PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#851

2015-02-17 09:59

Viděla jsem v TV,jak bezohledně se rodina Kiňova chovala k paní Vítkové,a proto mne velmi překvapilo,že jí MPZV chce dát výpověď.Za co?Za to,že podoprovala bránila rodinu Kiňovu?Tohle je v naší zemi typické.Kdokoliv vysloví všeobecně známou pravdu,že romové jenom těží ze soc. výhod,které jim tento stát velkoryse poskytuje,tak je hned nařčený z diskriminace a xenofobie...Přitom převážná čát romské populace nikdy nepracovala a pracovat nebude a nechce.Žít na úkor nás všech,kteří je živíme ze svých daní,považují za správné chování,něco na co mají právo.,,Já jsem se tady narodil a vy všichni jste povinní mě podporovat abych se měla dobře.Zapomeňte na to,že budu někdy pracovat..."
Etana

#852 Tady se zas

2015-02-17 10:25

vylíhlo psychologů a analytiků :)

Už máte vypráno a navaříno, slepice?


Nepřihlášený uživatel

#853 Re:

2015-02-17 10:47

#851: -  

Práce, co to je?Kiňová st. rozhoduje, rozkazuje a jaké má k tomu právo. Vzdělání asi nic moc, nebo má diplom z psychologie, či znalosti z pečovatelství, Už to nebude dělat, pro koho to dělá?Pro ostatní lidi, ne, snad pomáhá své dceři a to dělá každá normální babička. Mne rozčiluje nadávání na stát a organizace, které se o tuto rodinu starají. Vždyť ta rodina si sama nezařídila nic, ani postýlku pro dítě. To hrubé napadání státu, to je pro mne síla , jejich vlastenectví  mluví samo. Mne by nenapadlo nyní přemýšlet o emigraci, jsem tu doma a mám to tu ráda, je to moje země a komu se to nelíbí, tak ať jde kam jej srdce táhne. Jinde lítají pečení holubi do huby. Ano jsou bezohlední a nevděční  jak k paní KRV tak ke městu a státu, tito této rodince  věnovali čas, peníze, pozornost a to už snad stačí.


Nepřihlášený uživatel

#854 Re: Re:

2015-02-17 11:27

#853: - Re:  

 hrubé napadání státu? Čtete někdy noviny, diskuse na webech, díváte se na Jílkovou a další pořady? To vám nevadí, ty neuvěřitelné nadávky důchodců, matiček na mateřských dovolených?     Kde všude proti tomu protestujete?


Nepřihlášený uživatel

#855 Re: Re: Re:

2015-02-17 11:44

#854: - Re: Re:  

zpravy.aktualne.cz. Rady od Neumannové stály Stropnického 46 tisíc měsíčně

 

 

Stana

#856 Re: Re: Re: Petici nepodepíši - nesouhlasím.

2015-02-17 13:29

#849: - Re: Re: Petici nepodepíši - nesouhlasím. 

 Také varianta, ale já jsem vycházela pouze z řeči těla a z toho, co bylo na kameře, nedomýšlím, dívám se na situaci takovou, jak nám ji ukázali. Tonda říká Saši, co na mě koukáš, já na to nemám co říst. Spíš tomuto dost dobře nerozumím, že nereagoval na řeči od Saši, neřekl svůj názor, ale je to častá reakce chlapů. Jinak se usmíval, to ano, ale ne hned jak Klára šla a pronášela "řeč", ale až domluvila. Škoda, že tento dokument nedělala paní Třeštíková nebo Sommerová.

--------------------------------

Tonda nereagoval na reci od Sasi, nerekl svuj nazor

ano tohle je reakce chlapu kteri  maji dominantni zenu

napriklad kdyz se sli podivat na kapry

Tonda s Antoniem za rucicku sli za generalem Sasou

Tonda je tmavsi pleti a stare Kinove to velmi vadi jak casto sama priznavala

v  TV Sama doma Sasa rika ze s ni Tonda v mnohem nesouhlasi,

oba maji rozdilny nazor na vychovu deti

 

spise mne prekvapila ta nereakce Tondy na reci od Klary

mohl se prece zeptat o co jde, co se tam nahore stalo, co ji stara Kinova rekla,

asi to vedel o cem tam ta hadka byla -

Sasi slova..

."Peta jenom rekl ...Klara vyjela  na mamu...takhle se k moji mame chovat nebude..."

pritom Klara rika neco jineho

"....aby mi Olina rikala ze jsem blba ze pro vas nic nedelam...."

