Petice za záchranu porodnic v ČR

Nepřihlášený uživatel

/ #199 Re:

2011-12-17 19:05

#121: -

1-2 porody denně=nezkušení lékaři? V malých porodnicích, kde jsou 1-2 porody denně jsou 4 lékaři. Tam, kde je 10 porodů denně, je 20 lékařů. Takže? Počítat asi umíte.
Prošla jsem si jak malýma, tak velkýma "porodnicema" a jediné, co k tomu mohu dodat je, že úroveň a kvalita lékařů a PA nezávisí na počtech porodů.
Sama mohu uvést, kde v jedné velké je přístup takový, že vás domů klidně pošlou, když jste v 8. týdnu těhotenství a krvácíte. A víte proč? Protože je rušíte ve 2 ráno. A že potratíte? No co, bude další. Nebo jste v 8 t.t. a máte bolesti břicha, pošlou vás v 5 ráno také domů, bez vyšetření, ať si ráno dojtete ke svému gynekologovi. A ono se z toho vyklubalo mimoděložní těhotenství. Následky, kdyby praskl vejcocod ani nechci domýšlet. A do třetice: v 1  ráno mi na porodním sále jedné malé prorodnice zvoní paní s pláčem, . Ve velké porodnici jí poslali domů, že nerodí, ale že má poslíčky. No a milé poslíčky mi na malé porodnici porodily za půl hodiny. Udivuje mě, že Ti zkušení lékaři, co měli v té velké porodnici 20 porodů denně nepoznali probíhající porod a já z té malé to poznala? Nechápu, kde jsem mohla ke svým znalostem dojít....
Takže milá zlatá, vůbec nezáleží na počtech porodů, ale na tom, co máte v hlavě a jaký postoj zaujímáte k člověku jako takovému. Statistiky mluví za vše. copak mají malé porodnice větší % komplikací, úmrtí novorozenců, nebo matek? Naopak, větší porodnice mají statistiky mnohem horší. Ale jelikož jsem férová, tak Vám také sdělím proč. Protože mají vyšší procento komplikovaných porodů, předčasných porodů, než ty malé.

Je jednoduché kritizovat..... Jak říkám, je to o tom, co máte v hlavě....