PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Nepřihlášený uživatel

/ #3071 petici ANO!

2015-04-14 18:43

#3070: -  

ja jsem na strane patercat,

Samkove, socialce v Lyse , Petre Dobiasove neverim ani slovo a neverim tomu ze RC Milovice udela pro patercata jen to nejlepsi, z te kauzy je mi moc smutno, preji si usmireni Klarky a Saseny 

protoze Klarka to myslela dobre a delala pro patercata nejlepe co mohla

fakt si myslim ze by pro patercata by bylo nejlepe kdyby rodina odesla do zahranici -Anglie, Kanada nebo i Nemecko, protoze socialka v Lysa a hodna teta Petra s RC Milovice ty patercata Sasene odeberou

19.10.2013

Pane Kroščene, už čtyři měsíce máte doma pět miminek. Vyspíte se vůbec? Nebo jsou hodná 
a nekřičí?

Jak kdy. Když chtějí papat, tak nekřičí, ale vyloženě řvou. A nejvíc Terezka. Ale například včera jsem se dostal do posteleuž o půl dvanácté, jen co jsem Terezku předal Sašeně.

A kdy jste vstával?
Jako vždycky, ve čtyři ráno. Abych stihnul vlak do práce. Ve vlaku si můžu ještě hodinu přispat, to mi stačí. Víc spánku nepotřebuju.

Kde pracujete?
V oddělení lahůdek, v jednom obchodním řetězci 
v Praze. Jsem prodavač. Dělám tam od svých jednadvaceti, takže už šest let.

Co vašemu nadělení říkali 
v práci?
Měli radost. Někteří mi to ze začátku ani nevěřili, mysleli, že si dělám legraci. Jediná moje paní vedoucí mi to věřila. Ale všichni to berou dobře.

Na sociálních sítích se ovšem objevily i nepřátelské reakce. Jak to nesete?
Já to pouštím jedním uchem tam a druhým ven. Nejdřív bylo všechno super, ale jak se v médiích objevilo, že jsme dostali byt , kočárky 
a kdoví co, tak někteří lidé začali reagovat blbě, takže jsme se rozhodli se stáhnout.

Jak velký byt jste dostali a kolik za něj platíte?
Máme tři pokoje, celkem 112 metrů čtverečních, a jsem moc rád, že jsme to dostali, protože větší byt jsme opravdu potřebovali. Platíme za něj 14 tisíc plus elektřinu, takže dohromady je to přes patnáct tisíc. Nájemní smlouvu máme od města na dobu určitou, na jeden rok.

Není 14 tisíc za třípokojový byt mimo Prahu trochu moc?
Cisty  nájem je asi šest a půl tisíce, ale víc než jednou tolik dělají poplatky za osm osob.

Chcete říct, že platíte vodné, stočné a topeni  i za každé z vašich pěti miminek? Vyděláte na to vůbec?
Podívejte, my jsme rádi, že vůbec něco máme. Saša sice nedostala porodné, protože to nebyl její první porod, a mateřský příspěvek bere normálně jako na jedno dítě, ale paterčata a našeho Antonia mám napsané na sebe, takže mi to na odpočtu z daní a daňovém bonusu udělá na výplatě docela dost. Vyjdeme 
s tím.

Jak nese váš starší syn, že mu naráz přibylo tolik sourozenců?
Je v pohodě. Když přijedu 
z práce, vyzvednu ho ze školky a snažím se mu trošku věnovat. Pak si jdu pochovat nějaké to miminko. Pokud jsou hodné, tak to jde, ale když zlobí, nemám šanci. Kolem sedmé odejde pečovatelka a děti pak máme na starosti se Sašenou. V devět přijde jiná pečovatelka a zůstane do rána. Na jednu pečovatelku mají paterčata nárok ze zákona 
a druhá, kterou platí město, přichází hlavně na větší výpomoc, třeba když se děti koupou.

To zní luxusně, ale pokud vím, tak pečovatelka nesmí ani zapnout pračku nebo připravit dětem mléko. Tak jakápak je to pomoc?
Ono to má logiku, aby se na ni nemohlo svádět, že třeba rozbila pračku za dvacet tisíc. Nebo že miminkům je špatně, protože jim dala zkažené mléko. S dětmi nám ale hodně pomáhá taky babicka , maminka Sašeny. Zvlášť přes den, protože pečovatelky mají svou pracovní dobu, mají pauzu na oběd a podobně.

Ovšem pečovatelky vykonávají také kontrolní funkci. Víte, co všechno hlásí sociálce?
Nevím přesně, o co tam jde. Jenom vím, že musejí přímo hlásit své nadřízené všechno, co se u nás doma odehrálo.

Jaký z toho máte pocit?
No, samozřejmě se mi to nelíbí, protože bych taky chtěl mít svoje soukromí.

Vaše partnerka prý měla strach, že by jí děti mohli vzít?
Ano. Takhle jí to nějaká paní ze sociálky přímo řekla, ještě než šla do porodnice. Nevím, která to byla, prý nějaká mladší. Taky nevím, jestli se dá říct, že jí přímo vyhrožovala, ale řekla jí: „Víte, že o ně můžete přijít? Že vám je můžeme sebrat?" Sašenu to tenkrát strašně vyděsilo.

Ale proč by jí je chtěli vzít?
Nevím. Asi proto, že neměla byt.

Vy jste ale přece měli střechu nad hlavou.
Měli jsme jedna plus kk.

To jste ale netušili, že dětí bude pět, protože původně jste plánovali k Antoniovi jenom sestřičku.
Ano. A už jsme měli vyhlídnutou a domluvenou dva plus jedničku. Ale pak bylo všechno jinak.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/patercata-nas-stmelila-rika-antonin-kroscen-20131017.html