 

 to jako ze by sel Tonda na Otvirak bez klicu od bytu?

to vyprovokavani unavene Klary meli dopredu domluvene

vzdyt i ta psycholozka rikala jak ta rodina "spolupracuje mezi sebou"

baba, deda, Sasa vsichni spolecne proti pecovatelkam viz "zehleni pradla"

baba rekne, Sasa poruci, dedek domluvi a kdyz to nevyjde

tak vola Sasa na vyssi mista a zjistuje na co maji "patercata narok"

 

Klara by musela byt svata aby teto problemove rodine vyhovela

coz tak  kdyby pani Třeštíková nebo Sommerová

dostali tech 180 hodin natoceneho materialu a ukazaly pouze Patercata 

 jak to v rodine s patercaty chodi


Nepřihlášený uživatel

#857 Re: Re: Re: Re: Petici nepodepíši - nesouhlasím.

2015-02-17 13:53

#856: Stana - Re: Re: Re: Petici nepodepíši - nesouhlasím. 

 ....aby mi Olina rikala ze jsem blba ze pro vas nice nedelam...

 

No,  první část věty bych brala, měla tu vyčůranost poznat dřív. Babka má inteligenci tykve ale co chce, to si prosadí. Dejte jim moc a uvidíte jak to dopadne. Vůbec se nedivím paní Rulíkové, že vypěnila.

