Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha

Nepřihlášený uživatel

/ #393 Hlavně, že máme Ratha

2013-05-12 23:10

http://blisty.cz/art/68441.html

Ovšem vraťme se ke kauze Davida Ratha. Pár lidí si v České republice všimlo, že nezavíráme lidi podle toho, jak je máme rádi, ale podle toho, zda se něčeho dopustili, respektive, máme-li dostatečné důkazy, že se toho dopustili. Například režisér Kačer či kandidátka na prezidenta, Táňa Fischerová.

„Důvody, proč ho nesoudí a stále protahují jeho (Rathovu) vazbu, jsou mi podezřelé. Kdyby jeho obvinění bylo tak jasné a prokazatelné, už by ho soudili,“ vyjádřil se Kačer pro server Lidovky.cz a dodal: „Nelíbí se mi, že je pokládán za viníka, když ještě není odsouzen. Hromadné přesvědčení i jistota o jeho vině a převaha proti bezbrannému chlapovi, který tam sedí a nemůže nic dělat, mi přijdou takové nemužné.“

Motivy pro pokračující vazbu D. Ratha zarážejí i T. Fischerovou. „Interpol ho hned najde a v zahraničí nemůže žít dlouhodobě bez peněz. Zákon se má dodržovat a vazební důvody se mi zdají zástupné,“ je přesvědčena Fischerová.

„Ta vazba mi připadá opravdu zvláštní,“ konstatuje senátorka Eliška Wagnerová. „Protože marná sláva, už trvá moc dlouho.“