PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #1095 NEPODEPÍŠI

2015-02-23 17:43

 

Teď už jim tedy jen spravujete jejich transparentní účet, o který vedete spory?
Nejen. Zprostředkovávám komunikaci s lidmi, kteří Saše chtějí pomáhat - v poslední době je na přání rodiny jen odkazuji na jejich mailovou adresu. Píši žádosti o dotace a průběžně je vyúčtovávám na pracovníky, které u nich zaměstnávám. Nyní to je dva a půl úvazku terénních pracovnic, které platí zčásti ministerstvo práce a sociálních věcí, Úřad práce a zbytek, dokud stačily peníze, hradily nadace. V posledních měsících už jsem jim platy dorovnávala z transparentního účtu. A Saša se definitivně naštvala a chce účet převést na sebe

 

 

Kdyby se zmínila, tak samozřejmě z toho transparentního účtu těch pár stovek dostali. A pak mi došlo, že za účet jsem zodpovědná já a že když to budu považovat za vhodné pro děti, tak ty peníze vydám. Jako třeba teď, když nemám na zaplacení terénních pracovnic, které práci skvěle odvádějí a rodina je s nimi spokojená.

KVR zapoměla, že nemá neomezenou moc v pomoci rodině a k TÚ, proto byly po návrhu právníčky zaměstnankyně KVR převedeny do jiných potřebných rodin.

Jsou to jejich děti, tak proč by si je neměli vychovávat podle sebe a bez vašeho řádu?
Můžou, ale pak nemůžou chtít pomoc od státu.

Řekla jste jim někdy, že bez pomoci státu o děti můžou přijít?
Jistěže ano. Saša mi na to ale řekla: To mi vyhrožuješ?