AVS

#858

2015-02-17 16:00

#847: -  

 Dobrý den,

znám rodinu, která věnovala hodně času a úsilí tomu, aby rodiče paterčat mohli v klidu vychovávat své děti. Sehnala sponzory na mléko, pleny, vybavení bytu od základu to je od obyčejné lžičky až po vybavení nábytkem. Tím, že tuto rodinu velmi dobře znám tak vím, co rodina vše musela podstoupit, kvůli neschopné paní Kiňové, která nikdy nebyla s ičím dostatečně spokojená. Přednější ji bylo natáčení pro časosběr, návštěvy z rodiny, než péče o děti.O ty se staraly pečovatelky a návštěvy a hodně otec,který zastal práci neschopné matky. Nedokáže si svůj čas zorganizovat, i když ji většinu času pomáhají ochotné pečovatelky, ruku k dílu moc nepřiloží. Také na co ,když doma má pečovatelku která ji každé ráno vytře celý byt, umyje toaletu a koupelnu, umyje nádobí a vypere., Druhá v noci vyžehlí postará se o děti a maminka si v klidu spí. Údajně péči o rodinu rodinu(uvařit manželovi,synkovi, hrát si se synkem) paní Kiňová nezvládá.To raději staršího syna dává ke svým rodičům, kteří rádi holdují alkoholu. Škoda, nemůžou promluvit obětavé pečovatelky, možná by se celý národ divil jak to vlastně u super matky funguje.Nejsou to pomluvy ani výmysly.Bohužel je to realita. Nevím jak začít, Možná tím co se nedávno psalo v mediích.Objasním Vám situaci, proč vypadl sponzoring s umělým lékem.Paní, která sehnala skoro všechny významné sponzory,přivedla zástupce firmy,která vyrábí dětskou stravu k paní Kiňové. Předala se první várka -strava na cely měsíc. Firma byla ochotná sponzorovat paterčata stravou několik let . Firma po rodině za sponzoring požadovala pouze povolení,zda se můžou zmínit ve firemních novinách, že Bebu pijí první česká paterčata (bez fotografii). Paní Kiňová nedala povolení a požádala firmu, aby se spojí s její tiskovou mluvčí, které trvalo měsíc než se s firmou domluvila. Po měsíci se paní Kiňová najednou začala dožadovat mléka a velmi se divila, že mléko ji firma nedodá. Svou neschopností přišli o měsíc stravy pro paterčata.A pak si v médiích stěžuje na kolik to vyjde. To že strava vyjde rodinu na 28 tisíc je možná pravda,ale jak by to rodina řešila, kdyby hodná paní nesehnala žádného sponzora a kromě mléka museli platit vše ostatní? Rodina dostala vše co mohla: pravidelný přísun plenek a zvlhčených ubrousků, lahvičky oblečení pro paterčata, pro rodiče i staršího syna. Mohli si vybrat vše nové do bytu, od skleničky, až po zařízení pokojů nábytkem. Možná by jste se divili, jak se ze skromné paní Kiňové, která před půl rokem odešla z porodnice s 5 miminky stala náročná žena,která má jen nataženou ruku a spoléhá že ji hodný lid uživí. Čím více se jí dává tím více také bere.
První 3 nájmy se platili z transparentního účtu a po 3měsících dostávají každý měsíc podporu na bydlení od státu. Od návratu z porodnice paní Kiňové posílají občané na její adresu měsíčně několika deseti tisícové finanční dary a někteří se dodnes nedočkali ani poděkování natož informaci, že finance dorazily v pořádku. Pan Kroščen jezdí do práce a má pravidelný příjem, který také není zanedbatelný. Z práce přijede domu a nastává mu druhá směna, kde se stará o děti občas doma poklidí. Co jsem slyšel, dokázal krmit i 3děti najednou, připomínal své přítelkyni, kdy mají děti papat, chytal jim údajně jídlo a paní tuto stránku svých povinností moc neřešila. Po přečtení seznamu co paterčata vše potřebují, jsem se dočetl, že potřebují květiny a chňapky do kuchyně. Proto jsem se rozhodl reagovat.Není to už trochu přehnané? Vždyť si objednala paní Kiňová vybavení do kuchyně za 40tisíc( vše za nákupní cenu ).Tak chňapky si už dokáže koupit za své peníze. Smutné bylo to, že kromě umělých lžiček si pro miminka paní Kiňová neobjednala vůbec nic. Trochu smutná realita toho,jakse dávají dary pro miminka. Další sponzor údajně koupil sporák za 40tisíc,který si super matka objednala, obývací stěnu. Zařízený byt paní Kiňové by se líbil nejednomu z vás. Za poukázky od úřadu ,které jsou určeny pro děti využívá rodina pro nákup prášků, mycích prostředků, toaletního papíru a jiných běžných potřeb,které si jiná rodina musí nakoupit za hotové.Nevyužívá je ve prospěch dětí a radnice z Milovic by si to měla hlídat. Plenky pro paterčata má rodina zajištěné od samotného začátku.
Sponzoři jsou hodnocení paní Kiňovou od toho kolik toho rodině dají. Paní Kiňová má jen nataženou ruku,ale vděk a patřičnou úctu k lidem co ji pomohli a pomáhají jí jako většině Romům chybí. Dnes píše že je jejím přáním dům, v předešlém článku, psala že jí vypadlo mléko za 28 tisíc. Co myslíte co se po vydání tohoto článku stalo? Hodní občané začali posílat finanční obnosy na adresu paní Kiňové.Paní Kiňová získala finance od občanů. Přitom se to mléko mohlo zakoupit z účtu, který je na takové situace zřízen. Dnes si paní Kiňová přeje dům a věřte, že čeká na Vás občany, kteří její přání splní. Je to jako by se napsalo kupte mi někdo dům!
Je mi líto těch co si myslí, že tato rodina úsporně hospodaří s tím co dostanou a že jsou chudáci, kterým se nedostává. Opak je pravdou, chcete li miminkům pomoci, posílejte finance na transparent ní účet.Budete mít jistotu, že budou využity ve prospěch dětí a že nebudete živit celou romskou rodinu, ve které nikdo kromě pana Kroščena nepracuje, kteří dluží na nájmech nebo mají exekuce.
Hodně zdraví paterčatům .


Nepřihlášený uživatel

#859 Re:

2015-02-17 17:39

#858: AVS -  

 Co jsem slyšel, dokázal krmit i 3děti najednou, připomínal své přítelkyni, kdy mají děti papat, chytal jim údajně jídlo a paní tuto stránku svých povinností moc neřešila.    

 

Můžete mi prozradit co vlastně slečna matka řešila . Kojení skončilo a co bylo její pracovní náplní


Nepřihlášený uživatel

#860 americka sestercata

2015-02-17 17:50

rodice jdou na nakup i s 6 detma a jako vypomoc berou svou neter a jeji kamaradku

vsech 6 deti ( 2 roky) rodice zvladaji sami 

https://www.youtube.com/watch?v=0d_ynsA5Sos


Nepřihlášený uživatel

#861 americka sestercata

2015-02-17 18:10

oba rodice pracuji , deti jsou v jestlich o svoje deti se staraji velice dobre

kdyz neprijde zamestnanec do prace, musi v praci otec zustat dele matka musi 6 deti zvladnout sama

https://www.youtube.com/watch?v=GqUFP07rDQA


Nepřihlášený uživatel

#862 Mc Gee sestercata versus Kroscen patercata

2015-02-17 19:46

sestercata maji 8 mesicu a rodice Mc Gee to zvladaji sami,

pouze 4x do tydne jim  prichazi neplacena dobrovolna pomoc 

maminka zvladne prebalit vsech 6 deti behem 10 minut,

na letisti dokonce drzela jedno dite v narucia dite druhe prebalila

 

http://www.oprah.com/oprahshow/A-Day-in-the-Life-of-the-McGhees-Video_1


Nepřihlášený uživatel

#863

2015-02-17 20:03

 

