Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Lucius

/ #4547

2012-01-23 03:47

Když o Tobě mluvil Werich jako o schopném kulisákovi na forbině,velebil jsem Tě.Když jsi pranýřoval komunisty,velebil jsem Tě.Když jsi byl žalářován,velebil jsem Tě.Když Tě byť umlácení studenti vynesli na piedestal národa,velebil jsem Tě.Když jsi přijal funkci prezidenta do svobodných voleb,velebil jsem Tě.Když jsi popravdě sdělil národu,že nevzkvétá,velebil jsem Tě.A pak jsem Tě začal nenávidět.Po svobodných volbách jsi se nevzdal funkce.Připustil jsi zdegenerování národa na několik generací pochybným přechodem ke kapitalizmu.Ne k volné,ale k přinucené soutěži.Majetek předků byl přeci jen lákavý.Neodstoupil jsi z funkce,když jsi konstatoval "blbou náladu" v české kotlině.Dál jsi kryl smečku okolo Klause,která holywoodskou privatizací okradla národ o biliony korun.A ještě si činila naděje na Nobelovu cenu za ekonomii,že tak úžasně by to nikdo nedokázal.Ta smečka si ji samozřejmě nezasloužila,ale Ty,pokud bys zůstal u boje za svobodu a demokracii,Ty bys si ji určitě zasloužil.V tom Tě obdivuji,v ostatním Tě odmítám.Tvé frivolní zásahy do ekonomiky ještě léta budeme zažehlovat a za Tvé nadvlády opuštěné světové trhy znovu získávat.Tebe už to netrápí.Nás ano.Přesto Ti,Václave Havle,přeji klidné spaní.Učenlivě povstávají další,kteří nás neuvěřitelně vynalézavými způsoby okrádají.Dle za ranného kapitalizmu po r.1989 raženého hesla,že je třeba na nezbytnou dobu zhasnout svíci,aby došlo k erekci kapitalistických osobností.Kdyby mi to bylo sděleno jen trochu polopatisticky,přestal bych synům vštěpovat základy matematiky a poučil je,že k zbohatnutí je třeba krást,ale nenechat se chytit,v novodobém žargonu-nenechat se usvědčit.
Proto to,co slouží obecnému lidu by nemělo nést Tvé jméno.Ať si kapitalisté cos takového zvolí.Třeba Barandov,kavárnu Slávii,úžasný kymácející se dům na nábřeží,chalupu na Hrádečku či palouk na polském pomezí.Ale nic co je svojsky české.To je NAŠE a ne kapitalisticky Havlovské.Dost bylo věnců.