PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

AVS

/ #858

2015-02-17 16:00

#847: -  

 Dobrý den,

znám rodinu, která věnovala hodně času a úsilí tomu, aby rodiče paterčat mohli v klidu vychovávat své děti. Sehnala sponzory na mléko, pleny, vybavení bytu od základu to je od obyčejné lžičky až po vybavení nábytkem. Tím, že tuto rodinu velmi dobře znám tak vím, co rodina vše musela podstoupit, kvůli neschopné paní Kiňové, která nikdy nebyla s ičím dostatečně spokojená. Přednější ji bylo natáčení pro časosběr, návštěvy z rodiny, než péče o děti.O ty se staraly pečovatelky a návštěvy a hodně otec,který zastal práci neschopné matky. Nedokáže si svůj čas zorganizovat, i když ji většinu času pomáhají ochotné pečovatelky, ruku k dílu moc nepřiloží. Také na co ,když doma má pečovatelku která ji každé ráno vytře celý byt, umyje toaletu a koupelnu, umyje nádobí a vypere., Druhá v noci vyžehlí postará se o děti a maminka si v klidu spí. Údajně péči o rodinu rodinu(uvařit manželovi,synkovi, hrát si se synkem) paní Kiňová nezvládá.To raději staršího syna dává ke svým rodičům, kteří rádi holdují alkoholu. Škoda, nemůžou promluvit obětavé pečovatelky, možná by se celý národ divil jak to vlastně u super matky funguje.Nejsou to pomluvy ani výmysly.Bohužel je to realita. Nevím jak začít, Možná tím co se nedávno psalo v mediích.Objasním Vám situaci, proč vypadl sponzoring s umělým lékem.Paní, která sehnala skoro všechny významné sponzory,přivedla zástupce firmy,která vyrábí dětskou stravu k paní Kiňové. Předala se první várka -strava na cely měsíc. Firma byla ochotná sponzorovat paterčata stravou několik let . Firma po rodině za sponzoring požadovala pouze povolení,zda se můžou zmínit ve firemních novinách, že Bebu pijí první česká paterčata (bez fotografii). Paní Kiňová nedala povolení a požádala firmu, aby se spojí s její tiskovou mluvčí, které trvalo měsíc než se s firmou domluvila. Po měsíci se paní Kiňová najednou začala dožadovat mléka a velmi se divila, že mléko ji firma nedodá. Svou neschopností přišli o měsíc stravy pro paterčata.A pak si v médiích stěžuje na kolik to vyjde. To že strava vyjde rodinu na 28 tisíc je možná pravda,ale jak by to rodina řešila, kdyby hodná paní nesehnala žádného sponzora a kromě mléka museli platit vše ostatní? Rodina dostala vše co mohla: pravidelný přísun plenek a zvlhčených ubrousků, lahvičky oblečení pro paterčata, pro rodiče i staršího syna. Mohli si vybrat vše nové do bytu, od skleničky, až po zařízení pokojů nábytkem. Možná by jste se divili, jak se ze skromné paní Kiňové, která před půl rokem odešla z porodnice s 5 miminky stala náročná žena,která má jen nataženou ruku a spoléhá že ji hodný lid uživí. Čím více se jí dává tím více také bere.
První 3 nájmy se platili z transparentního účtu a po 3měsících dostávají každý měsíc podporu na bydlení od státu. Od návratu z porodnice paní Kiňové posílají občané na její adresu měsíčně několika deseti tisícové finanční dary a někteří se dodnes nedočkali ani poděkování natož informaci, že finance dorazily v pořádku. Pan Kroščen jezdí do práce a má pravidelný příjem, který také není zanedbatelný. Z práce přijede domu a nastává mu druhá směna, kde se stará o děti občas doma poklidí. Co jsem slyšel, dokázal krmit i 3děti najednou, připomínal své přítelkyni, kdy mají děti papat, chytal jim údajně jídlo a paní tuto stránku svých povinností moc neřešila. Po přečtení seznamu co paterčata vše potřebují, jsem se dočetl, že potřebují květiny a chňapky do kuchyně. Proto jsem se rozhodl reagovat.Není to už trochu přehnané? Vždyť si objednala paní Kiňová vybavení do kuchyně za 40tisíc( vše za nákupní cenu ).Tak chňapky si už dokáže koupit za své peníze. Smutné bylo to, že kromě umělých lžiček si pro miminka paní Kiňová neobjednala vůbec nic. Trochu smutná realita toho,jakse dávají dary pro miminka. Další sponzor údajně koupil sporák za 40tisíc,který si super matka objednala, obývací stěnu. Zařízený byt paní Kiňové by se líbil nejednomu z vás. Za poukázky od úřadu ,které jsou určeny pro děti využívá rodina pro nákup prášků, mycích prostředků, toaletního papíru a jiných běžných potřeb,které si jiná rodina musí nakoupit za hotové.Nevyužívá je ve prospěch dětí a radnice z Milovic by si to měla hlídat. Plenky pro paterčata má rodina zajištěné od samotného začátku.
Sponzoři jsou hodnocení paní Kiňovou od toho kolik toho rodině dají. Paní Kiňová má jen nataženou ruku,ale vděk a patřičnou úctu k lidem co ji pomohli a pomáhají jí jako většině Romům chybí. Dnes píše že je jejím přáním dům, v předešlém článku, psala že jí vypadlo mléko za 28 tisíc. Co myslíte co se po vydání tohoto článku stalo? Hodní občané začali posílat finanční obnosy na adresu paní Kiňové.Paní Kiňová získala finance od občanů. Přitom se to mléko mohlo zakoupit z účtu, který je na takové situace zřízen. Dnes si paní Kiňová přeje dům a věřte, že čeká na Vás občany, kteří její přání splní. Je to jako by se napsalo kupte mi někdo dům!
Je mi líto těch co si myslí, že tato rodina úsporně hospodaří s tím co dostanou a že jsou chudáci, kterým se nedostává. Opak je pravdou, chcete li miminkům pomoci, posílejte finance na transparent ní účet.Budete mít jistotu, že budou využity ve prospěch dětí a že nebudete živit celou romskou rodinu, ve které nikdo kromě pana Kroščena nepracuje, kteří dluží na nájmech nebo mají exekuce.
Hodně zdraví paterčatům .