Rodiče paterčat tímto (11. Leden 2015)
1) 1) Vyzývají paní Mgr. Kláru Vítkovou Rulíkovou, aby se zdržela šíření jakýchkoliv informací o rodině Alexandy Kiňové, Antonína Kroščena a jejich dětí i dalších členů rodiny, aby se zdržela jakýchkoliv veřejných komentářů a dalších výroků o rodině.
2) Žádají, aby ukončila pracovní poměr tak zvaných terénních pracovnic a zejména aby z transparentního účtu dětí přestala vyplácet mzdové prostředky pracovnicím, neboť tyto prostředky jsou určeny dětem.
Rodiče paterčat tímto

 

3) Žádají Magistrát hl. m. Prahy coby dozorující orgán nad veřejnou sbírkou, aby prověřili dosavadní využívání fondu, neboť ti, v jejichž prospěch byla sbírka založena, o způsobu využívání prostředků nejsou žádným způsobem informováni.
Alexandra Kiňová, matka
Antonín Kroščen, otec
Klára Samková, právní zástupkyně

 

 

 

Fb/Dvojcata.cz

 

1.Dobrý den, můžu se prosím zeptat, proč správní řízení? Resp.nějaké vysvětlení situace? Děkuji.

 

Dvojčata Protože na účet se zveřejnil a začaly chodit finance ještě před tím, než magistrát sbírku schválil (o 10 dnů).

 

2. Takže nyní dochází k nějaké zpětné kontrole a magistrát vytýká chybu? Děkuji za odpověď. Zůstalo bez odpovědi a pak smazáno.

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#864

2015-02-17 20:06

 

Sociální sféra se stal obětí vlastního papírování a slepoty.

 

Zdravotnictví se změnilo z dostupné pomoci pacientovi na sprostý obchod, kde pojišťovna nutí lékaře kašlat na přísahu, o čem se to tu chceme bavit?

 

Lidé se musí probudit a ty kteří tento stav přiživují vzít přes záda, jinak se bude špatně fungovat jak pracovníkům v sociání sféře, tak ve zdravotnictví.

Matka trojčat dostala porodné 70 000,- Kč. Matka paterčat 0,- Kč

von

#865 Re:

2015-02-17 20:32

#864: -  

 Matka paterčat dostala minimálně finanční pomoc jako se dává při živelné pohromě a to 51000kč a snad ještě porodné v částce 19000kč, ale to nevím jistě....a pak všem napotkání vyprávěla, že nedostala nic!


Nepřihlášený uživatel

#866 Re:

2015-02-17 20:56

#864: -  

 

Na porodné mají nárok jen rodiny, jejichž čistý příjem je menší než 2,4 násobek životního minima.

Tuto sociální dávku dostanou jen na první dítě, nikoliv už na další v pořadí. Obě omezení platí od ledna 2011.

Samotná dávka pro rok 2014 zůstává na 13 tisících korunách, při dvojčatech (či více současně narozených dětech) činí 19 500 korun.


Nepřihlášený uživatel

#867 Re:

2015-02-17 20:58

#864: -  

 Co dostala trojčata, to víte dobře, ale paterčata NULA, to si děláte snad legraci, nebosi myslíte, že jsme stádo, které padne na zadek před takovou nehoráznou lží.Podívejte co dostali na šesterčata v USA a paní je pořád usměvavá .


