: 2024-10-20
Otevření pizzerie a restaurant
202 Vytvořeno: 2025-01-01
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
123 Vytvořeno: 2024-12-29
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2175 Vytvořeno: 2024-07-23
Úprava vyhlášky města Mníšek pod Brdy -Zákaz odpalu zábavní pyrotechniky a ohňostrojů i v období od 30.12.-2.1 v intravilánu města Mníšek pod Brdy
93 Vytvořeno: 2024-12-31
Výzva k pojmenování železničního terminálu VRT Praha-východ po Janu Kubišovi
933 Vytvořeno: 2024-09-23
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17910 Vytvořeno: 2023-10-23
Moravská vlajka na Brněnské radnici
78 Vytvořeno: 2025-01-03
Petice za zákaz prodeje a používání zábavní pyrotechniky na území města Studénky
152 Vytvořeno: 2024-12-31
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
200 Vytvořeno: 2024-12-09
Zachraňme Jelení louky!
1335 Vytvořeno: 2024-11-26
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23084 Vytvořeno: 2021-12-22
PETICE ZA ZACHOVÁNÍ ČESKÉ KORUNY
10846 Vytvořeno: 2021-06-01
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1712 Vytvořeno: 2024-11-29
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1724 Vytvořeno: 2024-12-08
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1760 Vytvořeno: 2024-11-12