Podpora paní učitelky Petry Štěpánové

rudastraka

/ #517

2016-03-01 21:50

Když mezi území, která Rudá armáda osvobodila nezařadíme území, která CCCP ovládal předtím, než ho napad jeho spojenec Hitler, protože osvobozoval sám sebe, dojdeme k tomu, že američani osvobodili větší část Evropy než Rudá armáda. Američani území osvobozované Evropy osvobozovali déle (Itálie od 9. července 1943) než Rudá armáda (3. července 1944 byli v Minsku a v půlce srpna 1944 vstoupili do Rumunska). Američani to do Prahy měli dál (2000km ze Sicílie nebo 1400km z Normandie) než Rudá armáda (900km z Brestu).

Američani bojovali po celém světě, dodávali CCCP materiální pomoc a vázali na východě a v Tichomoří Japonce, kteří by jinak CCCP napadli z východu a nemohli by v kritických chvílích proti Němcům uvolnit armády z východu. Rusové naproti tomu většinu bojů vedli na svém evropském území, částečně v Jihovýchodní a Střední a Evropě a po skončení války v Evropě od srpnu 1945 krátce s Japonci, ale s Japonci to z 99% vybojovali Američani.

Ano, Hitlera v Evropě - v té naší Evropě, ne v té východní - porazili Američani a za to jim patří dík. Dík patří samozřejmě i Rudé armádě. Největší podíl na porážce fašismu ve světě mají ale Američané.