Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Irena Bednářová

/ #482

2012-11-14 23:45

Petici jsem podepsala a studenty a jejich učitele v této aktivitě jednoznačně podporuji. Polovinu svého života jsem prožila v této zemi za vlády komunistů a v r. 1989 jsem patřila k nadšeným stávkujícím studentům...nyní více než 20 let poté, při představě obsazení jakéhokoliv místa v politice člověkem, který se veřejně hlásí ke komunismu, se mi obrací žaludek. Ale omlouvám se, snad právě proto, že se považuji za velkého sympatizanta této antikomunistické akce, kterou vyhlásilo třeboňské gymnázium, si dovolím poznamenat, že na tom, jakým skandálním způsobem dopadly poslední volby, nesete vinu vy všichni, kteří jste se prostě a jednoduše žádných voleb nezúčastnili. Upřímně ruku na srdce, milí studenti, kolik z vás, kteří jste již plnoletí, před měsícem využili svého volebního práva a šli svobodně vyjádřit svůj názor? Dokud nepochopíte, že vaše svobodné voličské právo je obrovským darem a vůbec ne všude samozřejmým, že svobodné volby jsou základem demokracie, že je to vzácná šance jednou za čas zkusit něco změnit k lepšímu..., tak veškerá aktivita “poté” bez předchozí účasti je již jen plakání nad rozlitým mlékem. Nechť je tedy tato záležitost pro vás poučením pro příště...