Nesouhlasím s propuštěním Mgr. Stanislava Svobody

Nepřihlášený uživatel

/ #81 Akce a reakce

2013-07-17 20:48

Na studentech jsem si vždy cenila jejich smyslu pro spravedlnost a dobrého postřehu. Nyní jsem ráda, že se najdou i studenti, kteří dokáží ocenit kantorsku práci. U mnohých mívám totiž pocit, že je jim vše jedno, hlavně se nepředřít, avšak dostat dobrou známku...Byť i tlakem rodičů - s jednou demagogicky šílenou matkou jsem měla nedávno tu čest. Nebo otravu? :-)
Ale k naší kauze. Svoboda je oběť, neboť byl vyhozen. Čapka je ten ďábel, který to způsobil. Velmi jednoduché. A velmi jednoduchý je i fyzikální zákon akce a reakce. Jak prosté!
Nemyslím,že je na nás posuzovat kvality obou pánů - jak se říká "pan ředitel a maminka mají vždycky pravdu". Pan profesor Svoboda je zajisté perfektní kantor, ředitel Čapka ovšem též patříval k nejoblíbenějším profesorům v době kdy ještě naplno učil. Dnes je z něj skvělý ředitel, který ze všech ředitelů našeho gymnázia dokázal nejvíc a v nejkratším čase.Toto jest dokazatelné, spočitatelné. Vím, že naší školou žije a věnuje jí veškerý volný čas a to i o prázdninách. Zařídil, co se jeho předchůdcům nepodařilo a nejsme snad mezi omezenci, abychom si velkorysost a vstřícnost vykládali jako slabost. Tolik ředitelského volna a zajímavých setkání nikdy nebylo! Vlastně divné, že proti tomu nikdo neprotestoval... Panu Svobodovi se dostalo hojného povzbuzení, tak bych to v rámci spravedlnosti ráda trochu srovnala. Myslím, že řediteli Čapkovi musí být často z nepochopení okolí velmi smutno. Maně mi na mysli vyvstaly tyto verše :" choď léčit slepé, křísit lazary, až ty požádáš o lék na pochyby, smích učedníků bude škodolibý a dav tě zapře, cize beztvarý".
Na prázdniny všem přeji hodně lásky a pochopení! A když si něco opravdu myslíte, tak se nestyďte podepsat, když už je vaším vzorem Mirek Dušín Svoboda.
Mějte se nebesky! Dr.Helena Peštuková Sedláčková