Petice za odvolání Stanislava Křečka z postu zástupce ombudsmana

Neznámý Pirát

/ #109 Vytrženo z kontextu ?

2014-02-21 17:30

Petici jsem si vyhledal, když jsem se ve sdělovacích prostředcích dočetl, že si pan Křeček stěžuje, že jeho slova jsou vytrhována z kontextu. (I) proto jsem si přečetl celý rozhovor, z nějž vznikla tato petice. Inu, viděl jsem, přemýšlel jsem, podepsal jsem (tedy tuto petici).

Důrazně se ohrazuji proti tomu, že by slova pana Křečka snad byla vytržena z kontextu. V podstatě říká, že vláda nemůže udělat nic jiného, než proti lidovému odporu nasazovat (stále větší) sílu. Přitom vláda má (mít) mnohem větší zodpovědnost i možnosti. Mohla na Majdan přivést televizi a představit věcné problémy v otevřených jednáních s opozicí v přímém přenosu. IMHO toto by (minimálně v prvních dvou MĚSÍCÍCH demonstrací) zamezilo radikalizaci odpůrců režimu téměř ve 100%. Mohla také požádat mezinárodní pozorovatele (v nouzi policisty UN) o nezávislé monitorování a udržování pořádku. Ale to by mohla udělat jen vláda, která má sama čisté svědomí...

A pokud pan Křeček myslí, že vláda, která NEMÁ čisté svědomí má odpor proti sobě potlačovat násilím a střelbou do vlastních občanů, nemá ve státním úřadě (a zejména úřadě ombudsmana !!!) co dělat!