Petice Za zrušení soukromých exekutorů

Velič t. č. Nezadlužený

/ #437 Rozum do hrsti

2012-02-08 14:23

Můj velezadlužený známý (mimochodem inženýr dopravák; inteligentní člověk) mi přeposlal tuto petici. Užuž jsem ji chtěl podepsat, protože nesmí obecně platit homo homini lupus. Ale neudělám to, protože na stejné stránce je paradoxně několik odkazů na různé "půjčovatele" peněz. Ve svém okolí vnímám lidi, kteří kliknou na podpis petice a za vteřinu na poskytnutí další půjčky. Sami jsme si exekutory uplácali z hlíny a teď bychom jim rádi vzali šém. Svoboda je neoddělitelná od odpovědnosti. To však ještě neznamená, že někdo vystuduje práva a stane se "vlkem" pro jakéhokoliv "vymahače". Právo a spravedlnost jsou vznešené pojmy, i když od bezpráví je někdy odděluje jen tenká papírová stěna. Ačkoli si dám skoro vždycky na čumák, zůstávám idealistou a věřím ministru spravedlnosti, že konečně krucinálhimlhergotfagot udělá pořádek.
Chybí nám smysl pro rovnováhu. Jestliže mám např. příjem 15000,-, nemohu mít výdaje 20000,-. A to ani přes to, že státy (některé) se chovají stejně. Nejsem makroekonom, tak mi prosím tento laický názor odpusťte. Tak neskutečně spotřební společnost tu myslím ještě nebyla. Obchodníci a poradci všeho druhu se nám snaží vnutit myšlenku, že bez toho či onoho se neobejdeme. Klidně jim ukážu nos Rostandova Cyrana.
Mám nápad - roční příspěvek do knihovny je pár korun. O co míň stojí, o to víc moudrosti se tam dá nalézt. Svět se točí pořád dokola, jen herci a kulisy se mění (kurnik, to zní tak duchaplně, že už to v minulosti někdo určitě řekl, jen nevím kdo ( : - ))) )A internet, to zázračné informační médium, je taky k nezaplacení. Ale bez přemýšlivého mozku v dutině lebeční jsme hrozně ovlivnitelní.
Před lety jsem viděl polský film Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou. V tom názvu je ukryto tajemství lidkého bytí; koneckonců je vědecko-technicky dokázáno, že zemřeme. A je úplně fuck, jestli před tím budeme vlastnit domácí kino či nikoliv. Jako ateista (věčně hledající) musím podotknout: s Boží pomocí jakékoli nástrahy našeho bytí šťastně překonáme. :-) Život je totiž to nejhezčí, co mě zatím potkalo. :-)))
Mějte se krásně.