Podpora paní učitelky Petry Štěpánové

Nepřihlášený uživatel

/ #908 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 00:37

#901: Šipr - Re: Re: Re: Re:  

Když to pořád vytahujete, tak shodou okolností jsem měl genetické vyšetření a čistě náhodou mám geny, které ukazují na předky odněkud z Bretaně. Přesto jsem Slovan, neboť nehovořím jako Kelt ani nevyznávám druidské náboženství; hovořím jako prvním jazykem ze slovanské jazykové skupiny.

Ovšem i jinak jsou Vaše rasové teorie čistý nesmysl. Myslel jsem si, že takto uvažujete, protože odtud pocházejí i teorie Adolfa Hitlera. 

Pochopitelně, příslušnost k jazykové skupině nemá nic společného s geny. Stejně jako je nesmysl hledat nějaké typické "národní" geneticky dané vlastnosti. Národ se takto vymezit ani nedá; tak například každý cca dvoustý obyvatel Evropy je potomkem Čingischána, přesto bych Evropany neoznačil za Mongoly. A naopak Rusové zjevně nehovoří Švédsky, navzdory Vašemu popisu.

Kromě toho je vysloveně stupidní mluvit jedním dechem o Rusech, SSSR a Stalinovi.

Stalin byl Gruzínec, nikoli Rus. Rusové byli převážnou částí jeho obětí.

Takže když chcete mluvit o invazi, měl byste tedy hovořit o gruzínské invazi, nikoli ruské, pokud chcete SSSR ztotožnit s nějakou národností či národem.

A Váš historický guláš, kde nějak dovozujete, že SSSR má cosi společného s nějakou bitvou s Mongoly ve 13. století je stejně platný, jako byste tvrdil, že Římany v Teutobusrkém lese porazilo NATO, protože tam byli i germáni.

Kromě toho v bitvě u Kalky bojovali Rusové převážně z městských států na dnešní Ukrajině; když se o století později konflikt rozšířil i na území dnešního Ruska, tedy na Novgorodské a Moskevské knížectví, tito Rusové už Mongoly na Kulikově poli porazili. Nevím, zda si z toho mám vyvodit, že podporujete historický nárok Ruska na dnešní Ukrajinu, nebo co jste tím chtěl vlastně sdělit.

Je to jeden pseudohistorický nesmysl vedle druhého.