Americkou armádu na našem území nechceme!

Nepřihlášený uživatel

/ #4172

2015-11-09 16:11

Čína vstupuje do dění v Sýrii. O Británii, Číně a tragédii A321

O pádu ruského airbusu A321 nad Sinají jsem psala jen dvakrát – poprvé pouze informativně, aniž bych k tomu měla názor (zde), podruhé v souvislosti s tím, že letadlo letělo do Petrohradu, čímž už s tím názorem, že jeho pádem půjde o ovlivnění veřejného mínění v Rusku a k ruským akcím v Sýrii a že let do Petrohradu byl zvolen právě proto, že Petrohrad byl odjakživa „slabým místem Ruska“ (zde). V druhém článku jsem také zmínila, že mohlo jít o podobný teroristický útok, jaký stál za nehodou v Lockerbie (tedy nikoliv o sestřelení ze země).

A zmínila jsem, že Rusko moc dobře ví, o co jde, proto je odmítavé k urychleným závěrům o teroristickém útoku. V „PS2“ u druhého článku jsem dále zmínila, že pořád nechápu roli Íránu v celém dění. V diskusních reakcích jsem pak různě několikrát zmiňovala souvislost mezi vídeňskými jednáními o Sýrii, která proběhla ve dnech 29.-30. října a skončila v podstatě triumfem Ruska, které k jednáním přizvalo Írán, a mezi pádem letadla hned 31. října, tzn. ihned poté, co začal běžet čas dvou týdnů, po kterých se vídeňská jednání mají zopakovat. A na kterých už má dojít k nějakému konečnému rozhodnutí o pozici Bašaara Asada a tedy o řešení Sýrie.

Čína vstoupí do jednání o Sýrii

Příští schůzka o pozici Bašaara Asada a o řešení situace v Sýrii se uskuteční za přítomnosti nového účastníka -Číny (zde). Když si to pro sebe shrnu, tak co nepodařilo dojednat mezi Cameronem a Čínou na setkání ve VB, tzn. vytlačení Ruska ze Sýrie, o to bude proveden nový pokus na vídeňské schůzce 14. listopadu. Ovšem za zcela nové situace – Rusko už na tuto schůzku přijde jako zraněno a oslabeno, protože s pocitem viny za smrt 224 nevinných lidí.

Rusko v boji se všemi, s Globálním prediktorem obzvláště

Za sebe si to shrnuji tak, že GP se nevzdává a že skóre GP vs. Rusko se blíží k 1:1. Bude velmi důležité, za koho bude na příští schůzce „kopat“ Čína a obzvláště, za koho bude „kopat“ Írán, o který především a ze všeho nejvíc jde a nakolik se Írán nechá zlákat představou naplánované vůdčí role na euroasijské straně hřiště, kterou má tvořit evropský chalifát. A nakolik tuto jeho roli Evropa podpoří. Ale Rusko udeřilo jako první tím, že do hry vtáhlo Írán dříve, než to učinili GP.

Abych to shrnula, mým pohledem Rusko nyní nestojí tolik proti zájmům státních elit Západu (energetické zdroje Íránu do Evropy místo ruských, které mají podržet dolar) , ale především proti zájmům GP, kterého v této chvíli reprezentuje Británie a Čína. A Írán, kolem kterého se současný střet točí!

VICE-Čína vstupuje do dění v Sýrii. O Británii, Číně a tragédii A321