Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

jakubmares.blog.iDNES.cz

/ #1228

2012-11-26 19:51

Studenti stávkují proti komunistům

Dočetl jsem se, kterak studenti Jihočeských vysokých a středních škol svolávají stávky. Trvají na odvolání krajské zastupitelky Vítězslavy Baborové (KSČM) z postu radní pro oblast školství a kultury.

Předně nechápu proč stávkují, vzhledem k výsledku demokratických voleb, ČSSD popř. komunisty v kraji vytáhli zřejmě zcela demokratickou zoufalou volbou voliči. Chápu, že studenti vidí svět zřejmě dosti naivně, ptám se ALE! Studenti posledních x let spí? Momentálně se potápíme, za což vinu nesou předně pravicové strany. (Dodávám sám jsem nevolič, i když programy pročítám.Nikdy si nevyberu. Upřednostňuji slušné lidi před stranickou orientací.)

Jejich stávka mi přijde směšná, možná jsou někým ovlivňováni. Proč nestávkují třebas proti nuceným pracím, které zavedl snaživý úředník Gestapa Drábek? Oproti tomu je krajská funkce Baborové naprosto bezpředmětná záležitost.

Možná se studenti vidí ve studentech ze sametové revoluce, jenže i ti byli pouze komparz. Revoluce nedělají studentíčci, revoluce dělají tvrdí muži a zbraně. Jeden ozbrojený muž měl třeba jistě pro Castra cenu tisíců studentíků.

Takže až studentíci dostudují, většina z nich nenajde práci (co vím tak pro absolventy je práce naprosté MINIMUM, a to i vysokých škol), budou zařazeni do pochybných programů jako hlášení přítomnosti na poště v rámci DONEZU nebo veřejně prospěšných prací….Nebo jim spolu s dalšími spolupracovníky nebude vyplacena výplata za odvedenou práci a po stížnosti na inspektorát práce jim teno úřad odpoví, že to není jejich starost a kontrolu kvůli Vám dělat nebudou a dále je to vůbec nezajíma (osobní zkušenost).

Tak pak si možná ťuknou na čelo a nějakou Baborovou může vzít čert.