Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

neuvedu

/ #5594 pan dramatik se v hrobě musí obracet

2012-09-28 09:39

Dodnes nemohu zapomenout na jedno vysílání Radiožurnálu (který jinak vůbec neposlouchám), kde pan Havel mimo jiné říkal, že nesnáší pojmenování významných míst po různých potentátech. Dále taky to, že názory z ulice již nejsou do politiky vhodné, že dnes již zde máme profesionální politiky a že nějací lidé z ulice do toho nemají co kafrat. Prakticky, co kdysi prohlásil p. Štěpán, který za to byl ovšem všude odsuzován jako nepřítel demokracie a šel za to jako jeden z mála sedět. Od té doby jsem na p. Havla změnil názor a dovtípil jsem se, že to byl jeden z masy, kteří káží vodu a sami pijí víno. Naslibovat a esplnit, aneb jak se dostat k moci a majetku.

Říká se, že přejmenování letiště vyjde na 3-4 miliony, o čemž při dnešní drahotě pochybuji. Leda žeby to dělali krátce nezaměstnaní v rámci totálního (novototalitního) nasazení (= veřejně prospěšné práce). Když jsme u toho, vzpomínáte, jak pan Havel odsuzoval komunisty, že nutili lidi pracovat? Jak všichni muklové najednou přestali pracovat? Jak se musela zrušit režimová pracoviště ve Škodovce, Precioze, dnes již neexistujícícm LIAZu v Rýnovicích a mnoha dalších podnicích ...

Co občanů by mohlo být za takto vyhozené peníze uspokojeno ve svých potřebách, na jejichž řešení nejsou v polistopadové době peníze... Co každý den běží ve zprávách, že tady ten nemá nárok na léky, na léčení, na rehabilitaci, na pomůcky . . . chce se mi z toho zvracet. Jak tady píše "Midori": Pravda jednou zvítězí a lhářovo jméno poletí dolů. Až to našim dětem dojde, kam tuhle republiku dovedl polistopadový vývoj, že nám tu nic nepatří a veškeré zisky, které se tu dříve reinvestovaly do bezpečnosti, školství, zdravotnictví, silnic, důchodů atd. atd., jdou do ciziny, a naši občané si za to musí extra platit v podobě nově zavedených (mnohdy slibovaných jen na "přechodnou" dobu) dálničních známek, školného, silniční daně, regulačnmího výpalného atd atd.

Zkrátka: "na nic nejsou peníze" jsme tu již kdysi slyšeli a udělali proto převrat. Není již zase vhodná doba? Nebo budeme čekat ještě skoro dalších 20 let, protože důležité zvraty se dějí u nás po cca 20 letech: 1948 - 1968 - 1989 - 2008/2009 jsme již propásli - 2028/2029?