Petice za podporu Miloše Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1541

2015-02-21 11:06

K 70. narozeninám dostala od prezidenta Miloše Zemana (70) manželka jeho předchůdce Livia Klausová (71) prestižní post velvyslankyně. A k tomu sladký život a až 150 tisíc měsíčně. Teď o to vše náhle přijde!

Jako ambasadorka na Slovenku má Klausová k dispozici nejen ohromný plat, ale i personál, který je jí k ruce v krásné rezidenci. A k tomu imunitu a některé další výsady, které se velvyslancům poskytují v hostitelských zemích. Toho všeho si měla užívat až do konce roku 2017. Místo toho ale bude muset skončit o dva roky dřív.

Z pohodlného křesla jí »vykopnul« nový služební zákon, který určuje pro státního úředníka maximální věk 70 let. Bez výjimky! Klausová ještě čeká, zda ji nějaký jiný výklad zákona přece jen na lukrativním postu neudrží. Vždyť komu by se také chtělo přijít o tolik výhod.

Plat za dva roky: 3 840 000 korun

 Její Excelence Klausová vydělá včetně nezdanitelných náhrad nějakých 6 tisíc euro měsíčně, což je dnes po oslabení koruny přes 160 tisíc. Za dva roky, o které zřejmě přijde, by to tedy dělalo téměř 4 miliony.