MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

/ #134295 Re: Re: Re:

2018-07-22 09:32

#134294: - Re: Re:  

Věty v textu Duhana jsou vágní, bez konkrétního obsahu. 

"Liberální demokraté nerespektováním některých sociálních skupin a jejich názorů poškozují liberální demokracii."

Jaké skupiny současná demokracie nerespektuje, když o nich tak zasvěceně autor píše? O jaké skupiny se má jednat, co tyto skupiny "sociální skupiny" spojuje? Má to snad být záliba v četbě či sledování  Parlamentních listů a RT jako příkladů naprostých blábolů a lží tedy naprosté rezignace na pravdu? Nebo je to snad četba Blesku, taktéž rezignace na pravdu, ale se zdůrazněním negativních emocí. Nebo je to snad záliba v propagaci a šíření lží publikovaných v parlamentních listech a RT jako příkladu zdrojů lží? Čím se ony "sociální skupiny" vyznačují? Jak je lze identifikovat? 

"Ta totiž nemůže fungovat, jsou-li značné části populace považované za ohrožení demokracie."

Konzumenti lží nejsou považování za problém demokracie, ale co je naprosto jisté, že hybridní válka kterou Rusko nejen pomocí RT vede proti demokracii, tedy producenti lží, spikleneckých teorií skutečně vytváří ve společnosti nenávist vůči demokracii, šíří spiklenecké teorie a vytváří obecně relativizaci hodnot.  

-------------

Tedy platí, to co napsal Duhan na začátku, přičemž ani není zřejmé, jestli se nejedná o citaci: 

"Neznamená relativismus ani rezignaci na fakta, objektivitu a pravdu. Jen předpokládá, že se k nim lze dobrat názorovým střetem a diskuzí. A neznamená ani povinnost respektovat každý názor, jen klade důraz, aby názorová aréna byla co nejširší. Liberální demokracie má tudíž především vytvářet rámec pro střet názorů a jejich mírové řešení."

Současná demokracie tím, že zveřejňuje dostupně opravdu komukoliv vše ověřené, pravdivé a objektivní o správě veřejného prostoru (nikdy takto snadno a rychle nebyly ověřené informace dostupné) snad už ani nemůže vytvářet širší arénu pro pro diskusi.

Skutečně každý (při vědomí, že každý je sakra ošemetné slovo) si může přečíst steno záznamy ve sněmovně do hluboké minulosti, skutečně každý se může zorientovat ve statistických datech ČSÚ, skutečně každý si může přečíst tisky, projednávané ve Sněmovně, skutečně každý si může přečíst veřejná (drtivá většina) usnesení vlády, skutečně každý si může přečíst veřejné zprávy BIS, skutečně každý může kandidovat do libovolné politické pozice a skutečně každý si může založit blog a psát své názory...... Skutečně každý může konfrontovat jakoukoliv lež z Putinových listů a RT s realitou......

Je jistě co zlepšovat, např. by na sebe mohly navazovat všechna rozhodnutí vlády, týkající se dané finální věci. Tedy např. k privatizaci MUS, by měl informační systém vyhledat všechna další rozhodnutí vlády, která privatizaci předcházela. I to ale přijde velmi brzy. 

Co platí, nesmí rezignovat na: "fakta, objektivitu a pravdu" to je základní předpoklad ve své podstatě "normální" diskuse a společnosti a nemusí se takovému uspořádání ani dávat přídavné jméno liberální - jedná se ve své podstatě "jen" o demokracii, neboť zkušenost s "diskusí" v totalitě máme čtyřicetiletou a je dokonce spojená s dvacetiletou okupací této země.  

Tedy můžeme se klidně bavit o konkrétních lžích Okamury a mnohých jeho poslanců a může se klidně bavit o lžích Miloše Zeman, Babiše, či Filipa. Nemám s tím opravdu žádný problém, je to přesně to, co je požadováno - nesklouznutí k relativismu tedy diskuse o objektivních faktech a např. o reálných lžích výše uvedených lidí.

Jeden z příkladu naprosto jasně doložené lži Miloše Zemana, uvádím již dlouho. Prokazatelně tvrdil, že privatizaci Mostecké uhelné společnosti realizovala vláda Tošovského, přitom je naprosto prokazatelné a jednoznačné, že privatizaci podepsal Miloš Zemana a to dokonce rok po ustavení Zemank-Klausovy vlády (oposmluvně kupčící vlády) a navíc v době prázdnin. Jistě se shodneme, že prodal polovinu dolu za 650 mil a přidat k tomu 46 % ze 14 mld. hotovosti se jeví jako čiré šílenství nebo zlodějina gigantického rozsahu.  

Velmi rád bych také citoval usnesení Zeman-Klausovy vlády o privatizaci ruského dluhu 140 mld., ale bohužel, to je dosud utajováno, přestože o věci proběhlo několik soudů. 

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 28. července 1999 č. 819

ke způsobu privatizace 46,29 % akcií akciové společnosti
Mostecká uhelná společnost


Vazba na záznam z jednání vlády: 

V l á d a

I. b e r e n a v ě d o m í informaci o současném stavu privatizace majetkové účasti státu na podnikání akciové společnosti Mostecká uhelná společnost obsaženou v části II předloženého materiálu;

II. s c h v a l u j e

- privatizaci 46,29 % akcií, tj. 4 089 763 ks akcií akciové společnosti Mostecká uhelná společnost o nominální hodnotě 1 000 Kč/1 akcie metodou přímého prodeje předem určenému vlastníku

Nabyvatel: firma INVESTENERGY SA
Boulevard de Pérolles 55
1705 Fribourg
Švýcarsko

Dohodnutá kupní cena za 46,29 % akcií činí 650 000 tis. Kč.

Podmínkou uzavření kupní smlouvy bude složení celé finanční částky ve výši kupní ceny schváleným nabyvatelem na účet Fondu národního majetku České republiky;


III. u k l á d á místopředsedovi vlády a ministru financí a předsedovi prezidia Fondu národního majetku České republiky zajistit realizaci rozhodnutí podle bodu II tohoto usnesení.


Provede:

místopředseda vlády a
ministr financí Předseda vlády

Ing. Miloš Z e m a n

v z. PhDr. Vladimír Š p i d l a , v. r.

1. místopředseda vlády