Nepřihlášený uživatel

#868 Re: Re:

2015-02-17 21:00

#865: von - Re:  

 Matka paterčat nám vyprávěla pohádky, bylo by lepší kdyby řetla pohádky svým dětem a ne nám v televizi-


Nepřihlášený uživatel

#869 Re:

2015-02-17 21:13

#858: AVS -  

 

 

 

  1. Sponzorování umělým mlékem. Tiskovou mluvčí dělala KVR, tak to se teda s tím mlékem moc nepovedlo. Opět další selhání?
  2. Nataženou ruku jsem v dokumentu neviděla.
  3. Sponzoři se nabídli, že pomohou, byt vybavili tím, co si matka přála. Mě na tom nepřijde nic divného. To měli darovat opak toho, než co si rodina přála?
  4. Sašu jsem osobně viděla děkovat v dokumentu několikrát a četla články s děkováním. Také jsem četla diskuze s rodiči, kteří se s rodinou setkali v Boskovicích na setkání dvojčat. Reakce na rodinu byly vesměs příznivější, než na KVR. Dvojčata org je totiž další organizace, která se věnuje dvojčatům po celé republice, nějak se dohadovali o doménu s KVR a jejím klubem, nevím jestli mají něco společného, ale zřejmě ne.
  5. Pečovatelky tam jsou na pomoc v domácnosti. Proč je Vám divné, že pomáhají?
  6. Místostarosta Milovic se vyjádřila v TV, že obec mimo jiné podporuje rodiny s vícerčaty právě poukázkami na drogerii, prací prášky atd.
  7. Saša by si přála domek. Na tom nevidím nic špatného. Rozhodně při koupi RD by byli na tom lépe, než platit celý život nájem. Bohužel finanční politika hypoték jen opět napomáhá státnímu aparátu a ne rodinám.
  8. Vyjadřovat podporu k petici Kláře Vítkové Rulíkové komentáři k rodině paterčat mi přijde hodně nešťastné.

 


Nepřihlášený uživatel

#870 Re: Re:

2015-02-17 21:17

#866: - Re:  

Ano. Dříve to bylo jinak. KVR dělala ředitelku odboru rodiny a dávkového systému v letech 2008-2010. Že by paní ředitelka neměla argumenty? Každá změna v zákoně je připomínkovavá a podléhá široké diskuzi.


Nepřihlášený uživatel

#871 Re: Re:

2015-02-17 21:20

#865: von - Re:  

 Mám na mysli pouze porodné, ne ostatní dávky.


Nepřihlášený uživatel

#872 Re: Re:

2015-02-17 21:27

#867: - Re:  

Nemluvím o ostatních dávkách, jen o porodném. trojčata 70 000,- Kč. Paterčata 0. Nejde zde jen rodinu paterčat, ale i o ostaní rodiny, které nedostanou porodné. Ostatní dávky jsou jiná kategorie finanční pomoci.

Stana
Nepřihlášený uživatel

#873 Re: Re:Saša by si přála domek

2015-02-17 22:04

#869: - Re:   Saša by si přála domek. Na tom nevidím nic špatného. Rozhodně při koupi RD by byli na tom lépe, než platit celý život nájem. Bohužel finanční politika hypoték jen opět napomáhá státnímu aparátu a ne rodinám.

 mozna by mel nekdo Sasi vysvetlit ze na domek potrebuje musi  mit nasetren financni zaklad,

nevim jakv Cesku ale v Kanade je to 25% jinak nedostane hypoteku

navic otec ma exekuce 360 000 korun  a ty by mely byt vyplaceny drive nez si koupi ten domecek

a taky Sasa a Tonda bez prace, nevim kdo jim da hypoteku na dum

skoda ze se Sasa takhle rozhadala s klubem dvojcet

mohla pouzit TU na koupi domku a klub by se za hypoteku zarucil

 

ale treba si na ten domecek Sasa sama nasetri

jak videt podle Tv informaci je to velmi pilna a setrna hospodynka

pro rocni deti pouze 5 kilo masa na tyden, 60 yogurtu na tyden atd

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10655291123-patercata/7858-test/

 

otec trojčat

#874 Re: Re:

2015-02-18 08:13

#869: - Re:  

 To by mě zajímalo, jak ta organizace pomáhá rodinám s dvojčaty. Přednáškami za 1600,-Kč? Co dalšího dělá? Jak pomohla konkrétně rodině paterčat nebo jiným, které se na ni obrátili (třeba paní Šustkové)? Mimo Prahu se neangažují vůbec. Peněz dostávají od MPSV a jiných dost, o činnosti té organizace jsem nic neslyšel ani nikde neviděl. Sraz v Boskovicích začala organizovat p.Rulíková před deseti lety a teď ho organizuje samo westernové městečko.


Nepřihlášený uživatel

#875 Re: Re: Re:Saša by si přála domek

2015-02-18 08:29

#873: Stana - Re: Re:Saša by si přála domek 

 Když si přeje domeček, tak ať použíjí naspořené peníze , honoráře od TV , na chybějící finance  se může vyhlásit  sbírka.