Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7961 „Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s terorist

2016-03-27 12:59

Syrská armáda bude za podpory lidové domobrany a ruských vzdušných a kosmických sil (VKS) a syrského letectva pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát a Fronta an-Nusra, praví se v prohlášení velení syrské armády.

„Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát, Fronta an-Nusra a dalšími teroristickými bojůvkami", stojí v kopii dokumentu, kterou disponuje RIA Novosti.

Více: „Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát, Fronta an-Nusra

Rusko nepodporuje v Sýrii Bašára Asada, jeho cílem je zachování zákonné moci, skupina ruských vzdušných a kosmických sil byla vyslána do této země, aby zabránila jejímu rozpadu, prohlásila oficiální mluvčí ruského MZV Maria Zacharovová.

„Nepodporujeme Asada. Nezapomínejte na to, že Asad nebyl nejlepším přítelem naší země, ale Západu. Podporujeme zachování zákonné vlády, moci, protože jsme si vědomi toho, že když odejde prezident, spolu s ním odejde i vláda, rozpadne se výkonná moc a armáda a Libye pak bude všem připadat jen jako „příjemná procházka", řekla Zacharovová.

VICE-WP: úspěch ruského letectva v Sýrii maří plány USA ohledně sesazení Asada

Dále upozornila na to, že se tvrdí, „že Rusko poslalo do Sýrie své vzdušné a kosmické síly proto, aby podpořilo Asada v občanské válce". „To by se dalo tvrdit, kdyby Rusko například poslalo svá vojska, aby podporovala v Sýrii jednu stranu v občanském konfliktu v roce 2011 nebo v roce 2012. Nepodporovali jsme občanskou konfrontaci na té či oné straně", pokračovala Zacharovová.

Více: Rusko nepodporuje v Sýrii Bašára Asada, jeho cílem je zachování zákonné moci, skupina ruských vzdušných a kosmických sil byla vyslána do této země, aby zabránila jejímu rozpadu

PRVNI VOLBY B.ASADA 

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.
Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?